Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Prosus vs Takeaway - en hoe!

Liveblog: Prosus vs Takeaway - en hoe!

Update 16:30 uur: Prosus verhoogt bod op JE

Zo meer. Zie bericht hieronder, pikant dat Prosus Takeaway ook al uit AEX stoot. Of...? Zeg het maar, het kan alle kanten en vliegt nu alle kanten uit. 

Hier de details van Prosus:

Alles tegelijk nu en dit is dan het definitieve bod van Takeaway.

Nico heeft al gerekend. Zeg maar wat de Just Eat aandeelhouders beslissen: de keuze is botweg tusssen fantasie en cash.

 


Update 14:15 uur: Nikkei 225?!

Ik zit met mijn data te fröbelen en ik val echt van mijn stoel. Ondanks dat de Nikkei 225 op de kop af 30 jaar niks doet, valt de vergelijking met de Dow Jones... Nou, kijk maar. Knijp in mijn arm, klopt dit? Heb ik geen datafout? En anders is dit weer typisch een gevalletje always expect the unexpected op de beurs.

 


Update 10:00 uur: Advies ASMI en Flow Traders

KBC ziet nog meer muziek in ASMI en UBS verwacht volgend jaar weer niet zo veel volatiliteit op de markten? Downgrade Flow Traders.

 • 19 Dec - 08:52:43 [RTRS] - ASMI : KBC SECURITIES RAISES TARGET PRICE TO EUR 110.00 FROM EUR 90.00; RATING HOLD
 • 19 Dec - 09:47:15 [RTRS] - FLOW TRADERS NV FLOW.AS: UBS CUTS TO NEUTRAL FROM BUY CUTS TARGET PRICE TO EUR 22 FROM EUR 25.50

 


Update 09:35 uur: Renteverhoging!

Dat de Zweedse Balletjes bij Ikea vandaag extra lekker mogen smaken, de Riksbank verhoogt pardoes de rente en wel van -0,25% naar 0,00%. Ja, verhóógt voor de jongeren onder ons, dat kán dus echt. Het is in de prik, want het was de algehele marktverwachting. Kroon verzwakt al hele jaar, mede vandaar?

Het is al de tweede verhoging, want een jaar geleden gingen de Zweden al van -0,50% naar -0,25%. Zie hier het plaatje.

 


Update 09:30 uur: Pruximos

Aangezien Proximus-CEO's het niet zo nauw nemen met nauwkeurigheid, voel ik me ook niet zo geroepen de naam van het bedrijf precies goed te schrijven. Vandaar de kop boven dit stukje. Eerst was er dit jaar Dominique Leroy die in eigen aandeel zat te handelen toen ze naar KPN zou gaan (en dus niet ging) en nu weer dit.

CV pimpen, kuch. We zien wel of de nieuwe CEO hier al dan niet op hangt. Als ik Proximusklant was - er zijn veel Vlaamse lezers bij ons op de site - zou ik mijn rekening drie keer nalezen én narekenen. Het gaat bij Proximus wel erg met de Franse Slag, zoals wij Calvinistische Nederlanders dat noemen.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 13:30 Het kan nog gekker: hoe Nederland gasimporteur en kolenexporteur werd 5
 2. 08:10 Het is groen voorbeurs en van plafond is het naar rentes en economie 2
 3. 31 mei Slotcall: AEX knijpt 'm vandaag met usual suspects weer in hoofdrol 5

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 ffff 19 december 2019 14:30
  Vibesman,

  Het is allemaal zo ontzettend menselijk! Vandaag een MEGA artikel in De Tijd, waarin een en ander toch wat uitgebreider uitgelegd wordt door Proximus, door de nieuwe CEO. Het is eigenlijk zo simpel: Gewoon een cursus ooit bij Vivendi gevolgd een wat hoger gehalte gegeven. EIGENLIJK is het een flauwekulletje als je ziet wat er in de beurswereld allemaal gebeurt. Proximus tilt er dan ook, terecht, niet zwaar aan.

  D'r zijn miljoen ergere dingen in het zakenleven. Wat weer zo opvallend is: De hele mini-affaire is weer eens opgerakeld door een parlementariër die ook eens de pers wilde halen en de oh zo op sensatie beluste media duikt op zo'n onnozele, wat domme fout. De moderne media weet precies wat opgeklopte sensatieverhalen voor de oplage kunnen doen…

  Cursus gevolgd, maar net iets hogere waarde aan gegeven. Tjonge, jonge, jonge.

  Gaan we weer over tot de orde van de dag…?

  Peter
 2. [verwijderd] 19 december 2019 16:45
  Beide verhogen.

  Maar maakt ook niet uit.

  Lucht waarderingen die op luchtwaarderingen bieden, dus als je dat in aandelen doet, maakt het allemaal niet zoveel uit, je doet wel net alsof je eigen waardering nog veel hoger moet zijn want je bied zelf nog meer voor de vergelijkbare hoop lucht.

  Mooi toch.

  Vroeger keek men naar koers/winst.

  Bij dit soort bedrijven kijkt men van armoede maar naar koers/omzet.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links