Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: KPN, Altice, Unibail en BOKA

Liveblog: KPN, Altice, Unibail en BOKA

Update 15:30 uur: Altice, Relx, Unibail en Boskalis

Waarom gaat Altice toch zo hard, vraag ik mij af. Is ook zo, misschien speelt een rol dat het fonds maandag in de Euro Stoxx 600 komt. Let op de slotveiling, dan doen fondsen en trackers doorgaans een deel van hun verplichte aan- en verkopen. Dat geldt ook voor deze fondsen, want Stoxx verandert meer aan zijn indices. 

Let wel, het verschil tussen de Stoxx Europe en de Euro Stoxx indices is heel Europa en de EU. Praktisch betekent dat eigenlijk plus of min VK en Zwitserland. 

 • Relx: in de Stoxx Europe 50 Index
 • Unibail: uit de Euro Stoxx 50 Index
 • Altice: in de Stoxx Europe 600 Index
 • Boskalis: uit de Stoxx Europe 600 Index

 


Update 14:30 uur: Vroeger was alles beter?

Nee. Afgezien van dat er in de negentiende eeuw een stuk of tien van deze zogenaamde Panics waren - beurs minimaal door de helft - was de handel een pure jungle. Vergelijkbaar met bitcoin anno nu misschien.

 


Update 10:30 uur: Sligro en Jumbo

Van mij mag het :-)

Het is wel een mooie derby. Net zoiets als Adidas-Puma. Die hebben hun HQ's zowat in dezelfde straat en de bedrijven van oorspronkelijk broers vechten elkaar al decennia de tent uit. 

Niettemin is dit voor Sligro en al zijn stakeholders een heel, heel vervelende zaak. Dit gaat normaal gesproken - hiet is maar wat we normaal zijn gaan vinden dan - jaren duren en al die tijd hangt er dan een mogelijke schadevergoeding en misschien wel boete als een wolk boven Sligro. Wat Nico zegt.

 


Update 10:00 uur: Huizen +5,7%

Ja, het vlakt inderdaad af, maar +5,7% mag er nog steeds zijn. Al is het maar omdat het cijfer hoger is dan inflatie, BBP-groei en loonontwikkeling.

Doe ik er voor een keer eens een ander grafiekje bij. Ik probeerde ook nog een bondje te vinden, om te zien wat het nou het beste deed, maar ik krijg in Datastream helaas alleen maar rentes open. 

 


Update 09:30 uur: KPN, Proximus en Leroy

Luister even mee, want BNR heeft de journalist van De Tijd aan de lijn die met het bericht kwam. Kinnesinne...? Hij verbaast zich er namelijk over dat de Belgische justitie met zwaar geschut schiet, omdat Dominique Leroy slechts €6000 heeft verdiend aan die aandelenverkoop Proximus begin vorige maand.

Had ook schriftelijk gekund, meent hij en deze Lars Bové is, als ik het goed begrijp, de voorkennisspecialist van de krant. Hij heeft grotere zaken met minder grof geschut gezien. Let wel, hij pleit de aankomende KPN-CEO niet vrij. Hij constateert alleen dat er wel erg veel sirenes en zwaailichten staan te blaffen.

Leroy bevestigt zelf (Reuters meldt het) de inval bij haar thuis en op kantoor en nu is het afwachten of KPN met een reactie komt. Blij en hosanna zingend zal de telecom niet met de zaak zijn, dat spreekt voor zich. U mag gissen of er consequenties zijn. In ieder geval is dit geen fijne start, of Leroy schuldig is of niet. 

Mocht ze worden veroordeeld, dan wordt het wel een lastig, heel lastig verhaal. Ik heb de naam Herna vanochtend trouwens al drie keer horen vallen en dan weet u heel goed wie er wordt bedoeld. Inderdaad, de PostNL-CEO. Want stel: als KPN op zoek moet naar een nieuwe CEO, moet het weer een vrouw zijn gezien de tijdsgeest.  

Aan de andere kant, leuk dat er tenminste nog één iemand is die een keer een grijpstuiver verdient aan deze aandelen, want het zijn niet de grootste vetpotten op de beurs. Dit is nog herbelegd ook. 

De Tijd heeft nu zelf ook dit verhaal.

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 08:10 Druk, groen en heet voorbeurs, want Nasdaq 100 weer in bull market 6
 2. 10 aug Slotcall: echt waar, een heuse inflatierally 3
 3. 10 aug Wel of geen Twitter, Musk heeft nu helft belang 'duur' Tesla verkocht 5

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Kees1 20 september 2019 10:05
  Wat er ook gebeurd is, voor die mevrouw is dit enorm beschadigend. De RvC van KPN zou zich moeten afvragen of KPN nog wel met haar door wil. Dit zal hoe dan ook aan haar blijven kleven. De RvC zou zich intern moeten afvragen of de gevolgde selectie- en benoemingsprocedure wel adequaat is geweest. De vertrekkende CEO is geen succes geweest en nu dit weer. De RvC kan zich bijvoorbeeld afvragen of er geen interne kandidaten beschikbaat zijn (geweest) die ook geschikt zijn (waren). Risico's als deze zijn bij interne kandidaten minder groot, simpelweg omdat men die veel beter kent.
 2. rekeozsejtlerap ed 20 september 2019 10:59
  quote:

  keffertje schreef op 20 september 2019 10:39:

  [...]

  Nee, het is een principekwestie, hoe dom kun je zijn zou ik denken als je naar haar salaris kijkt.
  geneuzel, kennelijk worden privegedachten op deze wijze automatisch voorkennis. Betekent dat eindbeslissers nooit meer kunnen handelen. Haar beslissing om te vertrekken heeft geen significante invloed op het functioneren van de onderneming...
 3. [verwijderd] 20 september 2019 11:29
  Snappen jullie waarom Signify ruim een euro onder de verkoopkoers (25,90) aan institutionele beleggers noteert? De verkoop van 10,7% Signify heeft niet lang geduurd gisteravond dus er is toch gretige vraag geweest op 25,90? Ik ben maar ingestapt op 24,85, daling is volgens mij overdreven.
 4. [verwijderd] 20 september 2019 12:10
  Bedoel je dat Sligro en Jumbo samengaan?, het artikel is daar niet duidelijk in..
  Van week tot jaar-grafiek, het is bearish in het aandeel Sligro, met Jumbo daarbij wordt het niet opeens bullish..Je kunt hoge verwachtingen voor dat nieuw te komen aandeel hebben, maar het is wat het is, bearish..
 5. forum rang 6 Kees1 20 september 2019 12:52
  @deBouwer: dat is niet van belang. Het gaat erom dat mevrouw het handelsverbod heeft overtreden. Zij heeft in dit geval een luttel voordeel gehad, daarom lijkt het geneuzel, maar in juridisch opzicht is de omvang hiervan niet van belang.

  Reputationeel is het heel naar. Wanneer je mevrouw over 10 jaar googlet zie je dit nog en waarschijnlijk nog snel ook.
 6. rekeozsejtlerap ed 20 september 2019 13:18
  quote:

  Kees1 schreef op 20 september 2019 12:52:

  @deBouwer: dat is niet van belang. Het gaat erom dat mevrouw het handelsverbod heeft overtreden. Zij heeft in dit geval een luttel voordeel gehad, daarom lijkt het geneuzel, maar in juridisch opzicht is de omvang hiervan niet van belang.

  Reputationeel is het heel naar. Wanneer je mevrouw over 10 jaar googlet zie je dit nog en waarschijnlijk nog snel ook.
  Men kan zich beter drukker maken over de consequenties van het doodschieten van een advocaat, dan over deze zaak.
 7. forum rang 4 efreddy 20 september 2019 16:08
  quote:

  Kees1 schreef op 20 september 2019 12:52:

  @deBouwer: dat is niet van belang. Het gaat erom dat mevrouw het handelsverbod heeft overtreden. Zij heeft in dit geval een luttel voordeel gehad, daarom lijkt het geneuzel, maar in juridisch opzicht is de omvang hiervan niet van belang.

  Reputationeel is het heel naar. Wanneer je mevrouw over 10 jaar googlet zie je dit nog en waarschijnlijk nog snel ook.
  Het gaat erom dat er juist helemaal niets is overtreden maar dat FSMA een gewone standaardprocedure meld om te tonen dat ze nog altijd leven .
  En dat het gerecht daarop besluit zich ook maar eens te gaan tonen.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links