Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX in Actie: Veel Gestelde Vragen

IEX in Actie: Veel Gestelde Vragen

Inmiddels hebben zich vele duizenden beleggers in Rabobank Certificaten aangesloten bij de IEX-actie, in verzet tegen het besluit van Rabobank om de vergoeding op deze certificaten te schrappen.

Logischerwijs ontvangen wij van veel gedupeerden vragen over de actie en de verwachte vervolgstappen. Hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen. 

Hoe onderneemt IEX juridische actie?

Wij zijn op dit moment in gesprek met gespecialiseerde claimorganisaties en kijken of samenwerking zinvol is. Daarnaast hebben we de casus voorgelegd aan juridisch experts die met ons van oordeel zijn dat de handelwijze van Rabobank in de gegeven omstandigheden onrechtmatig is.

Moeten beleggers een financiële bijdrage leveren?

In deze fase nog niet. Als de kosten hard oplopen is het mogelijk dat een bijdrage wordt gevraagd. Op dat moment kan de Rabobelegger zelf bepalen of hij of zij meedoet en wil bijdragen. Het is mogelijk dat we voor IEX Premium-leden in dat geval geen of een lagere bijdrage vragen.

Kunnen betrokkenen meehelpen?

We zijn bezig met de inrichting van de stichting. Daarnaast willen we een klankbordgroep van vier gedupeerde beleggers maken om zo de te nemen stappen te kunnen toetsen.

Wat gebeurt er met het antwoord van Rabobank op de IEX-brief?

We hebben Rabobank-ceo Wiebe Draijer uitgenodigd voor een gesprek. Liever dan juridische procedures hebben we een oplossing voor de gemiste uitkeringen en de hervatting in oktober. 

Maakt het uit of ik al verkocht heb?

Ja, voor beleggers die destijds verkocht hebben, staat de schade vast. Het is mogelijk dat bij een eventuele oplossing of bij een juridische procedure onderscheid wordt gemaakt tussen houders en ex-houders van de Certificaten.

Naar het volledige overzicht van Vragen en Antwoorden over de IEX-actie

 


IEX in Actie is de naam waaronder IEX namens groepen beleggers actie onderneemt ter behartiging van hun belangen. De inhoud van dit artikel is geen professioneel beleggingsadvies of een aansporing tot het aangaan van bepaalde investeringen.

Auteur: IEX in Actie

IEX in Actie is de naam waaronder IEX namens groepen beleggers actie onderneemt ter behartiging van hun belangen.

Meer over IEX in Actie

Recente artikelen van IEX in Actie

  1. 10 mei HAL is een (te) zuinige bieder
  2. 21 apr Waarom het aandeel Boskalis minimaal €38,50 waard is 22
  3. 15 mrt Boskalis-bod te laag: IEX voert actie 65

Gerelateerd

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links