Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

IEX Podcast: "En dan nú de achterblijvers?"

IEX Podcast: "En dan nú de achterblijvers?"

Met de AEX op exact 600 namen collega Nico en ondergetekende weer de wekelijkse IEX-podcast op. Precies een half uur lang praten wij u bij over onder meer:

 • Het is crisis, alles staat op een top en...
 • ... dan moet de eindejaarsrally nog komen (?) en welke aandelen dan?
 • De eerste vooruitblikken op 2021
 • Wat is er fout gegaan bij pensioenfonds Zorg & Welzijn dat het €4 miljard kon verliezen op de olietermijnmarkt?
 • Bitcoin! Zin of onzin, wel of geen waarde, wel of geen geloof, maar de prijs is het bewijs?
 • Nieuwe strategie KPN? Nieuwe strategie KPN!
 • Een gat van dik €40 miljard: is Prosus ondergewaardeerd? Maandag cijfers
 • Last but not least, volgende week Black Friday!

Veel luisterplezier gewenst. De podcast is te vinden onder andere in SpotifyGoogle Play en iTunes. Ook kunt u gewoon op de onderstaande link klikken.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 22 okt Wat gebeurt er allemaal, u gelooft uw ogen niet voorbeurs 3
 2. 21 okt Begint Unilever 'het geval Unilever' te worden? 5
 3. 21 okt Voorbeurs is het lichtrood na records en zijn er weer veel cijfers 1

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. Contrair1975 20 november 2020 18:03
  Inhoudelijk weer een goed verhaal, dank Nico en AJ.

  Ik heb een opmerking over het geluid, dat is echt van een heel slecht niveau. Ik luister de podcast via mijn iphone, en bij IEX moet ik het geluid van de koptelefoon veel harder zetten dan bij alle andere podcasts. Verder lijkt her erop alsof Nico niet een eigen microfoon gebruikt, we horen AJ 2-3 keer zo Nico. Praat misschien eens met Jilles en zijn vrienden van de podcast Studio Energie, die hebben ook inhoudelijk sterke verhalen maar inclusief een uitstekend geluid. Succes!
 2. oilexpert 22 november 2020 10:13
  Het geeft wel aan dat pensioenfondsen radeloos zijn. Hoe grote risico’s ze durven te lopen om 1 % te kunnen winnen/verliezen van hun vermogen. Typisch geval van alles kwijt als het fout gaat. En wie betaalt dit?

  Het is geen vraag. Dus weg met pensienfondsen. Hooguit voor innen en uitbetalen, maar niet zelf meer aan de knoppen zitten. Dat kan gewoon door op voorhand de computer de landen de sectoren en de aandelen met juiste opbrengst versus risico’s te laten betalen. En dan ...heb je al die overbodige, ten koste gaand van het daadwerkelijke rendement, niet meer nodig.

  Wanneer keer op keer pensioenfonsen de aex niet eens kunnen verslaan, wat is dan de toegevoegde waarde van de mensen die niet opzettelijk, maar wel “verkeerde “ beslissingen nemen?

  Het is geld van mensen die daar hard voor gewerkt hebben. Natuurlijk kan het een keer misgaan, maar niet met deze achtergrond. Ik zou graag willen weten of dit met olie-futures gebeurd is, ik vrees van wel. Maar als particulier moet ik 20 vragen goed hebben etc voordat ik hierin mag beleggen. Vanwege het hoge risico......!

  Oilexpert.nl

 3. forum rang 9 objectief 22 november 2020 10:19
  quote:

  oilexpert schreef op 22 november 2020 10:13:


  Het geeft wel aan dat pensioenfondsen radeloos zijn. Hoe grote risico’s ze durven te lopen om 1 % te kunnen winnen/verliezen van hun vermogen. Typisch geval van alles kwijt als het fout gaat. En wie betaalt dit?  Net als elke belegger moet je regelmatig verlies incasseren omdat een bedrijf het niet goed doet/fraude optreedt/andere economische oorzaken.
  Je kunt niet verwachten dat de pensioenfondsen het nog beter doen, dan de rendementen die z enu realiseren. (een miskleum hoort erbij)
 4. oilexpert 22 november 2020 19:54
  @objectief.

  Ja een miskleun mag. Maar waarom mag ik niet verwachten dat een pensioenfonds het beter doet dan de AEX? Dan kunnen we toch beter het in beheerde geld simpel per ratio verdelen over alle aandelen in de aex (individuele weging). De computer doet de rest, en de overhead aan personeel kan weg. Dan volgt al het geld de AEX. niet beter, niet slechter.

  Kijk naar de behaalde rendementen van de pensioenfondsen en vergelijk die met de ontwikkeling van de AEX. Echt je schrikt ervan.

9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links