Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Risk appetite happens fast

Liveblog: Risk appetite happens fast

Update 14:30 uur: AMG

Er is geen nieuws vandaag van, met of over AMG, maar dat mag de pret niet drukken. Long AMG, alsof we die vergeten waren en nog het laatst te nemen risico is.

 


Update 14:20 uur: ADP

Een verbluffend goed ADP arbeidsmarktrapport januari private sector VS.

 


Update 14:05 uur: Amazon

Eventjes voor $1,8 miljard aan eigen aandeeltjes verkopen, het is niet iedereen gegeven. Wel Amazons Jeff Bezos. Van op een all time high verkopen is trouwens nog nooit iemand armer geworden.

 


Update 13:15 uur: No sleep 'till Casper

En de range was al verlaagd. De beursgang van Casper Sleep, zeg maar het online Beter Bed van de VS, kunnen we ook al als half mislukt bestempelen. Nota bene, terwijl de Big Board om en nabij all time highs staat. WeWork-effect? Beurs is blijkbaar even allergisch voor bedrijven met hoge verbrandingskosten.

 


Update 11:00 uur: Is er nog wat over Tesla te melden? Jazeker

Lach erom, maar wie van ons is het nog nooit gebeurd. Oh, dit is zo balen.

Het was ook in de jubeljaren van Apple dat de suppliers soms nog harder gingen. Zo ook bij Tesla. Bloomberg spot Jiangnan Mould & Plastic Technology, dat volgens het portretje in Reuters ook in vastgoed doet. OK. Breed gespreid, zal ik maar zeggen.

Jiangnan Mould & Plastic Technology CO., Ltd is a China-based company principally engaged in the research and development, manufacture and sales of plasticization products.

The Company is also involved in the professional equipment custom design, the development and sales of real estate, as well as castings supply, among others. The Company mainly operates businesses in domestic market.

 


Update 10:30 uur: Hoop op wonderbaarlijke genezing

Zo snel...?! Nou ja, wie in tien dagen een ziekenhuis kan bouwen, kan misschien ook in geen tijd... Er is een headline uit China. Ik zoek naar meer, bevestiging, duiding et cetera.

Of is het dit bericht dat de markt vleugels geeft? In het VK zitten ze ook niet stil.

 


Update 10:00 uur: Everything is awesome

Risk happens fast, riks appetite happens even faster

Het is het beurscredo anno 2020. AEX 610 zelfs al even, Galapagos doet weer eens een enorme all time high, net als ASML en Aperam knalt op de cijfers. Coronavirus, hoge waarderingen, printende centrale banken, of voor wie of wat u het in uw spreekwoordelijke beursbroek doet, de markt is even niet stuk te krijgen.

Intussen zijn de inkoopmanagersindices van vanochtend door en daar valt hooguit een mixed bag van te maken:

AEX heeft gewoon jaartop 616,40 in het vizier. En dat met een Chinese economie die op halve kracht draait en een virus dat dreigt wereldwijd onheil dreigt aan te richten. Het behoeft geen uitleg meer. Vrijwel alle hoofdfondsen stijgen en alleen in de AScX komt u dalers tegen. Zelfs TomTom herstelt al van de teleurstellende cijfers.

De rapportage van Eurocommercial wordt ook goed ontvangen. Verder is er amper  nieuws, dus zeg maar waarom AMG zo hard gaat en tal van andere fondsen - uiteraard vooral in de AMX - mooie stijgingen laten zien. Aperam gaat denk ik zo hard omdat het bedrijf knap presteert onder moeilijke omstandigheden.

Gedisciplineerd management en dan ook nog eens een dikke aandeleninkoop, het valt goed. Is het mijn bias of is het wat TomTom mede parten speelt? Formeel een groeiaandeel, hoge waardering en an aandelen inkopen in plaats van ondernemen: de fantasie raakt er zo uit, vrees ik. Verder zijn dit de enige adviezen vandaag:

 • Randstad: naar €43 van €40 - Jefferies
 • Philips: naar €48 van €42,50 - UBS
 • Unilever: naar €457 van €55 - Independent Research
 • WDP: naar €26 van €25,71 - Morgan Stanley

Geklokt om 10:00 uur:

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 08:10 Het gaat lekker voorbeurs en er zijn Evergrande, Fed en Beter Bed
 2. 22 sep Plusjes voorbeurs en we doen het met Fed, huizen, coins en China 7
 3. 21 sep Disco Dinsdag: wat een joekel, welkom UMG op Damrak!

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Arie40 5 februari 2020 12:02
  Leuk moment voor bedrijven om geld op te halen, via investeerders enof aandeelhouders enof subsidies. Maar mij is geleerd dat een vaccin ontwikkelen een half jaar tot een jaar duurt. Dus hoe zit dat nu echt!?!

  Bedrijven die een adequate corona test hebben, Novacyt is het enige bedrijf totzover bekend, is een ander verhaal. Zón test bestaat. Kan dus niet genezen maar wél binnen 2 uur aantonen of je het hebt of niet. Wel of geen vaccin, eerst testen of jet het hebt blijft nodig. Dus die testen vliegen de deur uit. De verschillende vogelgriepstammen die net uitgebroken zijn in 3 landen kunnen met een andere novacyt test getest worden.

  In het westen verwacht ik geen paniek, maar in minder goed georganiseerde landen zullen al die virussen flink toeslaan. Vele landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika zullen flink moeten gaan testen én hun hygiëne flink moeten opschroeven.

  De John hopkins universiteit heeft trouwens een zeer goede uitbraak kaart online.
 2. forum rang 6 Erny 5 februari 2020 12:32
  Niemand begrijpt dit extreme herstel op geen nieuws, behalve dan het nieuws dat het aantal besmettingen en doden nog altijd groeit. terughoudendheid zou dan veel logischer zijn, toch ? Niks fundamentele analyses, niks technische analyses, maar "Vraag niet hoe het kan, maar maak er gebruik van", de beste tegeltjeswijsheid.
 3. forum rang 9 ff_relativeren 5 februari 2020 12:47
  @ Arend Jan,

  er is een voor de hand liggende reden waarom AMG zo mooi stijgt ;
  de prijs voor FerroVanadium stijgt ineens met procenten tegelijk.
  En dat is precies waar de aandeelhouders EN het bedrijf zelf,
  zo lang op hebben gewacht.

  2 kwartalen achter elkaar moest AMG voorraadwaarde afboeken op haar FerroVanadium, na een snoeiharde daling wereldwijd van .. de prijs van FerroVanadium.

  En dat zorgde voor slechte cijfers en een enorme duikeling van de beurskoers. Deze week zien we de dieprode FerroVanadium-wereldprijzen ineens allemaal in het groen draaien. Bron : www.asianmetal.com/VanadiumPrice/Vana... .
 4. forum rang 7 ffff 5 februari 2020 13:12
  En wat hebben we voor de zoveelste keer deze afgelopen twee, drie weken geleerd?

  Dat de beurzen mondiaal verrekte snel kunnen zakken van een AEX 616 naar onder de 590, maar in een recordtijd ook weer kunnen herstellen.

  Komt dat nu door gemanipuleer van koersen, door automatische aankoop en verkoopprogramma's? Wie het weet mag het zeggen, maar ik weet voor mijzelf, dat je dus eigenlijk er NIETS van kunt zeggen.

  Vamorgen: Aperam: Minder winst, minder omzet, lagere prijzen, zwakke economische groei in Europa en Bazilië, Nou Peter, dat wordt weer slikken, jongen..... Blijkbaar denkt de markt dat het dus geweldig meevalt en zien we vanmorgen een spectaculair 10,7 procent erbij.
  Ac h heb ik ook iets te vertellen aan mijn Tesla-zoon...
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. 28,800
  +0,56% +0,160
 2. Amazon.com 22 sep
  3.380,050
  +1,09% +36,420
 3. Aperam 12:47
  48,880
  +0,23% +0,110
 4. ASML Holding 12:48
  748,700
  +1,35% +10,000
 5. 19,852
  -0,23% -0,046
 6. Galapagos 12:48
  46,140
  +0,28% +0,130
 7. 40,030
  +1,09% +0,430
 8. RANDSTAD NV 12:48
  59,740
  -0,20% -0,120
 9. Tesla 22 sep
  751,940
  +1,70% +12,560
 10. TomTom 12:45
  6,815
  0,00% 0,000
 11. UNILEVER PLC 12:48
  46,880
  +0,15% +0,070
 12. WDP 12:47
  38,620
  +1,21% +0,460

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links