Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Alphabet en ATH Wall Street

Liveblog: Alphabet en ATH Wall Street

Update 22:05 uur: Alphabet

U noteert all time highs voor de S&P 500, Nadsaq Composite, Nasdaq 100 en SOX vandaag in New York, maar nog niet voor de Dow Jones en nog lang niet voor de Russell 2000. De AEX future duidt nog niet op een nieuwe top. Draagt Google-moeder Alphabet, dat op Fitbit zou bieden, bij aan het beursfeestje met haar Q3's?

Helaas, de cijfers vallen wat tegen. De verwachte winst wordt niet gehaald. Google was in Q3 veel geld kwijt aan apparatuur en marketing, vandaar. 

Verder niet zoveel bijzonders, geloof ik. Opvallend, niemand rept meer over kannibalisatie van Googles business door Amazon en Facebook. Was eerder dit jaar echt een issue.

Volgende patiënt. Wie haalt er even wat lekkers bij de Mac? Want er is nog een fonds met cijfers op Wall Street... Auw, en er is nota bene winst. Hihi, er gaan zelfs al WeMeat grapjes rond, maar dat lijkt me ook weer overdreven. Gevalletje prima bedrijf, maar idiote koers? 

Tot slot was er nabeurs Parijs vastgoedreus Unibail met een Q3-update en die ziet er goed uit. Dit jaar komt de winst uit aan de bovenkant van de deze zomer afgegeven range.

 


Update 17:20 uur: AEX toch in top

Nog eentje dan. Gefeliciteerd iedereen.

 


Update 17:00 uur: Iemand nog een likkie stroom?

De tweet waarvan u wist...

Zoals het een ware koopman betaamt... Elon gooit zijn zonnepanelen nog even in de aanbieding in derdewereldland Californië dat half zonder stroom zit.

 


Update 16:55 uur: Google wil Fitbit?

Overnamefantasie, heel slim van Google, want dat moet aan alle kanten op zijn tellen passen, zoals u weet :-)

Update 16:15 uur: Stern

Gelukkig let Justin van ABM FN- Fow Jone goed op. Prijsactie bij lokaaltje Stern.

Nog even een blik op de grafiek, waar weinig vrolijks aan te ontdekken valt. Het blijft een lokaaltje en let daarom op: vandaag kan er dan mooi omzet zijn waar u als handelaar mee uit de voeten kan, maar dat is zeker niet iedere dag zo.

 


Update 16:00 uur: Pensioensommen

Eindelijk. Aanradertje dit stuk. Geen geklets, visies en meningen, maar keiharde... rekensommen.

 


Update 14:45 uur: All time high S&P 500

Het staat er:

Om alvast de AEX-critici voor te zijn:

 


Update 14:00 uur: Heijmans

Woensdag wordt weer een overvloedig dagje bouwers, zo te zien. Nu maar hopen dat het dak van de parkeergarage op het Malieveld het houdt. Voor €17,50 per dag zou dat best mogen, maar misschien dat de FC BAM toch beter aan de andere kant van het veld kan gaan staan.

Serieus, het is echt gissen hoeveel last de bouwers in Q3 van zeg maar het stiksfofgebeuren hadden en wat dit voor de outlooks betekent. ING heeft al commentaar, maar weet het ook niet.

"Kenners van ING verwachten niet dat de stikstofproblematiek dit jaar een materieel effect zal hebben op de resultaten van Heijmans. De capaciteit die de bouwer bijvoorbeeld overhoudt omdat er voorlopig een streep ging door projecten, kan nu nog worden ingezet bij andere klussen. Mogelijk geeft de bouwer enig inzicht in de potentiële impact volgend jaar en daarna, aldus de analisten."

Voor de prijs hoeft u Heijmans en misschien ook BAM en VolkerWessels niet te laten liggen, maar (potentiële) risico's zijn er te over. Dat stikstof komt er gewoon bij. Fundamenteel - en daarom vind ik zelf deze aandelen meer handelswaar dan beleggingen - is dat in deze sector structureel de marges laag en de risico's groot zijn.

 

 


Update 11:45 uur: Galapagos

Dat Wellington haar belang verkleint maakt weinig indruk. Niels weet het ook al niet in zijn fondsenrondje:

Galapagos (+3,8%) heeft er zin in. Het biotechbedrijf krijgt zowel een koersdoelverhoging als -verlaging om de oren. Dat kan het dus niet zijn.

Dit zijn die adviezen:

 • Galapagos: naar €170 van €180 en houden - Jefferies
 • Galapagos: naar $160 van $157 en houden - Royal Bank of Canada

Hoe het ook zij, de grote stijging vandaag gaat op aardig volume en de grafiek ziet er daardoor een stuk toonbaarder uit.

 


Update 11:20: Nodeloos-ingewikkeld-doen-coin?

Het ziet er allemaal heel sophisticated uit, maar voor beleggers o zo belangrijke componenten als omzet, winst, marge en dividend komt u nog altijd niet tegen. Gaan er er ook nooit komen. En als het u mij vraagt, zijn er meer dingen op deze planeet die schaars zijn maar geen waarde hebben, maar wie ben ik.

Dat de koers zo hard stijgt omdat de Chinese president vol wil inzetten op crypto's en blockchain vind ik ook opvallend. Want bitcoin en andere crypto's waar Beijing geen 100% controle over heeft, was waarschijnlijk het laatste dat hij bedoelde.

 


Update 11:15 uur: Donkere cloud Microsoft?

Microsoft heeft een Cloud-opdracht van het Pentagon ter waarde van $10 miljard binnengehaald, maar daar zijn niet alle werknemers blij mee. Eerder zag we al protest bij een defensie-opdracht voor Google. Past helemaal in de tijdsgeest, denk ik.

 


Update 10:30 uur: Brexit maar weer es

Wat een groot nieuws weer... maar u ziet er geen koers meer op bewegen. Behalve het pond dan, dat stijgt wat. Helaas geen beeld, want na 3,5 jaar gestoethaspel zijn de pond-daggrafieken op. Ja, ze hebben het zo bont gemaakt, dat ik zelfs te beroerd ben geworden om even een plaatje te maken :-) 

 


Update 10:00 uur: 100% België

100%? 100%.

 


Update 09:45 uur: Philips

Philips-CEO Frans van Houten mag minutenlang op Bloomberg uitleggen hoe het allemaal zo ver kon komen. Die winstwaarschuwing dus, op zeg maar de handelsoorlog, zoals het concern zelf zegt. En hoe Philips het gaat oplossen. Intussen wordt de koers niet vrolijk van alle berichten. 

Durk let goed op, uiteindelijk begin het allemaal hier. Bij Philips is inderdaad werk aan de winkel. 

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 25 sep Het houdt niet over voorbeurs en wat is de Wall of Worry hoog
 2. 24 sep Vooruitblik: arme wij - is het niet Mr. Market, dan is het Den Haag wel 3
 3. 22 sep Het valt mee voorbeurs en het thema is touwtrekken aandelen en rentes

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. geobeo 28 oktober 2019 11:35
  quote:

  schreef:

  Dat de koers zo hard stijgt omdat de Chinese president vol wil inzetten op crypto's en blockchain vind ik ook opvallend. Want bitcoin en andere crypto's, waar Beijing geen 100% controle over heeft, was wel het laatste wat hij bedoelde?
  Dat is niet de reden dat de koers zo hard stijgt.

  Misschien even Googlen op "Bakkt volume".
 2. [verwijderd] 28 oktober 2019 12:36
  quote:

  Arend Jan schreef:

  [...]

  Het ziet er allemaal heel sophisticated uit, maar voor beleggers o zo belangrijke componenten als omzet, winst, marge en dividend komt u nog altijd niet tegen
  Arend-Jan, niet in Bitcoin geloven is prima. Maar laat het dan gewoon links liggen, ipv dingen schrijven die kant noch wal raken. Bitcoin is een protocol en een currency. Met enige fantasie is het een commoditie te noemen. Dividend, omzet en winst zijn dus irrelevante termen. Dit weet je zelf ook wel.

  Bitcoin begrijpen is al lastig genoeg en er zijn genoeg risico's te benoemen, maar laat ze dan a.u.b. ergens op slaan, ipv dit gebrabbel.

 3. forum rang 5 holenbeer 28 oktober 2019 12:42
  quote:

  LFT schreef op 28 oktober 2019 12:36:

  [...]
  Arend-Jan, niet in Bitcoin geloven is prima. Maar laat het dan gewoon links liggen, ipv dingen schrijven die kant noch wal raken. Bitcoin is een protocol en een currency. Met enige fantasie is het een commoditie te noemen. Dividend, omzet en winst zijn dus irrelevante termen. Dit weet je zelf ook wel.

  Bitcoin begrijpen is al lastig genoeg en er zijn genoeg risico's te benoemen, maar laat ze dan a.u.b. ergens op slaan, ipv dit gebrabbel.

  Helemaal eens.

  Je gaat toch ook niks schrijven over het feit dat euro´s en dollars geen dividend, omzet en winst kennen.
 4. [verwijderd] 28 oktober 2019 14:05
  Denk dat wij ook moeten nadenken of wij met Microsoft verder moeten.
  Ze hebben nu 10 miljard contract binnengehaald voor defensie...

  Wij klagen over de Chinezen, maar straks wordt Microsoft door de overheid bestuurd en bepaald en komen ze via achterdeurtjes onze administratie binnen.

  Kunnen wij Microsoft niet op onze zwarte lijst zetten ??.
  Personeel heeft Management al gewaarschuwd om niet in zee te gaan met Defensie/Overheid.

  With JEDI, Microsoft executives are on track to betray these principles in exchange for short-term profits. If Microsoft is to be accountable for the products and services it makes, we need clear ethical guidelines and meaningful accountability governing how we determine which uses of our technology are acceptable, and which are off the table. Microsoft has already acknowledged the dangers of the tech it builds, even calling on the federal government to regulate A.I. technologies.

 5. forum rang 5 theo1 28 oktober 2019 15:00
  quote:

  holenbeer schreef op 28 oktober 2019 12:42:

  [...]
  Helemaal eens.

  Je gaat toch ook niks schrijven over het feit dat euro´s en dollars geen dividend, omzet en winst kennen.
  Daarom is de euro ook geen belegging. Hooguit in de vorm van obligaties die in euro noteren. Er zijn geen obligaties die noteren in bitcoin (voor zover ik weet).

  Natuurlijk is er wel handel in euro. Heel veel zelfs. Maar dat is anders dan de euro zien als een belegging an sich. Als de de bitcoin wil zien als valuta, moet je ophouden hem te zien als belegging. Beleggingen en valuta hebben hele verschillende doelstellingen. Bij een valuta is bijvoorbeeld een stabiele koers belangrijk. Dat staat haaks op snel rijk worden door koerswinst. Je wordt alleen rijk door koerswinst op de euro als je woont in een land met een instortende valuta.
 6. Leon57 28 oktober 2019 17:51
  Waarom gaan pensioenfondsen niet qua rekenrente werken met
  1) laagste gemiddeld rendement van 30 jaars voortschrijdend gemiddeld beleggingsrendement en 10 jaar voortschrijden gemiddeld beleggingsrendement, er van uitgaan dat dit hoger is dan voortschrijdend rendement op 20 jarige staatleningen. Wordt maximum gesteld op 4%
  2) Indien voortschrijdend rendement op 20 jarige staatleningen hoger is dan 4% mag je dat gebruiken, echter weer met max van 4%

  Dan doe je recht aan feit dat het met pensioenbeleggen over langjarig beleggen gaat maar laat je ook fondsen die betere rendement halen profiteren doordat ze een hogere rekenrente mogen gebruiken.
 7. forum rang 5 holenbeer 28 oktober 2019 17:54
  quote:

  theo1 schreef op 28 oktober 2019 15:00:

  [...]

  Daarom is de euro ook geen belegging. Hooguit in de vorm van obligaties die in euro noteren. Er zijn geen obligaties die noteren in bitcoin (voor zover ik weet).

  Natuurlijk is er wel handel in euro. Heel veel zelfs. Maar dat is anders dan de euro zien als een belegging an sich. Als de de bitcoin wil zien als valuta, moet je ophouden hem te zien als belegging. Beleggingen en valuta hebben hele verschillende doelstellingen. Bij een valuta is bijvoorbeeld een stabiele koers belangrijk. Dat staat haaks op snel rijk worden door koerswinst. Je wordt alleen rijk door koerswinst op de euro als je woont in een land met een instortende valuta.
  Eens, hier op IEX wordt steeds gedaan alsof bitcoin een belegging is, en vervolgens wordt afgegeven op het feit dat die 'belegging' geen dividend, omzet en winst kent.
  Beetje als Don Quichote die klaagde dat die reuzen zo weinig van hun plek kwamen. Of als een boer, die klaagt dat zijn varkens zo weinig melk geven.

  Je kan natuurlijk wel van de ene naar de andere valuta hoppen, net welke instort. Een paar jaar geleden stortten de euro en de dollar in t.o.v. bitcoin (1 euro was nog maar ca. 0,00005 BTC waard), daarna was dat weer andersom (1 btc was nog maar een paar 1000 euro waard). Viel genoeg aan te verdienen. En nog steeds, denk ik.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen:

Gerelateerde instrumenten

 1. Alphabet 25 sep
  131,110
  +0,66% +0,860
 2. 1,912
  +0,10% +0,002
 3. Beyond Meat 25 sep
  9,400
  -1,67% -0,160
 4. Galapagos 25 sep
  32,980
  -0,24% -0,080
 5. HEIJMANS KON 25 sep
  10,480
  -1,87% -0,200
 6. 20,480
  -0,53% -0,110
 7. PB HOLDING 25 sep
  3,060
  +0,66% +0,020
 8. 46,270
  -1,43% -0,670

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links