Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Dollar en rentes

BeursVandaag: Dollar en rentes

Eurocommercial Properties rolt net binnen en dat ziet er aardig uit. Liefst 78% van de (al dan niet aangepaste) huren binnnengehaald. Opvallende zinnetjes:

We cannot emphasize enough the fundamental difference between our suburban hypermarket and supermarket anchored centres and the situation in the UK and the US where malls are only anchored by failing department stores.

The vast majority of UK and US hypermarkets and supermarkets are in entirely separate locations so malls do not benefit from the resulting high footfall.   

Kortom, in de mall of sterven...


Bij Sif staan productie, omzet en winst onder druk door u weet wel. Het bedrijf schermt met mogelijk weer grote projecten, orderboek en lange termijn, want dit jaar is 'm niet en wordt 'm niet meer.  


HAL meldt een gehalveerde winst en dat is logisch met onder meer grote belangen in GrandVision, Boskalis, SBM Offshore en Vopak.


Marktbreed is het nieuws dat de Japanse premier Shinzo Abe om gezondheidsredenen wil aftreden, volgens de Japanse pers. De Nikkei 225 streepte daarop -1,5%. President Donald Trump speechte vannacht op de Republikeinse conventie, maar ik zie geen beslissende bewegingen in de S&P 500-future.

De futures openen aardig, nadat op Wall Street de blue chips het per ongeluk een keer beter deden dan tech. Ziet er allemaal keurig uit, zowat iedereen kan tevreden zijn, denk ik. Wel daalt de dollar weer en stijgt de Amerikaanse rente: plus vier basispunten op 0,79%. De Duitse rente stijgt ook twee basispunten.

Zwaai ik nog naar mijn geboortestad Groningen waar ze vandaag Bommenberend vieren (Gronings ontzet 1672). En ik ben een tikje nerveus, want ik moet bij de notaris tekenen voor oversluiten hypotheek. Ik koop mijn parkeerplek, heb mijn Amsterdamse erfpacht afgekocht en ga mijn huis verbouwen. Want het is crisis.

Oh, ik ben niet de enige?

Enfin, een crisis is juist een goede tijd om te investeren heb ik geleerd, hoewel dat zeker niet altijd lekker voelt. Veel mooie lijntjes starten echter juist in crises. Nu maar hopen dat het risico zich niet tegen mij keert, maar no guts, no glory.

Nieuws, advies, shorts en agenda

Het belangrijkste ANP-nieuws sinds het Amsterdamse slot gisteren, met NN dat fan is van Fagron, Brill heeft cijfers, Vivoryon wil Nederlands worden en HP deed +3,1% op Q2's. Dell +1,2%.

 • 07:34 Orderboek baggeraar DEME op recordniveau
 • 07:30 NEPI Rockcastle rondt verkoop Roemeense portefeuille af
 • 07:24 NN Group vergroot belang in Fagron tot meer dan 10 procent
 • 07:14 Voor vierde dag op rij geen beurshandel in Nieuw-Zeeland
 • 06:49 Producentenvertrouwen neemt opnieuw toe in augustus
 • 27 aug Computermaker HP profiteert van thuiswerken in coronatijd
 • 27 aug Beurzen New York sluiten overwegend in het groen
 • 27 aug Gemengd beeld op Wall Street na toespraak Powell
 • 27 aug Duitse biotechnoloog Vivoryon wil Nederlands bedrijf worden
 • 27 aug Brill verhoogt winst door kostenbesparingen
 • 27 aug HAL geraakt door lagere beurskoersen GrandVision en Boskalis
 • 27 aug Laurence Gacoin vertrekt als operationeel directeur bij Aedifica
 • 27 aug Verliezen op Europese beurzen na speech Powell

Analistenadvies:

 • Alfen: naar €51 van €40 (hold) - Berenberg

De AFM meldt deze shorts:

De agenda: 

 • 08:00 Sif Q2-cijfers
 • 08:00 Eurocommercial Properties Q2-cijfers
 • 08:00 Ackermans & Van Haaren Q2-cijfers
 • 08:00 Duitsland GFK consumentenvertrouwen sep -5,0
 • 08:45 Frankrijk consumentenbestedingen jul +3,2% MoM
 • 08:45 Frankrijk inflatie CPI jul
 • 08:45 Frankrijk BBP Q2 (herziening) -5,8% QoQ
 • 13:00 Campbell Soup Q2-cijfers
 • 14:30 VS persoonlijke uitgaven jul +1,5% MoM
 • 16:00 VS consumentenvertrouwen Michigan aug 72,8 

En dan nog even dit

Slump...

Walmart?!

De stiekemerds :-)

Doet hij er ook nog even bij:

Voor wie het heeft gemist:

Goh:

Pardon?!

Hier nog een:

Veel plezier en succes. Klik op het plaatje voor onze prachtige gratis real-time koersenbak. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 23 sep Er valt weinig van te maken voorbeurs, maar er is veel wat u moet weten 3
 2. 22 sep Beurswonder 2022? We blijven kopen ondanks koersdalingen 21
 3. 22 sep Het is slecht voorbeurs, maar gelukkig is de dader bekend 12

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. Mrx77 28 augustus 2020 08:39
  Wallstreet future weer bijna1 procent hoger. Dow jones tikt bijna 29.000!!Aex levert gisteren zijn winst van ca half procent en eindigt dik in verlies...wallstreet stijgt door en door en vandaag weer een procent erbij. Onze opening vd aex en europese beurzen is neutraal voor vandaag....gisteren steeg de dollar een half procenten vandaag weereen half cent goedkoper...dus aan de dollar ligt het niet...wallstreet stijgt dus dik 2 procent vanaf gisteren incl stijging vandaag...aex heeft 0,5 procent ingeleverd afgelopen 2 dagen....dit is toch niet meer uit te leggen....
 2. Mrx77 28 augustus 2020 09:46
  Brievenbus jij ziet het ook bij dollar 1,50 hadden we 700 nagenoeg angetikt...Zoals gisteren steeg dollar flink en daalt aex en europa flink en usa steeg hier flink op??Nu daalt dollar naar de stand van gisteren geven ze meteen de dollar de schuld vd daling van europa vandaag. Bij deze ATH van usa indices hoort een aex stand van 620!Hiermee is de dollarstijging van 1 10 naar 1,18 meegenomen...maar nog staat dollar flink lager 1,50 wat we vroeger gewend zijn...Ik vraag mij af hoe de analisten hier de daling vd aex gaan goedpraten...Ik weet alleen dat PIWELL en Trump usa beurzen omhoog stuwen voor de verkiezingen om te doen alsof hun economie super draait...hoewel econkmie in usa aan het infuus ligt...het land zit plat door alle rellen mbt racisme en door de orkaam die door het land heen raast en de corona die de economie daar heeft verwoest...Maar zeggen ze kmdat de koersen daar stijgen gaat het goed daar....
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links