Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: "Interim deal VS-China in maak"

Liveblog: "Interim deal VS-China in maak"

Update 16:45 uur: "Tussendeal VS-China in maak"

Het nieuws is van Bloomberg, maar CNBC is voor iedereen toegankelijk.  Vanochtend was er al het nieuws dat VS en China een paar tarieven uitstellen en kijk aan, er zit meer in het vat? Wall Street ruikt in ieder geval de all time highs weer. Citaatje:

Bloomberg News reported that President Donald Trump’s advisors were considering an interim deal with China that would delay tariffs. The report, which cites five sources familiar with the matter, added the preliminary deal would include some commitments from China on intellectual property theft. However, the exact details of the agreement have yet to be worked out.

 


Update 15:45 uur: Dat was het ECB rentebesluit

Haal, ben ik weer - ik zat even aan de andere kant van de Chinese muur over de ECB te bloggen - en ik schuift maar meteen dat rentebesluit door naar de historie.

Goed zeg, Jeroen weet dit gelukkig te duiden:

 


Update 12:40 uur: ECB-consensus

Eet smakelijk iedereen en tot straks. Wie denkt dat Marin nog Een Truc in petto heeft en wat kan het zijn?

Hier tot in detail ING. Staat alleen niet bij wat de bank met de spaarrentes doet in deze scenario's.

 


Update 11:00 uur: Dure pensioenfondsen

Om heel eerlijk te zijn, valt het me nog mee zelfs... Lage rentes is één, maar veel te veel geld (aan jezelf) uitgeven is zeker twee. Het komt er op neer dat er €7,5 miljard wordt uitgegeven om €30 miljard uit te keren. Nederland geldrondpompland in optima forma. Om precies te zijn, citaat:

Voor het vermogensbeheer, de grootste kostenpost, waren pensioenfondsen vorig jaar gemiddeld goedkoper uit. Die kosten daalden van 0,58% van het vermogen naar 0,56%. Ook gemeten in harde euro's is de rekening lager: €7,46 miljard, wat 1,5% minder is dan het voorgaande jaar. Over 2017 was nog sprake van een sterke stijging, vooral door hoge prestatievergoedingen.

Ja, 0,56% is anno 2019 te hoog, veel te hoog. Dan kunnen de pensioenfondsen het geld beter in een paar trackers gooien, of voor een paar basispunten per jaar hun mandaat uitbesteden aan BlackRock, Vanguard of welke andere gigant dan ook. Dan er is al 0,5% per jaar gewonnen. Structureel. En dat loopt op. Heel hard.

 


Update 10:45 uur: AND (now for something completely different)

Vooraf: toen ik dit stukje begon te tikken deed de koers ruim -30%. Nu ik het een kwartiertje later afrond, staat er ruim -20%. Het gaat snel, dat u het even weet.

Een recensie van de H1-cijfers van AND gaat u niet lezen. Volgens mijn informatie is er geen analist die het aandeel volgt. Het bedrijf zoekt klanten (...), een nieuwe accountant (...) en verder is het vooral hopen dat het beter gaat? Daar heeft de vloer vandaag geen vertrouwen in, zo te zien. De emissievrees druipt ervanaf.

Het beruchte e-woord gaat in ieder geval grif op het forum rond, hoewel ik hier meer drukte had verwacht. Enfin, misschien is een belegging in AND intussen tot de ultieme essentie terug gebracht: denkt u dat het bedrijf het in zijn eentje redt of niet? Zo ja, dan moet u er misschien rekening mee houden dat er geld bij moet.

Pik ik tot slot deze nog van het forum. Eerst een tranentrekker. 

Heb koersmelding van 4 euro ingevoerd en ga niet meer naar dit bedrijf en mijn aandelen AND omkijken. Hopelijk krijg ik ooit een melding en anders gaan de aandelen in de erfenis naar mijn zoon en krijgt hij ooit de koersmelding.

Of hebt u liever de bullishe insteek? Ook van het forum:

De cijfers zijn inderdaad nog niet goed. De plannen en strategie lijken mij ook goed en moeten volgens mij voor de toekomst, ook op korte termijn wel vertrouwen geven. En ja er zal geld opgehaald gaan worden maar ik verwacht hier geen grote problemen mee en ook geen grote koersdaling.

Het gaat mogelijk om een paar miljoen en geen tientallen miljoenen. als ze dit ook nog gaan doen met de huidige aandeelhouders dan kan je hier zelfs nog mooi van profiteren. De toekomst ziet er in ieder geval zonniger uit dan een jaar geleden.

 


Update 10:00 uur: Wat nu weer, SBMO?

Aan suspense in de trailer geen gebrek:

De koers reageert ook kopschuw, -2,5% tegen stijgende markt in op redelijke, maar geen torenhoge omzet. Eerst maar eens kijken vanavond; er valt nu nog geen peil op te trekken of SNM Offshore iets heeft misdaan, of het al dan niet strafbaar is et cetera. Laat staan hoelang eventuele toestanden kunnen duren.

Eén ding is wel duidelijk, er is weer onrust op en rond SBM Offshore. Het houdt maar niet op. Moesten de bestuursleden een paar maanden terug ook niet onder ede bij de rechtbank van Haarlem getuigen over die eeuwige Braziliaanse smeergeldaffaire? Wellicht komt daar over zoveel weken of maanden nog iets uit.

Kortom, dit is gewoon niet goed, al is het maar voor de naam en faam van het bedrijf. En de koers. Niet uit te rekenen of iets zinnigs over te zeggen, maar waar-rook-is-is-vuur-achtige zaakjes zorgen eerder voor korting dan een premie bij aandelen. 

 


Update 09:45 uur: ASML

Gefeliciteerd met de nieuwe top, maar blijf sommen maken en waak voor euforie.

 


Update 09:30 uur: Ook goeiemorrege

Haha, hebt u er al een besteld?

Hier nog de speciale duurzame Amsterdam-editie:

 


Update 09:15 uur: Storing

We hebben nog een paar uur, maar het zou toch wel handig zijn als de indices draaien, als Mario straks de bazooka op zijn schouder zet. Op Twitter krijg ik klachten dat ook onze site niet goed draait - nee, het is geen complot - en daar wordt aan gewerkt. Excusus. 

Gelukkig rekent IEX de AEX ook zelf uit en boven aan onze site, app en de One Monitor ziet u vrolijk de IEX 25 tikken. 

Update 09:30 uur: Ook goeiemorrege

Haha, hebt u er al een besteld?

Hier nog de speciale duurzame Amsterdam-editie:

 


Update 09:15 uur: Storing

We hebben nog een paar uur, maar het zou toch wel handig zijn als de indices draaien, als Mario straks de bazooka op zijn schouder zet. Op Twitter krijg ik klachten dat ook onze site niet goed draait - nee, het is geen complot - en daar wordt aan gewerkt. Excusus. 

Gelukkig rekent IEX de AEX ook zelf uit en boven aan onze site, app en de One Monitor ziet u vrolijk de IEX 25 tikken. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 08:10 Er is weer de bekende 2022-kolder voorbeurs en wat een risicobereidheid 1
  2. 16 aug Hóógrisico, Warren Buffett zet alles op Apple en... do try this at home! 23
  3. 16 aug Vlakke koersen voorbeurs, Philips-CEO weg en de gekste dingen gebeuren 1

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links