Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursfenomeen Adyen op €1000

Adyen is bij deze formeel een fenomeen. Ja, want volgens de boekjes zijn het defensieve aandelen die het goed moeten doen als het fout gaat op de beurs. Adyen spot met deze regel. Het is het duurste AEX-(groei)aandeel, maar het lijkt wel alsof iedereen juist daarin vlucht als de AEX bokt. Zie het bord nu maar.

Hoe ironisch. Het bedrijf ging bijna twee jaar geleden met zeg maar frisse tegenzin na beurs, het was vooral om bestaande aandeelhouders een exit te bieden. De bedrijfstop vond het zelfs niet nodig om traditioneel de gong te komen luiden op het Damrak. En dan dit, een verdubbeling. Niets van corona te zien hier. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 03 jul Vooruitblik: H2 2022 lijkt nu al tegen ons in te lopen 13
  2. 01 jul Iedere dag iets leren 2
  3. 01 jul Het is weer rood voorbeurs, het is weer Philips en het is weer inflatie 2

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links