Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Eerst een aanloop

TA: Eerst een aanloop

Technisch nemen aandelen een aanloop, om de zware barrières te kunnen breken. Of zoals de Fransen zo mooi kunnen zeggen 'Il faut reculer pour mieux sauter'. Vrij vertaald: Goede dingen hebben tijd nodig.

Technisch hebben de beurzen te maken met tijdelijk aanbod boven de markten. Ik gaf hier gisteren aan dat, hoewel Wall Street sterk is opgeveerd, de belangrijke weerstanden nog niet gebroken zijn.

Ook in Europa geldt dat we geduld moeten hebben, nu oude toppen nog boven de markt liggen. Het is dus even wachten voordat de sprong over de zware barrières genomen kan worden en we nieuwe stijgingen kunnen begroeten.

Nieuwe aanloop

Vooralsnog denk ik dat aandelen eerst een nieuwe aanloop moeten nemen, voordat ze de sprong kunnen wagen.

Het positieve nieuws van de Amerikaanse farmaceut Pfizer over een coronavaccin lijkt even uitgewerkt. De beurshandel blijft wel in de schaduw van de verdere negatieve ontwikkelingen rond de coronabesmettingen wereldwijd.

Deze keer bekijk ik enkele Europese beurzen, waarvan alleen de Franse beurs is doorgebroken.

Adviezen

Wenst u de nieuwe aankopen in uw mail te ontvangen? Wordt dan lid van de Tostrams-club. Alle portefeuillemutaties en koopsignalen zitten in het Tostrams-abonnement, dus die zijn voor abonnees toegankelijk.

Al voor € 1 (voor de eerste maand) kunt u kennismaken met de Nederlandmodule van het Tostrams lidmaatschap. Klik op de button hieronder voor een actieabonnement.

Ontvang TA Kooptips


Duitsland

De DAX-index in Frankfurt heeft binnen de neutrale trend het koersdoel rond de weerstand van 13.313,90 punten (gevormd op 21 juli), bereikt. Er kan pas een opwaartse trend worden ingezet indien de DAX boven deze horde weet te breken.



Frankrijk

Het technische beeld bij de CAC40-index is sterker dan bij andere Europese beurzen. De Franse beurs heeft de neutrale bandbreedte aan de bovenzijde verlaten nu de horde rond 5.213,67 punten is doorbroken.

De technische verbetering heeft ruimte vrijgemaakt richting 6.111,41 punten (de top van 19 februari).



België

De beurs van Brussel (Bel 20-index) verbetert wat, nu de dalende fase opwaarts is verlaten.

De beurs koerst nu richting de weerstand van 3.593,99 punten (gevormd op 24 juli). Voor een duurzame verbetering is een doorbraak hierboven noodzakelijk.



Engelse beurs

De FTSE 100-index komt er beter bij te liggen. Thans maakt de FTSE 100 een opwaartse draai. De correctieve fase, de serie lagere toppen, is opwaarts gebroken.

Voor een solide verbetering en een koopsignaal is een doorbraak boven de weerstand van 6.511,84 punten (gevormd op 12 juni) noodzakelijk.


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Elektrische auto's hebben nog steeds panne 22
  2. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79
  3. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59

Reacties

281 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 PietKeizer 13 november 2020 08:41
    Royce, sorry maar dit kan echt niet. Il faut reculer etc. Dat van goede dingen die tijd nodig hebben is onzin, heeft niets met t spreekwoord te maken. Je moet een stap terugdoen om beter te (kunnen) springen. Dan weten de meeste beleggers meteen waar je op doelt.'een nieuwe aanloop' is niet duidelijk genoeg, het gaat om de stap(pen) terugdoen.
  2. forum rang 6 ttroo 13 november 2020 08:42
    Wordt het een aanloop of wordt het wat langer achter uit rijden. Beren moeten een dag als gisteren afleveren. Stieren moeten hoger gaan. De komende beursdagen worden interessant. Amerika wordt volgende week ook interessant, met name de top zware Nasdaq fondsen. De meesten liggen nog in een uptrend, maar de huidige koersen komen volgende week dichtbij die trend lijnen. Dus een grotere kans op doorbreken en dus wat langer achter uit rijden.
  3. forum rang 6 Silk 13 november 2020 08:48
    quote:

    PietKeizer schreef op 13 november 2020 08:41:

    Royce, sorry maar dit kan echt niet. Il faut reculer etc. Dat van goede dingen die tijd nodig hebben is onzin, heeft niets met t spreekwoord te maken. Je moet een stap terugdoen om beter te (kunnen) springen. Dan weten de meeste beleggers meteen waar je op doelt.
    Tja, typisch iets voor Nederlanders en overschatting van hun talenkennis (denk er een vette knipoog bij aub). Gelukkig hebben de meesten onder ons het wel begrepen.
  4. forum rang 6 Silk 13 november 2020 08:57
    Als ik het verloop van futures dow en sp500 vannacht op de fti projecteer hebben we vannacht al een deel van een rechterschouder op 599 gezet. Of is dat een kromme redenering.

    Edit: om volledig te zijn hebben we op de dow ook weer de 28880 aangetikt en weer opgeveerd dus dan zijn we niet tijdens de nacht door de neklijn op de fti gegaan
  5. forum rang 7 PietKeizer 13 november 2020 09:02
    quote:

    {onmiddellijk verwijderen!} schreef op 13 november 2020 08:50:

    [...]

    Volgens mij is het beursjargon dat je beter eerst diep door de knieën kunt gaan om daarna hoger te kunnen springen.
    dat zou op zich ook n vrije vertaling van hetzelfde spreekwoord kunnen zijn, maar staat in elk geval dichter bij de realiteit zoals we die kennen :)
  6. StephanO 13 november 2020 09:10
    Waar is de uitgang? Het weekend staat voor de deur ;) meerdere dagen geen handel in deze tijden?! aantal besmettingen stijgen en trump zorgt voor alles behalve stabiliteit. Sinds gisteren short en blijf vandaag zo zitten. Ben benieuwd, voor mij ligt het er niet dik bovenop en ik acht de kans aardig groot dat de top voor de aankomende tijd gezet is. Succes vandaag! Iets met verkopen en nieuws ;) winter is coming..
  7. forum rang 5 an12 13 november 2020 09:12
    quote:

    StephanO schreef op 13 november 2020 09:10:

    Waar is de uitgang? Het weekend staat voor de deur ;) meerdere dagen geen handel in deze tijden?! aantal besmettingen stijgen en trump zorgt voor alles behalve stabiliteit. Sinds gisteren short en blijf vandaag zo zitten. Ben benieuwd, voor mij ligt het er niet dik bovenop en ik acht de kans aardig groot dat de top voor de aankomende tijd gezet is. Succes vandaag! Iets met verkopen en nieuws ;) winter is coming..
    Ik denk er hetzelfde over, maar of de beurs dat ook vindt.......
    Binnen nu en 2 weken komt usa helemaal stil te liggen door het Corona-virus.
281 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links