Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Dollar draait

TA: Dollar draait

Technisch ligt de dollar er al ruim twee jaar technisch sterk bij. Maar op korte termijn begint het sentiment te draaien.

In de VS zijn door de coronacrisis de economische activiteiten ingestort en miljoenen banen in rook opgegaan. Dat meldde de Federal Reserve in het zogeheten Beige Book, een rapport dat inzage geeft in de Amerikaanse economie.

Vooruitzichten blijven onzeker

Volgens de Fed is er hoop dat de economie weer zal aantrekken als bedrijven heropend worden, maar de vooruitzichten blijven erg onzeker.

Het Beige Book is belangrijk voor beleggers, omdat ze daaruit een beeld krijgen over toekomstige rentestappen door de Fed. Ook het verloop van de dollar kan door dit rapport beïnvloed worden.

Een goede reden dus om de Amerikaanse dollar tegen het licht te houden.

Ik bekijk het technisch beeld van de euro versus de dollar, van de dollar tegen de euro, de Japanse yen tenopzichte van de dollar en de dollarkoers versus de Chinese Yuan.

Technisch maakt de dollar nu pas op de plaats.

Korte termijn: EUR/USD krult opwaarts

Het beeld verbetert voor de EUR/USD, nu de toppen van april en mei worden doorbroken. Dit geeft aan dat de vraag verder aantrekt.

De EUR/USD koers had al de neerwaartse fase gebroken en hogere koersbodems op de grafiek achtergelaten.

De uitbraak boven de voorgaande koerspieken heeft ruimte vrijgemaakt voor een koersstijging tot de weerstand van 1,15 (gevormd op 10 maart). De steun ligt rond 1,06 (de bodem van 20 maart).Lange termijn: EUR/USD

De EUR/USD koers neemt een adempauze binnen de neerwaartse trend. De koers vormt nog wel lagere toppen en bodems, maar zonder overtuiging.

Omdat de koers gaat consolideren, lijkt de verkoopdruk in de EUR/USD wat af te nemen. Bij een eventuele daling onder de laatste bodem wordt de neerwaartse trend hervat.

Steun zien we rond 1,04 (de bodem van 23 december 2016). De weerstand ligt rond 1,15 (gevormd op 10 maart).

Pas bij een doorbraak boven de weerstand komt er mogelijk opwaarts potentieel vrij.
Lange termijn: USD/EUR

Het valutapaar USD/EUR maakt even een pas op de plaats, maar ligt er technisch bezien niet onaardig bij. Omdat de USD/EUR hogere koersbodems weet te vormen, blijven we opwaarts kijken. Dit geeft aan dat er nog steeds op hogere niveaus wordt gekocht.

Om de oude stijgende trend voort te kunnen zetten, moet de USD/EUR breken en sluiten boven de laatste koerspiek.

Onder de steun van 0,86 (de bodem van 11 januari 2019) verzwakt het beeld. De weerstand ligt op 0,95 (gevormd op 24 februari 2017).


Lange termijn: USD/Chinese Yuan

De USD/CNY heeft, binnen de neutrale trend, de weerstand van 7,18 (gevormd op 6 september 2019) bereikt.

Het technische plaatje krijgt enkel een positieve impuls indien deze laatste top wordt gebroken. In dat geval mogen we verdere koersstijgingen tegemoet zien.

De USD/CNY heeft pas steun rond 6,84 (de bodem van 5 juli 2019).Lange termijn: USD/JPY

De USD/JPY koers beweegt in zijwaartse richting tussen de steun van 104,65 (de bodem van 23 maart 2018) en de weerstand van 114,33 (gevormd op 12 mei 2017).

De koersuitslagen binnen deze neutrale bandbreedte ogen erg rommelig. De meest verstandige positie is er een aan de zijlijn.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 22 sep Wall Street: S&P 500 erg positief, maar Dow Jones legt zwaktes bloot 143
 2. 21 sep Besi en ASML verzwakken 102
 3. 20 sep Het Japanse sprookje 78

Reacties

1.074 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 54 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. StephanO 29 mei 2020 08:31
  Goedemorgen! In de nacht dat ome Donald nog zijn laatste nachtje kan slapen over de sancties richting China. Negeert China de VS in het India conflict en sluit China militair ingrijpen in Taiwan niet uit.. daarnaast veel onrust in de Amerikaanse steden en is het aantal besmettingen in Duitsland fors toegenomen.. eens zien hoe sterk de “pomp” is, of gaat men winst nemen en gebruikt men de pomp als het echt nodig is?!
 2. forum rang 4 Fundbuster 29 mei 2020 08:38
  Goede zonnige morgen iedereen!

  Ik vrees dat die persverklaring van vanavond de markt schaak gaat houden vandaag. Wordt het weer ronkende retoriek of iets dat hout snijdt? Het zal eerder geen risk-on worden lijkt mij, dus de lagere futs zullen hun gelijk wel houden door de dag. Daarmee is mijn strijdplan klaar ook: niets doen vandaag. Zouden ze werkelijk op ramkoers gaan dan heb ik geen trek om maandag aan het verkeerde eind van een rode twintigpunter te zitten.

  Dit gezegd zijnde: faites vos jeux, succes allen!
 3. forum rang 7 ttroo 29 mei 2020 08:43
  Valuta is zeer belangrijk. Usdjpy heeft juist een kleine mooie uptrend. Maat die is vandaag ruw gebroken. Vandaar de rode beursdag opening. De vraag is. Gaan ook de mooie korte termijn uptrend van de aandelen sneuvelen. Dat zal zeker gebeuren. Maar hoeveel uptrend worden ruw gebroken. Dat wordt en is de echte vraag. Antwoord gaan we zien. Eerst openen.
 4. forum rang 4 mollowitz 29 mei 2020 09:18
  quote:

  The Short Caller schreef op 29 mei 2020 08:46:

  De Ku Klux Klan heeft vanuit het Hoofdkwartier the White House ook een Persbericht uitgevaardigd:

  .."These THUGS are dishonoring the memory of George Floyd, and We won’t let that happen.."
  zie foto... Trump in jongere jaren met zijn lieve ouders...De kleding van de ouders zegt je genoeg...
1.074 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 54 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links