Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Auto's weer in trek

TA: Auto's weer in trek

Met nog slechts een paar handelsdagen te gaan kunnen we de balans opmaken van het afgelopen jaar. De technologiesector heeft het erg goed gedaan en zet de stijgende trend van de afgelopen jaren voort. De oliesector blijft daarentegen wat achter en heeft een matig jaar achter de rug. Gelukkig hebben de laatste maanden nog voor wat herstel gezorgd.

Opvallend sterke prestaties zie ik in de autosector. Opvallend zeg ik, omdat je zou verwachten dat het aantal autoverkopen in de huidige situatie, met het vele thuiswerken, zou zijn afgenomen. De autosector ligt er technisch echter goed bij en ook bij de inidividuele autobouwers zien we sterke technische plaatjes.

AEX-index herstelt sterk

De Nederlandse beurs (AEX-index) had met de forse koersval van maandag de steile stijgende trend afgebroken, maar weet zich goed te herpakken. De afgelopen dagen is de AEX index sterk hersteld en is een groot deel van het verlies ongedaan gemaakt.

Per saldo kan er nog steeds naar boven worden gekeken met 632,12 punten als eerste koersdoel. Vandaag is de beurs slechts een halve dag open (tot 14.00u) vanwege kerstavond.

BMW bereikt koersdoel

De Duitse autobouwer BMW is de afgelopen maanden sterk opgelopen. Na de daling van begin dit jaar is de koers goed hersteld. De langetermijn-dalende trend werd afgebroken en een stijgende trend is ingezet.

BMW heeft binnen de stijgende trend het eerste koersdoel in de zone rond weerstand €78,00 bereikt. De opwaartse trend kan worden voortgezet indien BMW boven de laatste top weet te breken. Dan mag men verdere koersstijging verwachten.

Peugeot oogt krachtig

De Franse autobouwer PSA Peugeot, waar ook Citroën en Opel onder vallen, beweegt in een sterk stijgende trend. Nadat de koers wist terug te keren boven het 200-daags gemiddelde is deze zonder om te kijken verder opgelopen.

Het aandeel is nu op weg naar de weerstandszone van de oude toppen van 2018 en 2019 rond €26. Een nieuwe hogere koersbodem boven de 200-dagenlijn zal de stijgende trend bevestigen en een nieuw koopmoment opleveren.

Tesla is niet te stoppen

Door de sterke koersstijging van het afgelopen jaar is de marktwaarde van Tesla in korte tijd geëxplodeerd. De bouwer van elektrische auto's heeft daarmee recent een plek verdiend in de S&P 500-index.

Hoewel de concurrentie bij elektrische auto's flink is toegenomen en Tesla aan marktaandeel lijkt te verliezen, blijven beleggers positief gestemd. De sterk stijgende trend is intact en kan verder omhoog richting koersdoel $800. Een flinke tussentijdse dip is echter niet uitgesloten. Zolang de koers boven steun $379 beweegt, is de stijgende trend intact.

General Motors bereikt koersdoel

De Amerikaanse autobouwer General Motors heeft een sterk jaar achter de rug. Hoewel de koers in eerste instantie nog flink onder druk stond, is de trend later in het jaar duidelijk gedraaid.

Het concern is nog altijd een van de grootste fabrikanten van auto's ter wereld en verkoopt het grootste deel van zijn auto's in China. De aanhoudende vraag vanuit dit land zorgt voor de sterke stijging van de koers van het aandeel.

General Motors beweegt in een mooie stijgende trend en heeft inmiddels koersdoel $46,76 bereikt. De huidige adempauze vindt plaats binnen de stijgende trend. Het aandeel lijkt zich op te maken voor een nieuwe aanval op de weerstand. Na een doorbraak kan de koers verder omhoog richting koersdoel 50 dollar en hoger.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 61
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

129 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 Calimero 24 december 2020 09:48
    quote:

    Calimero schreef op 23 december 2020 16:17:

    [...]
    www.iex.nl/Forum/Upload/2020/13026626...
    www.iex.nl/Forum/Upload/2020/13025850...

    Damned, die glazen bol werkt echt ... zelf ontbrekende candles invullen ... HRB en weer muziekje luisteren in de serre :)

    www.youtube.com/embed/9qTYsrhntnc?rel...
    Speciaal voor Gwen ...
    Charts combineren .... en we zien of de Glazen Bol werkt :)
    Koffie en ontbijt in de serre ... mvg

    www.youtube.com/embed/LFxOaDeJmXk?rel...
129 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links