Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ramp-Q2's: Wirecard aan diggelen

Ramp-Q2's: Wirecard aan diggelen

(AJK) Update 12:00 uur:

Het is toch een keer ingeprijsd, denkt u misschien ook. Niet dus. We kennen het hier misschien nog het beste van Imtech, waar ook iedere keer nieuwe rampen waren. En dit is er eentje. De Q2-rapportage van Wirecard die net doorkomt kán echt niet slechter en de vloer in Frankfort reageert verbijsterd en in paniek.

Hinweis auf Bilanztäuschung...

Er is eventjes €1,9 miljard aan gemelde cash... onvindbaar bij Wirecard. Laat dit zinnetje even tot u doordringen: Er is eventjes €1,9 miljard aan gemelde cash... onvindbaar. Wéér geen handtekening van de accountant dus en zo blijft het b-woord rondspoken: boekhoudfraude.  

Lees maar na, wat weet Wirecard eigenlijk nog wél? Niet veel, behalve dan dat het geen idee heeft. En de dreun is tot op het Damrak voelbaar. 

Op welk niveau vissen we het aandeel weer op Arend Jan, vraagt u nu? Even niet, denk ik. Doe wat u niet laten kan en intradag handelen kan zeker voor wie zich geroepen voelt. Ik zou alleen de boel even een paar dagen laten uitrazen - de analisten slijpen bijvoorbeeld nu hun messen - en zeker glad de markt uitgaan.

Er kan maar zo ieder moment een raar bericht of vooral gerucht zijn, wat de koers zomaar weer met procenten in beweging zet. Hier de (prijs)plaatjes nog even, zowel lineair:

... als logaritmisch.

Succes en let op, want dit is geen vallend mes meer, maar eerder deze beruchte Duitse bruut:

Roses are red
Violets are blue
Fallschirmjägergewehr 42


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 03 jul Vooruitblik: H2 2022 lijkt nu al tegen ons in te lopen 15
 2. 01 jul Iedere dag iets leren 2
 3. 01 jul Het is weer rood voorbeurs, het is weer Philips en het is weer inflatie 2

Gerelateerd

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 10 voda 18 juni 2020 12:39
  Wirecard kan miljarden niet vinden

  FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
  Wirecard AG
  55,85 -48,65 -46,56 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

  (ABM FN-Dow Jones) De aandelenkoers van het Duitse betaalbedrijf Wirecard is donderdag ingestort, nadat het bedrijf geen resultaten kon presenteren, omdat er bijna 2 miljard euro mist op de balans. Hierdoor dreigen ook geldschieters zich terug te trekken.

  Het aandeel noteerde donderdag 48 procent lager in Frankfurt.

  De accountant van het bedrijf, Ernst & Young, liet weten dat er onvoldoende bewijs kon worden gevonden voor kasbedragen op trustrekeningen ter waarde van 1,9 miljard euro, die hadden moeten worden opgenomen in het financiële verslag.

  "Er zijn aanwijzingen dat onjuiste balansbevestingen zijn geleverd door de trustee, dan wel de bank die de rekening van de trustee houdt, teneinde de auditor te misleiden en een onjuiste perceptie te creëren van het bestaan van zulke kasbedragen", stelde het bedrijf.

  Wirecard zal hierdoor niet donderdag de cijfers kunnen presenteren, zoals gepland, en zal een latere datum kiezen. Dit kan tot gevolg hebben dat leningen van geldschieters ter waarde van circa 2 miljard aan Wirecard per 19 juni worden ingetrokken, waarschuwde het bedrijf.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 2. ShelLuser 18 juni 2020 16:38
  En dit is nou precies de reden waarom ik iedere week tijd uittrek om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de bedrijven waarin ik geïnvesteerd heb (momenteel enkel Heijmans & Shell) en waarom ik altijd probeer zoveel mogelijk te leren over een bedrijf voor ik er lukraak geld in steek.

  Afin, vandaag doe ik dus aan financieel ramptoerisme.. Volgens de Rabo zijn ze hard op weg naar 33,2, misschien 32,8? (laatste slot: 104,5 auch!).
 3. tilt 19 juni 2020 08:13
  Ik schat dat het bedrijf jarenlang zijn cijfers heeft opgepompt!
  Dan kom je een keer op het punt dat het geld er niet is.
  Het verbijsterende is dat ze dit 3 jaar konden verbergen.
  Echter denk ik ook, dat ze inmiddels wel geld verdienen!
  Dit ten nadele van toentertijd Imtech n.v. die dat voordeel niet hadden.
  Dus met nieuw mgmt en wellicht een nieuwe investeerder(GS misschien),kan dit aandeel weer herstellen!
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links