Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Kiadis gehalveerd en Pharming

Liveblog: Kiadis gehalveerd en Pharming

Update 14:40 uur: Zorgelijk

Willem-Henk Steekstra is lobbyist voor VNO NCW en is zwaar teleurgesteld over het kabinetsbeleid. Hij vreest een ramp voor de bouwsector, omdat projecten stil liggen en er nog geen zicht is op een oplossing van het stikstofprobleem. Dit zegt hij bij BNR nieuwsradio.

Als u het wel terugluisteren dan kunt u klikken op de link in de onderstaande tweet.


Update 14:15 uur: ForFarmers onderuit

Op Kiadis na, is Forfarmers met een verlies van 5,4% de grootste daler binnen de ASCX. De aandeelhouders mogen de analisten van ABN Amro als schuldige aanwijzen, want zij handhaven het verkoopadvies en verlagen het koersdoel naar €5.

De Nederlandse grootbank vreest dat het veevoederbedrijf last gaat krijgen van nieuwe ongunstige regelgeving in Nederland. Slecht nieuws, omdat de marges in ons eigen land juist hoog zijn. Toch ziet analist Eric Wilmer ook nog kansen voor ForFarmers.

Volgens hem liggen er 'veelbelovende' groeimogelijkheden in het Verenigd Koninkrijk en Polen. Probleem is alleen dat deze twee activiteiten slechts verantwoordelijk zijn voor de 10% van de totale omzet. De groei moet daar dus wel heel fors aantrekken, wil de totale omzet hier significant door stijgen.  

Een belangrijke reden waarom het aandeel zo fors omlaag gaat, is dat de handelsvolumes bij ForFarmers zo laag zijn. Op een gemiddelde dag worden er 170.000 stukken verhandeld. Als er maar een paar grote partijen zijn die door een advieswijziging van een grootbank dumpen, hebben we de poppen aan het dansen. 

ForFarmers
Klik op de afbeelding voor een grote versie  

De opening werd door beleggers aangegrepen om te verkopen, maar de echte daling zette pas in vlak voor het middaguur. Dat was precies het moment dat het advies van ABN Amro openbaar werd (Niels Koerts).


Update 13:00 uur: Nog een keer advies

De adviezen moeten even opnieuw, er zijn er een paar bijgekomen. Weet u meteen waarom ForFarmers klappen krijgt. De ABN Amro adviezen hakken er in deze week. Galapagos krijgt ook een verlaging. Het is me het weekje wel voor onze biotechs.  

 • ASML: naar €265 van €210 - Citigroup
 • ASML: naar €200 van €170 (sell) - Independent Research
 • Galapagos: naar market perform van out perform (€155) - Bernstein
 • AMG: naar €33 van €31.50 - Citigroup
 • ForFarmers: sell en €5 - ABN Amro
 • Kiadis: naar €19 van €21 (buy) - Canaccord
 • Kiadis: naar sell van hold en naar €3,50 van €6 - KBC
 • Sligro: naar €25 van €31 - Kepler Cheuvreux

 


Update 12:10 uur: Beyond Meat

Op dit tijdstip schuift altijd de halve beurs altijd aan in de rij bij McDonald's, Febo en plaatselijke dönerie. Daar sluit dit onderwerp mooi op aan. Ja, hoe is het eigenlijk met Beyond Meat?

Zo dus. Na die wonderrally na de beursgang stijgt er helaas nu toch een verbrande vleeslucht op. Die van geroosterde beleggersbillen welteverstaan.

Kijk ik voor de gein fundamenteel. Ja, de verwachtingen stijgen fabelachtig snel, waardoor de waardering fabelachtig snel daalt. Niettemin zie ik soms goedkopere aandelen voorbij komen #joe Let wel, wat nu een gruwelijk duur aandeel is of lijkt, kan achteraf, als het bedrijf alle beloften inlost, een koopje blijken te zijn.

U hebt vast wel eens van ene Amazon gehoord. Aan de andere kant, de hoeveelheid decepties is niet te tellen.   

 


Update 11:15 uur: Uitzendwerk loopt terug

Dat zal niemand verbazen met die teruglopende conjunctuur, toch?

Uiteraard kijk ik dan meteen naar Randstad, dat per saldo zijwaarts beweegt sinds de winterrally begin dit jaar. Vanmiddag cijfers Manpower.

 


Update 10:55 uur: Kiadis III

(...)

Het is echt even Stunde Nul bij Kiadis. Dat de koers nu op all time low staat, wil niet zeggen dat het nu koopje is. Eerst huiswerk opnieuw maken. Veel wijsheid toegewenst Kiadis en good luck stakeholders. 

 


Update 10:40 uur: Kiadis II

Er is nog steeds geen koers Kiadis. En het ziet er niet goed uit, om een understatement te gebruiken. De R van risico bij biotechs wordt in de gevel van Beursplein 5 geramd, lijkt het.

 


Update 10:00 uur: Pharming dus

Wachten duurt lang - er is nog steeds geen openingskoers Kiadis - en daarom geef ik mee wat vanochtend verder zoal op valt. Bijvoorbeeld dat Pharming goed ligt:

Ah vandaar, dank lezer voor de tip. Ik had het niet gezien:

 


Update 09:45 uur: Winstwaarschuwingenvrijdag

Wie zei daar Parijs is nog ver? Nee, dit Q3-rondje wordt niet het beste Europese cijferseizoen ooit, zoveel is duidelijk.

En dit zijn nog niet eens de enigen. Wat heet, de halve CAC 40 (toch maar -0,3%) winstwaarschuwt. En toch, het zijn op Renault na redelijk beschaafde koersreacties voor winstwaarschuwingen. De markt zag ze blijkbaar al min of meer aankomen? 

Onzin natuurlijk, maar toch is het frappant zoals ForFarmers deze week beweegt.

 


Update 09:30 uur: Kiadis?

Het is nog atlijd wachten op de opening van Kiadis. Onze beleggersdesk heeft er in ieder geval een hard hoofd in:

Hoewel de CFO van Kiadis de financiële gevolgen tracht te downplayen, denken wij dat de financiële impact, nog los van het verlies van vertrouwen van beleggers, wel degelijk fors zal zijn. 

KBC ook:

De andere adviezen nu:

 • Galapagos: naar market perform van out perform (€155) - Bernstein
 • AMG: naar €33 van €31.50 - Citigroup
 • Kiadis: naar €19 van €21 (buy) - Canaccord
 • Sligro: naar €25 van €31 - Kepler Cheuvreux

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 26 okt Waarom de AEX eerder bij 3000 dan 1000 is 2
 2. 26 okt ABP ziet kansen en risico die Shell niet ziet 35
 3. 26 okt Druk voorbeurs op lange, lange beursdag met veel cijfers en gillend nieuws 5

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 18 oktober 2019 09:39
  Verzoek aan AJ: Graag dit nog even bij Pharming plaatsen:

  Chiao stal geen herleidbare patientengegevens
  ABM Financial News - 08:46

  (ABM FN-Dow Jones) Joe Chiao, de medewerker die tijdelijk op non-actief staat bij Pharming, heeft geen herleidbare patiëntendata gesloten. Dit bevestigde zijn vorige werkgever CSL vrijdag, na berichtgeving in de Sydney Morning Herald.

  "CSL bevestigt dat er, op basis van ons onderzoek tot op heden, geen identificeerbare patiëntendata door Chiao werden verkregen."

  Wel zei CSL dat hun voormalige werknemer data in handen heeft gekregen die niet terug te leiden zijn naar een patiënt.

  Op 1 oktober startte CSL een rechtszaak tegen Chiao nadat duidelijk werd dat hij met opzet grote bestanden met data had gedownload, "waarvan we denken dat hij deze wilde overleggen aan Pharming Healthcare, waar hij recent ook is begonnen te werken."

  "We zijn er van overtuigd dat onze snelle acties […] onze data en intellectueel eigendom hebben beschermd tegen gebruik of openbaarmaking door Chiao of Pharming."

  CSL voegde nog toe "diep teleurgesteld" te zijn in Chiao.

  De zaak ligt nu bij de rechter.

  CEO Sijmen de Vries noemde de aantijgingen "bizar" en "volledig ongegrond". "We zijn hier niet van gediend en het is absurde sensatiejournalistiek", aldus de topman.

  De Vries liet weten dat Chiao momenteel niet wordt ingezet, in het licht van het lopende onderzoek.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Accor 26 okt
  30,660
  +3,09% +0,920
 2. 28,940
  +0,21% +0,060
 3. Beyond Meat 26 okt
  94,370
  -1,70% -1,630
 4. Danone 26 okt
  56,220
  +0,04% +0,020
 5. ForFarmers 26 okt
  4,135
  -0,48% -0,020
 6. Galapagos 26 okt
  45,560
  +3,39% +1,495
 7. 0,799
  +0,66% +0,005
 8. RANDSTAD NV 26 okt
  62,820
  +1,42% +0,880
 9. Renault 26 okt
  31,510
  +1,73% +0,535
 10. 24,350
  +0,21% +0,050
 11. Thales 26 okt
  81,340
  +0,02% +0,020
 12. 198,720
  +0,01% +0,020

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links