Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Het hakt erin dat Aegon erin hakt

Het hakt erin dat Aegon erin hakt

Niets zo lastig op de beurs als raden wat een fonds op cijfers doet. Vinger opsteken wie nog nooit finaal op het verkeerde been stond. We moeten eigenlijk allemaal verplicht bijhouden wat we denken dat de openingskoers is en waar die uiteindelijk uitkomt. Ik vrees dat we massaal een gruwelijk trackrecord opbouwen.

Ik kan niet achter de oogjes van het boek kijken, maar die dividendverlaging en het passeren van het slotdividend 2019 hakken er bij Aegon nu in, denk ik. ASR en NN wisten eerder niet hoe snel ze dat moesten herstellen, nadat het weer mocht. De rest? Ja, we wisten van tevoren dat de cijfers vandaag slecht waren.

Dat het bedrijf vandaag de outlook en alle financiële doelstellingen intrekt, doet wellicht ook wenkbrauwen fronsen. Aan de andere kant had ik niet gek opgekeken dat juist om deze redenen de koers hoger ging. Het is namelijk nieuwe en van NN afkomstige CEO Lard Friese menens om van zijn Aegon-avontuur een succes te maken.

Dat maakt deze rapportage vooral duidelijk? Hup, in één keer alle vuile was op straat en met een schone lei beginnen. Wat zei ik daar net? Ik had niet raar opgekeken als Aegon hoger... Oei. Mijn ergste zeperd ooit is dat ik zoveel jaar geleden op deze plek meldde dat SBM Offshore 10% lager ging openen. Het werd +10%.

Sindsdien waag ik me er nooit meer aan. Mr Market makes me humble. En als u Aegon op een geel papiertje hebt staan, moet u maar eens goed kijken of u een korting van 12,5% aantrekkelijk vindt. Want dat staat er nu intussen. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 03 dec Groen, maar het is ook volatiel voorbeurs en tech springt er weer uit 5
  2. 02 dec Marktbreed geen vuiltje aan lucht, maar het spookt in tech-krochten 3
  3. 02 dec Volatiliteit en gekkigheid, het is weer zover voorbeurs 5

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 FORT1944 13 augustus 2020 15:25
    Het is nu aan de groot verdieners bij AEGON om in te leveren , een sobere structuur zou zeer goed passn , al het onrendabele moet eruit , dat is nu gezegd . Waarom moet men in landen verzekeringen willen verkopen als de bevolking er geen geld voor heeft .
    Waarom een organisatie verder uitbouwen in landen waar er al teveel verzekeraars aanwezig zijn . AFWACHTEN waar men het mes in gaat zetten .

1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aegon

3,996 03 dec
+3,996 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links