Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stevige minnen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam kleurde woensdagmiddag rood. Daarbij ging de aandacht met name uit naar verzekeraar NN Group die met een strategie-update kwam. Elders in Europa was het sentiment ook negatief. Beleggers reageerden onder meer op het nieuws dat de Verenigde Staten extra importheffingen in te willen voeren voor miljarden aan Europese goederen.

De leidende index op Beursplein 5 stond kort na de openingsbel op Wall Street 1,3 procent in het rood op 566,54 punten. De MidKap zakte 1,4 procent tot 756,06 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs raakten tot 2 procent kwijt.

NN Group verloor 1 procent. De verzekeraar, die ook een beleggersdag houdt, verwacht dat de coronacrisis dit jaar een impact op het operationeel resultaat van 100 miljoen euro zal hebben. Het bedrijf, dat onder vuur ligt van de Amerikaanse activistische investeerder Elliott, maakte verder bekend een progressief dividendbeleid te willen voeren en jaarlijks minstens 250 miljoen euro voor de inkoop van eigen aandelen uit te trekken.

ArcelorMittal hekkensluiter in AEX

Hekkensluiter in de AEX was staalproducent ArcelorMittal met een verlies van 4,5 procent. ABN AMRO, ING en Shell volgden met minnen tot ruim 4 procent. Informatieleverancier RELX kampte met een adviesverlaging door ABN AMRO en zakte 2,1 procent.

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM (min 3,6 procent) behoorde tot de staartgroep in de MidKap. Bij luchtvaartmaatschappij Air France vertrekken eind dit jaar 403 piloten. Dat komt neer op 10 procent van het totale aantal vliegers. Ook bij KLM wordt gesproken over ingrepen.

Op de lokale markt kelderde centenaandeel Kardan 22,3 procent. De Israëlische investeerder geeft zijn beursnotering in Amsterdam per 30 juli op om kosten te besparen.

Opnieuw de aandacht op Wirecard

In Frankfurt ging de aandacht, zoals wel vaker de laatste tijd, uit naar Wirecard (min 25 procent). De Duitse marktwaakhond BaFin verdenkt de Duitse betalingsverwerker nu ook van marktmanipulatie. Wirecard wordt al onderzocht vanwege mogelijke fraude.

Dialog Semiconductor steeg bijna 7 procent. De Brits-Duitse chipmaker schroefde zijn omzetverwachting voor het tweede kwartaal op. In Parijs kreeg Europcar er 2 procent bij. De Duitse autobouwer Volkswagen (min 3,1 procent) overweegt het autoverhuurbedrijf overnemen.

De euro was 1,1272 dollar waard, tegen 1,1326 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,1 procent minder op 39,93 dollar. Brentolie daalde 1,2 procent in prijs tot 42,12 dollar per vat.

Auteur: AFN

Meer over AFN

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links