Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Tussentijdse dips op Wall Street

TA: Tussentijdse dips op Wall Street

Hoewel recente all time highs op Wall Street een positief sentiment signaleren, is de beurs toe aan een tijdelijke correctie.

De technische plaatjes blijven echter - afgezien van tussentijdse dips - onverminderd positief. Dit wordt ondersteund door economische indicatoren.

Amerikaanse locomotief dendert door

Onder andere de Philly Fed, indicator van het ondernemingsklimaat, bevestigt het beeld van een Amerikaanse economische locomotief die op volle kracht doordendert.

Deze keer leg ik Wall Street onder mijn vergrootglas.

De Dow stagneert rond all time highs

Het beeld van de US 30-index oogt, afgezien van de recente adempauze, nog steeds positief. Wall Street (US 30-index) laat hogere koersbodems op de grafiek achter en dat duidt op aanhoudende vraag onder beleggers. Met een doorbraak en slotstand boven de laatste koerspiek rond  29.564,70 (top van 12 februari) kan de oude stijgende trend worden hervat richting 31.000.

Zolang steun 28.176,70 (bodem van 31 januari) intact blijft oogt het beeld positief.


S&P 500-index blijft technisch positief

In de recente correctie vormde de US 500 index rond op 3.205,09 (bodem van 3 januari) een hogere bodem binnen de stijgende trend. Tussntijdse dips zullen beperkt blijven tot dit niveau. Zolang de koers boven de voorgaande toppen weet te blijven, wordt het technische beeld bevestigd. Weerstand ligt rond 4.250,00 (berekend koersdoel).




Nasdaq Composite-index nadert weerstand

De Amerikaanse technologiebeurs, Nasdaq Composite-index, heeft binnen de opwaartse trend het koersdoel rond 9.900,00 (berekend koersdoel) bereikt. De stijgende fase wordt gecontinueerd zodra de Nasdaq Composite boven de weerstand weet te breken. Dan mag men verdere koersstijging verwachten.

De Amerikaanse technologiebeurs heeft, na een uitbraak boven weerstand 9.900, het volgende opwaartse koersdoel rond 10.500. De Nasdaq heeft pas steun rond 9.088,04 (bodem van 27 januari).

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Reacties

572 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 29 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 februari 2020 08:49
    quote:

    easy56 schreef op 21 februari 2020 08:43:

    hans de geus;laat de ziekte maar gaan dan is t mischien snel voorbij.....

    is echt de weg kwijt
    ken als die mensen van rtlz erg goed.. dagelijks gezien op de beursvloer en mee gsproken.. negeren!!! qua kennis. echt het beste.. neem maar van mij aan .ze hebben mij wel eens gevraagd op tv een praatje te houden.. over aandelen.. ik zei ok maar zakl niet positief zijn… hun antwoord :"nou dan zoeken we wel eens ander". die ander was dus een van mijn werknemers die op tv wilde komen voor zijn moeder. Was roland henkemeier die dat toen maar deed. :)
572 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 29 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links