Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Tech mist pullback

TA: Tech mist pullback

Tech is de enige industriegroep met vuurvaste technische plaatjes. In het bijzonder de halfgeleiderindustrie blijft supersterk liggen.

Ik heb hier al eerder aangegeven dat chips het bijzonder goed doen.

Minimale correcties

Probleem is wel dat tech in een rechte lijn, dus zonder noemenswaardige correctie, is opgelopen. Het vervelende is dat er wel opwaartse uitbraken hebben plaatsgevonden, maar nog geen pullbacks (terugval). Als er al tussentijdse correcties waren, dan zijn die  uitermate minimaal geweest.

Gezien de nieuwe spanningen tussen de VS en China lijkt een terugval mogelijk. Mocht er een correctie van enige omvang komen, dan zou die een mooie nieuwe instapkans bieden. Vooralsnog zijn alleen de stevigere dips interessant.

Nasdaq Composite, SOX en ASML

Deze keer de Nasdaq Composite, de SOX-index (grootste bedrijven in de Amerikaanse halfgeleiderindustrie) en ASML.

Wenst u de nieuwe TA-aankopen in uw mail te ontvangen? Wordt dan lid van de Tostrams-club. Alle portefeuille mutaties en koopsignalen zitten in het Tostrams-abonnement, dus voor abonnees. Voor 1 euro (voor de eerste maand) kunt u al kennismaken. Klik op de button hieronder voor een actieabonnement.

Ontvang TA 

Kooptips

Nasdaq Composite supersterk

De Nasdaq Composite index, heeft de oude stijgende trend hervat nadat de koerspiek en het all-time-high van februari rond 9.838,37 opwaarts is doorbroken. De Amerikaanse technologiebeurs heeft aan de bovenkant ruimte richting weerstand 12.500 (berekend koersdoel).

Om het positieve plaatje intact te laten, is het wel van belang dat steun 9.838,37 (bodem van 19 februari)  intact blijft. Het ontbreken van een correctie van enige omvang maakt ons argwanend. Het technische plaatje schreeuwt om een terugval. Het optimale koopniveau ligt rond de top van februari op 9.838,37.


SOX-index zeer krachtig

De SOX-index, die het koersverloop van de grootste bedrijven in de Amerikaanse halfgeleiderindustrie weergeeft, heeft binnen de stijgende trend het koersdoel tevens weerstand 1.983,71 (gevormd op 14 februari), gebroken.
 
De opwaartse trend is hiermee  voortgezet, thans wordt 2.779,51 het volgende opwaartse koersdoel. De SOX index heeft steun rond 1.857,15 (bodem van 15 juni).
 
Ook hier is het ontbreken van een correctie van enige omvang zorgelijk. De markt loopt op de muziek vooruit, ook het technische plaatje van de SOX smeekt om een terugval. Het optimale koopniveau ligt rond het oude all time high van februari op 1983.


ASML vuurvast

In de defensieve langetermijn-Tostramsportefeuille houden we al geruime tijd een positie in ASML aan. Ons laatste koopadvies voor 120 stukken (ter waarde van ruim 20.00 euro) dateert al weer van beginn 2019.  Uiteraard kijken we kritisch naar de technische ontwikkelingen van deze gigant in de halfgeleiderindustrie. Maar voorlopig is er geen gevaar.
 
ASML signaleerde met de uitbraak boven de voorgaande top van februari rond 294 een nieuw koopsignaal. De oude uptrend is toen  hervat  richting 425 (berekend koersdoel). De oude top 290 (van 19 februari) fungeert nu als steun.

 

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Olieprijs nog niet uitgebroken 37
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Reacties

563 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 29 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 juli 2020 08:52
    Ik denk persoonlijk dat nu het moment van een terugval zoals Royce al een tijdje benoemd is aangebroken. We hebben echt lange tijd boven die 570 gehangen en steeds terug gevallen.. zou me niks verbazen als dit de keer is dat het echt even “basta” is.

    Nu opzoek naar het punt waarop dalen weer “basta” is en we ons weer kunnen focussen op de pre Corona koersen. (Wel even afhankelijk wat van komende tijd in de wereld gebeurd overigens)
  2. createmonnie 24 juli 2020 09:07
    quote:

    Max Tesla schreef op 24 juli 2020 09:05:

    long gegaan met
    AX4 C 24 JUL 2020 572,00
    Durf je long te gaan 0_0... Deze daling zal nog wel een paar dagen doorzetten. Ben je de intensiteit van China en VS vergeten? Voor de corona kon de beurs alleen maar stijgen op gesprekken van deze twee gekken. Nu gaan deze bergafwaarts en kan je beter verkopen
563 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 29 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links