Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Forse winsten op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn woensdag met stevige winsten de dag uitgegaan. Macro-economische cijfers uit Azië, Europa en de Verenigde Staten wakkerden de hoop aan dat het dieptepunt van de coronacrisis voorbij is. Bovendien verwachten beleggers dat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag met meer stimuleringsmaatregelen zal komen.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 2,8 procent hoger op 561,30 punten. De MidKap kreeg er 3,2 procent bij tot 769,24 punten. Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 3,9 procent.

Sterkste stijger in de AEX was vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield met een winst van bijna 15 procent nu steeds meer winkels door heel Europa open gaan. Ook andere winkelvastgoedfondsen als Wereldhave (plus 11,9 procent) en Vastned (plus 6,8 procent) stegen flink.

Shell

Olie- en gasconcern Shell (plus 4,2 procent) profiteerde van de verwachting dat oliekartel OPEC en bondgenoten de huidige productiebeperking gaan verlengen. Ahold Delhaize steeg 3,3 procent. Het bedrijf neemt met zijn Amerikaanse dochter Food Lion 62 winkels van branchegenoot Southeastern Grocers over.

In de MidKap zette Air France-KLM (plus 10,1 procent) de opmars voort nu steeds meer Europese landen de reisbeperkingen voor de zomermaanden opheffen. Verlichtingsbedrijf Signify klom 5,7 procent dankzij een adviesverhoging. Bij de kleinere bedrijven won speciaalchemiebedrijf Avantium 1,6 procent na een opdracht van de King Abdullah University of Science and Technology.

TUI

TUI steeg 7,6 procent in Frankfurt. De Duitse reisorganisatie en vliegtuigbouwer Boeing hebben een overeenkomst bereikt om de gevolgen van het aan de grond zetten van probleemtoestel 737 MAX te compenseren. Lufthansa won 7,7 procent. De Duitse luchtvaartmaatschappij wil de kosten aanzienlijk gaan verlagen na een miljardenverlies in het eerste kwartaal.

In Parijs klom Renault ruim 10 procent na afronding van de staatssteun van 5 miljard euro. LVMH won 2,2 procent. Volgens mediaberichten ziet het Franse luxegoederenconcern mogelijk af van de miljardenovername van de Amerikaanse juwelenverkoper Tiffany & Co vanwege de coronacrisis.

De euro was 1,1244 dollar waard, tegen 1,1177 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent goedkoper op 36,30 dollar. Brentolie daalde 1,1 procent in prijs en kostte 39,11 dollar. Eerder op de dag was Brentolie voor het eerst in drie maanden meer dan 40 dollar per vat waard.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur:

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Weert=No.1 3 juni 2020 19:55
    Wees blij, dat U dat zelf doet. Bij een verzekeraar zijn de total expence- ratio "s 12 %.Vooral bij NN. en alle andere louche tussenpersonen. Heb zelf 1,5 jaar bij een verzekeraar gewerkt. Mijn geweten begon te knagen omdat ik 5-8 % van alle inleggingen ontving. Verdient goed, maar heb ontslag genomen............
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.