Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Bodemvorming AEX

TA: Bodemvorming AEX

Hoewel alles erop duidt dat de Europese economie tot stilstand komt, vormt de AEX technisch een bodem.

De Europese inkoopmanagersindexen (PMI's) hebben de grootste daling ooit doorgemaakt. Deze graadmeters geven aan dat de economische activiteit in de Europese Unie instort.

Hoop

Desondanks leggen beurzen een bodem aan, van waaruit een sprong opwaarts zou kunnen plaatsvinden. De gigantische financiële hulppakketten geven beleggers weer wat hoop, maar de bodem in aandelenmarkten zal tijdelijk zijn.

Het Amerikaanse Congres is het eens geworden over een economisch steunpakket ter waarde van 2 biljoen dollar. Ook in Europa komt een enorme financiële steun aan noodlijdende landen op gang.

AEX stabiliseert

De AEX-index springt heen en weer en wist daarbij boven eerdere dieptepunten te blijven. Echt solide is de bodem nog niet, maar de steun in de zone tussen 389,60 en 409,23 punten wordt door het vele testen wel steeds sterker.

Vooralsnog blijft de beurs trampolinespringen, met grote uitslagen zowel naar boven als naar beneden. Maar de Nederlandse beurs stampt hiermee de bodem aan, mogelijk voor een eerste herstel.

Gezien het verzwakte lange termijn technische beeld van de AEX, schat ik in dat dit herstel niet duurzaam zal zijn. Rond 482,05 punten (de gap van 10 maart) mag al eerste verkoopdruk verwacht worden.


Steeds meer individuele fondsen dragen het herstel van de AEX. Ik noemde onlangs ING, dat na een duikvlucht van 60% en het testen van cruciale steun, een tussentijdse opleving doormaakt.

Andere belangrijke dragers van het herstel zijn onder andere Royal Dutch Shell, Arcelor Mittal, Fugro, Aegon en Altice.

FOMO

Veel beleggers zijn bang zijn de boot te missen, Fear of Missing Out.

Bedenk wel dat in de afgelopen weken stevige technische verzwakkingen zijn opgetreden. Technisch bezien is het opwaarts potentieel van dergelijke aandelen niet riant.

Op de Tostrams site bespreken we 80 Nederlandse aandelen op basis van potentieel, risico en koopwaardigheid. Wellicht wilt u Tostrams eens uitproberen? Meld u aan via deze website

 

ONTVANG TA KOOPTIPS   >>

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 31 mrt Halfgeleidersector wordt technisch steeds sterker 149
 2. 30 mrt AEX probeert uit te breken 130
 3. 29 mrt Chinese beurs staat onder druk 88

Reacties

650 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 33 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. crypt 25 maart 2020 08:55
  Fomo, wie heeft er geen last van.. ik ook maar heb niks gekocht. Ga ervan uit dat dit een pullback is. Deze week krabbelen we iets op en volgende week rijst het aantal besmettingen in de USA de pan uit en wordt de economische schade duidelijker en stort de boel weer in. Afgezien van het steunpakket is er immers nog niets veranderd. De wereld ligt nog steeds plat en de schade wordt met de dag groter.
 2. forum rang 7 easy56 25 maart 2020 08:57
  quote:

  easy56 schreef op 25 maart 2020 08:51:

  oneindige stimulering dussss:-)

  Waren al begonnen in 2008 en de bedragen worden groter en groter.

  Hoe dat eindigt?
  Dat geld steeds minder waard gaat worden kan niet anders,alleen dat proces zal veel sneller gaan met dit soort giga stimulerings programma's.

  Uiteindelijk is dat dan niet goed voor je spaargeld.

  maar wel goed voor grond,huizen en goed voor de beurs.....

  Dan gaat belangrijk worden op welke koersen je instapt en in de juiste fondsen.
 3. [verwijderd] 25 maart 2020 08:59
  Vandag is de analyse best redelijk en idd is er verkoopdruck op 480+- in de maak.
  Maar dat er geen structurele schade is valt te betwisten, nu al begint het dat banken bang worden om leningen onder elkaar te verstrekken ook al is de rente nagenoeg nihil. Stel hun zorgen voor leningen van de ecb en raken die niet kwijt, geld stallen bij de ecb kost dan wel geld en de bank kan vervolens niet voor en niet terug.
 4. forum rang 7 shortie 25 maart 2020 09:01
  waar gaan we vandaag op stijgen guys?
  Mooie bedrijfscijfers?
  Mooie bedrijfsvooruitzichten?
  Fantastische macro's?
  Of op een bulk aan leningen welke op termijn allemaal weer terugbetaald moeten worden?
  Blijft een wonderbaarlijke wereld ;)

  Ben overigens benieuwd wat de details van het amerikaanse plan zijn. Kan wellicht nog voor een kater gaan zorgen na de euforie van gisteren.

  Ik ga gedurende de up beweging, welke nog best een aantal dagen kan gaan duren (of niet), in ieder geval nog even wat aandeeltjes proberen te slijten. Geloof niet dat de bodem er al staat en denk ook dat de S&P vooralsnog relatief dicht bij huis zal blijven (rondom de 2.450).

  Helft van mijn KLM is in ieder geval net vertrokken zie ik net met uiteindelijk toch een leuke koerswinst van dik 25%. (aankoop 4,05 verkoop 5,39)

  Nu Aegon graag nog even naar 2,52 en ik ben weer gelukkig voor vandaag...

  Succes allemaal.
650 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 33 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links