Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Randstad en haar vierde recessie: kopen?

Woensdag Q1-cijfers Randstad, dat met -37% dit jaar midscheeps is geraakt. Het dividend ligt al achter de rododendron. Morgen zijn er trouwens al cijfers van het Amerikaanse Manpower.

Of ik een grafiekje van Randstad versus recessies heb. Ja, maar daar wordt u niet zoveel wijzer van, omdat het trackrecord gewoon te kort is. Randstad kwam in 1990 naar de beurs en is op de beurs as we speak pas aan haar vierde recessie bezig. Ze kwam tijdens een recessie naar de beurs en maakte daarna toch een rit.

Ja, we zitten nu ook in een recessie en als dit het patroon is, moet u het aandeel inderdaad ook midden in een recessie kopen, als u een dikke rit wil maken. Want u ziet duidelijk dat de koers daalt, vóórdat er formeel sprake is van een recessie. Op de beurs weten we dat dan al maanden gezien alle indicatoren en outlooks.   

Maar ja, wanneer precies instappen, zeker als het zo volatiel is? Dat kan al gauw vele procenten  schelen. Wellicht is ook hier en zoals altijd spreiden het meest verstandig. Garantie hebt u nooit.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 26 mei Het is vlak voorbeurs, maar gelukkig is er tech om ons over te verbazen 3
  2. 25 mei Nvidia leert Europa bitter technologielesje 3
  3. 25 mei Er is heel veel voorbeurs na sensationeel Nvidia en verdeelde Fed 2

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links