Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Video: "Houd overal rekening mee"

Video: "Houd overal rekening mee"

Binnen een maand verloren beurzen wereldwijd meer dan 30%. Waar ligt de bodem?

Net als iedereen bij IEX werkt ook het hoofd van de Beleggersdesk, Nico Inberg, vanuit huis. Maar ook daar is het geweld op de beurzen prima te volgen. Via de webcam praat Nico u bij over de situatie.

"Dit is een ongekende crisis, die we nooit eerder meemaakten." Bovendien lijkt op sommige plekken in de wereld - denk aan de VS en het Verenigd Koninkrijk - de ernst van de situatie nog niet volledig te zijn geland. Blijf rustig, maar houd overal rekening mee, zegt Inberg. Bekijk de hele video:

Meer video's van IEX volgen? Abonneer u op ons YouTube-kanaal

 


Tot 1 december 2020 was Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte onderdeel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, d...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

 1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
 2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
 3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Gerelateerd

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
 1. Poundfoolish 18 maart 2020 16:22
  Nationalisatie betekent dat altijd het motto van de staat jegens aandeelhouders en optiebezitters; Rien ne va plus... het geld is niet meer van u?
  Kortom hetzelfde debacle zoals in 2008 bij de nationalisatie Fortis, ABN AMRO, SNS Reaal?
  Zonder financiële compensatie / genoegdoening ?


  Het is overigens niet buitengewoon simpel overal rekening mee te houden net zo min als het eenvoudig is nergens rekening mee te houden.... Wat te doen? Nu nog verkopen op weg naar het armageddon van het financiële systeem? Een bankrun? Nieuw failliet van de banken?
 2. [verwijderd] 18 maart 2020 17:53
  Helemaal met Nico eens. De huidige situatie is ongekend. Eigenlijk een historisch event. Zorg dat je niet in cruciale bedrijven zit (luchtvaart maatschappijen, belangrijke werkgevers van een bepaald land en banken). Deze kunnen genationaliseerd worden. Spreiding is nog nooit zo belangrijk geweest. Voeding en nuts-aandelen lijken me redelijk veilig. Ik denk dat als men uit deze crisis komt met een rendement van -20%, je jezelf nog gelukkig mag prijzen.
 3. J.Me 18 maart 2020 18:09
  @Nico Inbreng:
  Vindt de IEX Beleggingsdesk de nationalisering van URW (en ECP?) ook een reële mogelijkheid? Zo ja, heeft dit consequenties voor het advies voor beide aandelen? Ik sta respectievelijk -51,31% en -70,93% met deze aandelen. Ik accepteer dat ik scheef zit. Ik probeer mijzelf te bedwingen om niet te gaan midddelen. Maar een buy out door de Franse overheid is echt het allerlaatste waar ik op zit te wachten.
 4. [verwijderd] 18 maart 2020 18:26
  beste nico op 615 was ik pisflauw,zag het virus komen ,heb dat ook vaak geschreven,nu ben ik neutraal kan veel van af ,maar bij de eerste vonk van herstel hyperinflatie door al dat geld misschien kan de index dan wel naar de 1000 iedere vanaf morgen voorzichtig kopen geen banken of air france nee olies ,unies ahold iedere 10% naar beneden koop ik bij
 5. [verwijderd] 18 maart 2020 19:10
  quote:

  J.Me schreef op 18 maart 2020 18:09:

  @Nico Inbreng:
  Vindt de IEX Beleggingsdesk de nationalisering van URW (en ECP?) ook een reële mogelijkheid? Zo ja, heeft dit consequenties voor het advies voor beide aandelen? Ik sta respectievelijk -51,31% en -70,93% met deze aandelen. Ik accepteer dat ik scheef zit. Ik probeer mijzelf te bedwingen om niet te gaan midddelen. Maar een buy out door de Franse overheid is echt het allerlaatste waar ik op zit te wachten.
  Het lijkt me niet dat URW vooraan in de rij staat om te worden genationaliseerd. De stapel stenen levert nauwelijks banen op en is niet echt cruciaal voor de Franse economie. Zelfs als URW failliet gaat, blijven de gebouwen gewoon staan. Airbus, Air France, Renault, Peugeot, Safran...lijken me meer van strategisch/economisch belang.
 6. forum rang 5 Daexter 18 maart 2020 23:47
  De USA staat nu op plek 8 met meeste geregistreerde besmettingen van alle landen in de wereld. Als ze zo door stijgen als de afgelopen dagen, dan staan ze in of na het weekend op plek 3 of 4. En niet heel veel later op plek 2 en China is dan ingehaald over een week of 3. Als dat gebeurt, dan is de markt niet blij...lijkt mij.

  Ik koop overigens gewoon regelmatig bij. Telkens als mijn favo aandelen een -10% of meer laten zien, koop ik een klein plukje bij. En op dagen dat de aex in het groen staat koop ik enkele puts op de aex, om naast de positie in flowtraders nog een graantje mee te pikken van de dalingen.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links