Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Slimste winnaar: Dit kun je niet plannen

Slimste winnaar: Dit kun je niet plannen

Het duurde even, maar de winnaar van de Slimste Belegger 2019 is bekend! Het is meneer Hartman uit Leiderdorp, alias Soco. Hij realiseerde over vier weken een rendement van maar liefst 57% en wint met deze knappe prestatie de hoofdprijs van 2500 euro.

Tijd voor een belletje met de gelukkige winnaar.

Van harte gefeliciteerd! Wat was uw plan?

“Eigenlijk had ik geen strategie en keek ik gewoon naar wat er langs kwam. Af en toe ging ik even tegendraads, wat goed uitpakte. Maar zo’n succes als dit kun je niet plannen.”

Kunt u wat meer vertellen over hoe de competitie voor u verlopen is?

“Ik stond een periode steeds 3e of 4e in het klassement. En toen kwam een misrekening met Altice. De koers stond op een gegeven moment vrij hoog, en ik verwachtte dat ‘ie in elkaar zou storten en ging dus short. Maar de koers ging de andere kant uit en de short werd uitgestopt. Door die expiratie tuimelde ik naar plaats 10. Nu is het uit met de pret, dacht ik.”

Maar met dit spel kan het alle kanten op!

“Nou, dat blijkt. Met nog een dag te gaan ging ik short op olie, waarna de WTI naar beneden kwam met een rotgang. Hij ging van 58 naar 56 dollar en daarna nog verder. Sommige spelers dachten: nu ga ik long. Maar die gingen daarmee de boot in, want de koers daalde verder. Daardoor stoof ik iedereen voorbij.”

U hield dus ook de acties van andere spelers wel in de gaten?

“Ja, het aardige van dit spel is dat wanneer in je de hoogste regionen staat, anderen jou ook volgen. Ik zag een paar deelnemers die dezelfde posities innamen. Er waren ook mensen bij die Altice hadden, maar die zijn later niet meer actief geweest en konden het ook niet meer goedmaken. Niet iedereen heeft natuurlijk de tijd om de hele dag de portefeuille in de gaten te houden. Ik wel, gezien mijn leeftijd.”

Wat heeft u van het spel opgestoken?

“Ik heb maar weer eens geleerd dat je het nooit weet, ook al denk je van wel. En het heeft mijn verbazing geschetst welke rol olie kan spelen en hoe volatiel dat is.”

En heeft u al een bestemming voor uw geldprijs?

“Ja, het gaat naar een goed doel dat zich inzet voor dierenwelzijn. Een mooie bestemming dacht ik zo.”


Nummer 2 en 3

De nummer 2 is meneer Japenga uit Groningen (spelnaam Japenga), die een rendement behaalde van ruim 53%. Hij gaat ervan door met een geldprijs van 1000 euro.

De derde plaats is voor meneer Gerds uit Zuidhorn (spelnaam Harold), die 51% bij elkaar speelde en een Sonos Beam Soundbar thuisgestuurd krijgt. Ook hartelijk gefeliciteerd met jullie prijzen!

Royce Tostrams beste coach

De best presterende coach van deze editie was Royce Tostrams, met een rendement van 2,5%.

Echt turbobeleggen

Heeft u met het spel de smaak te pakken gekregen? Op bnpparibasmarkets.nl/turbo kunt u het beleggen met échte turbo's van BNP Paribas ontdekken.

Speel het gehele jaar door

Voor wie geen genoeg kan krijgen van de Slimste Belegger hebben we goed nieuws! U kunt het hele jaar door meespelen met onze Slimste Belegger Turbocompetitie. Daarin kunt u ook fictief handelen met turbo's en maakt u maandelijks kans op een iPad. 

Hartelijk dank voor het meespelen en graag tot ziens! 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 18 okt Slimste-winnaar vertrouwde op onderbuikgevoel
  2. 13 okt 'Energietransitie legt kiem voor grondstoffensupercyclus' 3
  3. 12 okt Slimste Belegger: de quizvragen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links