Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: AEX en bier

TA: AEX en bier

De zomer is normaal gesproken een mooie periode voor bierbrouwers, omdat de omzet in die tijd flink hoger is dan de rest van het jaar. Dat de terrassen en kroegen de afgelopen maanden dicht zijn geweest, heeft onder andere Heineken flink in de portemonnee gevoeld.

Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld en de terrassen weer (in beperkte mate) open zijn, zal ook de bierverkoop weer op gang komen. Het technisch plaatje van Heineken wijst er echter op dat de zorgen nog niet voorbij zijn.

Hieronder bespreek ik het langetermijnbeeld van de Nederlandse brouwer, maar eerst werp ik nog een blik op de AEX-index.

AEX index neemt gas terug

De aandelenbeurs in Amsterdam laat de consolidatiefase van de afgelopen weken nog altijd intact. De index beweegt binnen de stijgende fase, maar is de laatste periode per saldo nog weinig opgeschoten.

Toch oogt het beeld zeker niet slecht. Zolang het patroon van hogere toppen en bodems intact is, verwacht ik op termijn een nieuwe opwaartse uitbraak. Wanneer de weerstand van de laatste toppen rond 573 punten wordt gebroken, kan de koers verder omhoog richting de oude top van februari rond 632 punten.

Glas halfvol bij Heineken

De Nederlandse bierbrouwer heeft tijdens de coronacrisis flink wat terrein moeten prijsgeven. In korte tijd is de koers teruggevallen van boven de €100 naar onder de €70. Het technisch plaatje heeft hierdoor een forse deuk opgelopen.

De afgelopen maanden wist de koers wel wat te herstellen, maar echte overtuiging ontbreekt. De koers is aanbeland bij de dalende 200-dagenlijn en tevens de onderkant van het koersgat van begin maart en lijkt hierop af te ketsen. Nieuwe verkoopdruk zorgt ervoor dat het herstel is stilgelegd.

Wanneer de herstelfase wordt afgebroken, kan dit het begin inluiden van een daling richting lagere koersen. Eerste steun wacht nog in de zone rond 70 euro, maar hieronder gaat het luik open naar fors lagere koersniveaus.

Alleen wanneer Heineken de herstelbeweging een nieuwe impuls kan geven en overtuigend boven de 200-dagenlijn weet terug te keren, zal het aandeel weer wat lucht krijgen.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 05 jul Business cycle deel 2: is de inflatie voorbij? 261
 2. 04 jul Er komen kansen aan
 3. 01 jul Wall Street in een dubbele houdgreep 215

Gerelateerd

Reacties

296 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Sander1234 2 juli 2020 07:49
  Ja technisch plaatje...was echt al stom verbaasd dat Heinkenen überhaupt terug ging naar 86. Horeca dicht, geen evenementen, feesten en partijen. Gisteren mijn shorts verkocht met winst. Denk te vroeg, maar markt draaide weer zo hard dat ik maar het zekere voor het onzekere nam. Maar is en blijft voorlopig super mooie short kandidaat in mijn ogen
 2. forum rang 6 d' Aandelen ' 2 juli 2020 07:54
  Goedemorgen,

  mijn huiswerk gedaan en analyses gemaakt van AEX en S&P500, de Nasdaq 100 natuurlijk ook maar daar heb ik nog geen analyse van, Nasdaq 100 index is vanaf 23 maart gestegen van 6772 naar 10322 nu en dat zijn 3550 punten in iets meer dan 3 maanden, wat moet je daar van zeggen.

  Dan maar de AEX, met een grote V beweging werd eerst de RR = 555,38 geraakt en na 15:00 uur de RB = 564,08

  Ik ga het hier niet helemaal uitleggen want dat is een te lang verhaal maar wanneer RR en RB op 1 dag worden geraakt dan is dit bijzonder en in deze volgorde eerst RR en dan RB wordt een bodem gezet op 553,91 en zal de AEX zeer waarschijnlijk hoger gaan.
 3. forum rang 6 d' Aandelen ' 2 juli 2020 07:56
  Dan de &P 500, vandaag was er alweer een NR dag ( No Range betekent dat de beide belangrijke DC levels RR = 3034 en RB =3167 ) niet werden geraakt want de laagste koers was 3101,17 en de hoogste 3128,44 met een delta van 27,27.

  Dan is morgen weer een grote uitslag te verwachten, waarschijnlijk omhoog maar dat is niet zeker, kan natuurlijk ook omlaag.

  Op 23 juni was er een vergelijkbare dag met een opening op 3138,70 en een slot van 3131,29en een delta tussen laagste en hoogste koers van 27,78.

  Op 24 juni opende de S&P 500 op 3114,40 en sloot op 3050,33 terwijl de laagste koers 3032,13 was en de hoogste koers 3115,01 dus een delta van 82,88 punten.

  BenR werkt ook met deze DC levels en meestal zit hij goed met zijn voorspellingen maar 100 % goed bestaat niet, houdt het maar op 70 %

  Daarom ben ik benieuwd welke kant het morgen opgaat, dat is altijd afwachten.
 4. forum rang 7 easy56 2 juli 2020 08:16
  Persbericht
  Koninklijke BAM Groep nv

  * * *

  # BAM verwacht aanzienlijk H1-verlies en kondigt afbouw BAM International aan

  **_Trading update voor eerste halfjaar 2020, inclusief effecten Covid-19_**

  **Bunnik, 2 juli 2020 – De buitengewone omstandigheden, veroorzaakt door de
  Covid-19-crisis, hebben een aanzienlijke impact op Koninklijke BAM Groep nv.
  Bovendien wordt het resultaat van de onderneming in het eerste halfjaar
  geraakt door aanhoudend verlies bij BAM International, de recent bekend
  gemaakte Keulse metroschikking en in mindere mate de achterblijvende
  prestaties van het Duitse bouw- en het Nederlandse infrabedrijf. Als gevolg
  van deze ontwikkelingen verwacht de onderneming voor het eerste halfjaar een
  gecorrigeerd verlies vóór belastingen van circa € 130 - € 150 miljoen. Het
  Executive Committee heeft besloten het proces in gang te zetten tot afbouw van
  BAM International, opererend buiten de Europese thuismarkten, vanwege het
  ontbreken van positieve vooruitzichten. **

  ** **

  **Ten opzichte van het eerste kwartaal is BAM’s kaspositie verder gestegen
  tot circa € 1,2 miljard. Mede op grond van de sterke orderportefeuille, zullen
  de resultaten over het gehele jaar naar verwachting verbeteren in vergelijking
  met de eerste helft van 2020.**
 5. forum rang 7 easy56 2 juli 2020 08:21
  Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Heineken stevig
  07:26
  (ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft donderdag het koersdoel voor Heineken flink verhoogd van 90,80 naar 106,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek uit een sectorrapport van de zakenbank.

  Volgens de analisten van Berenberg heeft Heineken relatief de meeste blootstelling aan de horeca, en dat speelt de Amsterdamse brouwer tijdens de coronacrisis niet in de kaart. Volgens de analisten kwam circa 40 procent van de volumes in 2019 uit de horeca, meer dan elke andere brouwer.

  Na een autonome volumekrimp van 3,9 procent in het eerste kwartaal, rekenen de analisten voor het tweede kwartaal op een krimp van 23 procent op jaarbasis. Daarmee verwacht Berenberg voor de eerste jaarhelft een 21 procent lagere operationele winst voor Heineken.

  Ook voor 2021 rekent Berenberg op volumes bij Heineken die onder het niveau van 2019 zullen liggen.

  Maar voor de lange termijn is de visie van Berenberg op Heineken niet veranderd. Het is een mondiale speler in een structureel groeiende sector, aldus de analisten, die overigens al voor de coronacrisis hadden voorzien dat Heineken het lastig zou krijgen in Vietnam en Mexico, die worden beschouwd als twee groeimotoren van de brouwer. Hierdoor twijfelden de analisten al aan de haalbaarheid van de guidance van Heineken van een operationele winstgroei van circa 5 procent.

  "Maar de koersval van het aandeel prijst een groot deel hiervan reeds in, en financieel is Heineken gezond", betoogden de analisten. "We denken dat nu het moment is om positief te zijn over Heineken."

  Het aandeel sloot woensdag op 81,56 euro.

  Door: ABM Financial News.
 6. forum rang 7 ttroo 2 juli 2020 08:47
  Centrale Banken geven elke dag free credits in de Westerse Schulden Wereld. En daarom gaan we omhoog, want dat houdt de economie in ieder geval vast. Kijkend naar de huidige beurskoersen wordt er een positieve impact verwacht van het corona virus. Drugsdealers en Fraudeurs houden van deze tijden. Aangezien de bevolking te slecht zit, kunnen ze door blijven gaan. Veel plezier vandaag.
 7. [verwijderd] 2 juli 2020 09:16
  quote:

  Jack P schreef op 2 juli 2020 09:10:

  Vandaag natuurlijk ook weer een méér dan fantastistische dag voor de FANG -, FAANG, FAAMG of wat dan ook aandelen, want alleen maar fantastisch nieuws. Kopen maar, goed voor mijn calls
  hahaha ,maar je hebt wel gelijk hoe ze heten doet er niet toe gaat omhoog.Ga op 10406 de nassie short zal wel over een kwartier zijn
 8. Keine Ahnung / Gambler 2 juli 2020 09:23
  Mijn posities zoals vermeld woensdag gesloten, met zoals verwacht winst.
  Iedereen veel suc6 en wie weet tot ziens.

  En Daan, goed ontwikkeld. Chapeau! (oh nee, ben geen beer...:-))

  quote:

  'd Aandelen schreef op 2 juli 2020 07:54:

  Goedemorgen,

  mijn huiswerk gedaan en analyses gemaakt van AEX en S&P500, de Nasdaq 100 natuurlijk ook......
296 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links