Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Hogere bodems

TA: Hogere bodems

Het technisch beeld van de aandelenbeurzen blijft positief. De eindejaarsrally is nog intact en zou er voor kunnen zorgen dat de meeste beurzen nog wat hoger het jaar uit gaan.

De Nederlandse beurs lijkt na een korte consolidatie de weg omhoog weer te willen vervolgen. Ook bij de overige Europese beurzen zien we nieuwe opwaartse impulsen die uiteindelijk nieuwe hogere koersbodems moeten opleveren.

Hogere koersbodems betekenen dat beleggers op hogere niveaus dan de vorige bodems durven in te stappen, wat aangeeft dat er sprake is van koopkrachtige vraag. Ik neem wat technische plaatjes met u door.

AEX-index blijft sterk

De Nederlandse beurs (AEX-index) wist eerder al rond punt C een hogere koersbodem te vormen boven de oude toppen vanaf eind juli. Dat de koers ruim boven deze oude weerstand werd opgevangen was een positief signaal. Nu de koers weer een nieuwe hogere bodem lijkt te vormen, kan de sterke trend worden voortgezet richting weerstand 632,12 punten.

Beleggers staan de index telkens slechts een kleine adempauze toe voordat er weer gretig wordt gekocht. Dit is technisch bezien een sterk signaal.

De Euro Stoxx 50-index wordt opgevangen

De Euro Stoxx 50 is een aandelenindex op basis van de 50 belangrijkste aandelen uit de landen van de eurozone. Deze index heeft een sterke opleving laten zien na de daling van september en oktober. Hierdoor is de index recent opwaarts uitgebroken boven de oude koerstoppen.

De afgelopen dagen is de koers even op adem gekomen rond de 3.500 punten. Deze adempauze lijkt een hogere koersbodem op te gaan leveren boven de oude top van eind juli. Wanneer de consolidatiefase wordt afgebroken, zal de hogere bodem worden bevestigd en kan de index verder omhoog.

Dat de koers boven de oude toppen wordt opgevangen is een sterk technisch signaal en duidt op aanhoudende vraag onder beleggers.

CAC 40-index oogt krachtig

De Franse beurs ligt er technisch bezien goed bij. Na de eerste herstelfase van begin dit jaar was de koers even stilgevallen en kwam ze per saldo niet meer ver van haar plaats. Begin november leefde de Franse beurs echter sterk op en werd de correctieve fase verlaten.

De doorbraak boven de recente koerstoppen heeft het herstel een nieuwe impuls gegeven. Nu er een nieuwe hogere koersbodem wordt gevormd ruim boven de oude toppen, klaart het beeld verder op. De CAC 40-index kan nu op weg naar de weerstand van de toppen van 2007 en begin dit jaar rond 6.168 punten.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 60
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

181 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 17 december 2020 08:17
    'Groeibom' van opgepot geld

    Ten tweede staat er op dit moment een bedrag van 3500 miljard dollar geparkeerd op de spaarrekeningen van Amerikaanse consumenten en bedrijven. Dat is volgens een aantal analisten 'een groeibom' die de economie kan aanjagen zodra er vertrouwen is in een terugkeer naar de situatie voor de pandemie.

    Mocht het geld weer gaan rollen zoals in de oude tijden, dan zullen fabrieken hun productie moeten opvoeren om de lege schappen te vullen. De voorraden van veel bedrijven zijn namelijk flink gedaald tijdens de pandemie.
    Een hogere productie betekent meer banen, meer uitgaven en meer investeringen van bedrijven.

    Op naar de 720
    The only way is Up
  2. forum rang 6 ttroo 17 december 2020 08:23
    Hogere bodems. We zijn al tijden niet gecorrigeerd. Dus we gaan hoger en hoger. Geen bodem te zien. 1.223 voor de dollar. U houdt er van. Duitsland ook. Lekker hoor, die Duitse auto's worden automatisch duurder in Amerika. AEX fondsen maken veel omzet in de Ussie. Voorlopig no problem. Grondstoffen stijgen door en door. Inflatie? Nee. Nog niet. Maar eindelijk zitten we in fase II. Dollar wordt minder en minder waard. Weet u nog China en Rusland met de-dollarisation. Goud en zilver doen het goed voor ze. China koopt alle grondstoffen op. Amerika kan het straks nauwelijks betalen. Eigen falend beleid. Groene futures uiteraard. Groen,, Groen en Groen. Gelukkig heb ik shorts op tijd weggedaan en nog meer gelukkig was dat behoorlijk op tijd. Ken nu nog een S&P 500 van 3.640 a 3.660? Nu 3.708. Echt veel hoger is dat ook niet. 1%. Nasdakkie gaat door. Dow Joens doet niet veel. Tussen de 30.000 en 30.250. Verder komen ze niet. AEX future 623.55. Net als gisteren hoogste koers van de dag (ik heb niet de exacte getallen). Kruipend verder omhoog. Of wordt groene opening, kruipend achteruit? Stieren. Kruip.
  3. forum rang 6 ttroo 17 december 2020 08:46
    DAXie ook door het Dakkie. 13650 bijna. Duitser worden lyrisch. Lagere dollar. Lockdown. Brexit wat met deal tot meer kosten leidt. We are running wild. Party 12 years on Free Credits. Het is toch niet sterk meer, het enige wat de FED kan zeggen, we blijven geld pompen tot het een keer goed gaat met de economie. Maar wanneer gaat het goed met de economie? Als de beurs de economie weergeeft, zitten we al 10 jaar a 12 jaar in een bull run, kortom dan gaat het toch goed? Ze hadden beter van al die $ trillions grondstoffen kunnen kopen. Daar hadden ze nog iets aan. Langer werken. Voor Griekenland, Voor Spanje. Voor Italie. En Voor de Lagere Dollar. Let's party, Let's work!
  4. [verwijderd] 17 december 2020 09:30
    quote:

    retsok schreef op 17 december 2020 09:18:

    Er schijnt een tijdelijk akkoord te komen over visvangst ( brexit) ..tja.. altijd uitgaan van het normale...
    Om een daling op te vangen / dikke nieuwe jaartop neer te zetten hebben we idd nog de brexitdeal en de US stimulus in onze binnenzak. We kunnen ook nog iets verzinnen over een meevaller wt betreft het vaccin. Aankomende twee weken veel lagere volumes, dus 650-700 is niet gek.
    Enige is.... als die gaat vallen, gaat die ook echt vrees ik.
    Ik doe al even bijna niets, want de markt kan langer irrationeel blijven dan ik liquide is het beursgezegde toch....
  5. forum rang 6 Newg77 17 december 2020 09:59
    quote:

    Savonarola schreef op 17 december 2020 09:10:

    @ Gwenn 88 Euro/dollar voor 75% verkocht rest hou ik ,goud en zilver ook succes Gwenn
    Onder de 115.80 heb ik voor de rest een TS
    Goe gedaan! winst is winst
    Ik stijfkop blijf nog even vol zitten tot 1.25 wacht nog even steunplan af deze week.

    Goud/zilver komt ook goed ff volhouden nog :)
    Hang achterover tot mijn pennystocks exploderen.

    Voor de rest zit ik naast Piet K. op de reservebank te kijken naar het speelveld.
  6. [verwijderd] 17 december 2020 10:03
    quote:

    Ni! schreef op 17 december 2020 09:40:

    Nog gezellig hier..? ;))

    Die BTC zeg.... echt beter vanaf blijven.. zwaar gokspul
    Denk juist dat de BTC nog meer door het dak gaat. Mijn zoon zit er in sinds 1500 dollar. Ouwe kun je beter doen dan waar je nu mee bezig bent, zei hij tegen mij. Ik: ,,ben je gek een bitcoin voor 1500 dollar. Ik kon ze destijds kopen voor een paar dubbeltjes.’’ Tja wie is nu gek. De bitcoin is nu al het nieuwe goud, vrees ik.
  7. Henk Snaph 17 december 2020 10:09
    quote:

    Vidoque schreef op 17 december 2020 10:03:

    [...]

    Denk juist dat de BTC nog meer door het dak gaat. Mijn zoon zit er in sinds 1500 dollar. Ouwe kun je beter doen dan waar je nu mee bezig bent, zei hij tegen mij. Ik: ,,ben je gek een bitcoin voor 1500 dollar. Ik kon ze destijds kopen voor een paar dubbeltjes.’’ Tja wie is nu gek. De bitcoin is nu al het nieuwe goud, vrees ik.
    Bitcoin is lucht. Rare investering.
181 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links