Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Van dip naar up en weer in drup

Liveblog: Van dip naar up en weer in drup

Update 17:00 uur: Q2's Nvidia

Voor de echte thrill seekers onder u is er wellicht nog een leuke dobbel te maken vandaag. Om 22:00 uur komt het spectaculaire Nvidia met Q2's. Alles komt bij deze high tech samen: technologie uiteraard, automotive, handels- en valuta-oorlog, al dan geen recessie, spelletjesmarkt China, tarieven en wat al niet meer.

Bij mee- of tegenvallers zijn grote koersuitslagen mogelijk. Hier de consensus:

 • Winst per aandeel Q2: $1,14
 • Omzet Q2: $2,54 miljard
 • Verwachte winst per aandeel Q3: $1,50
 • Verwachte omzet Q3: $2,97 miljard

De winst- en omzetverwachtingen lopen weer wat op en het aandeel is met de daling behoorlijk goedkoper geworden. Verder is het aan u: ik kan, wil en durf geen voorspelling te geven.  

 


Update 16:45 uur: ECB gaat vol op het orgel?

Goh, de economie zit even tegen. Het is alleen 2019. Inderdaad, ECB's Olli Rehn sluit zelfs het kopen van aandelen niet uit. Het is het laatste rentebesluit van president Mario Draghi. Gaat ie nog één keertje...?

 


Update 16:00 uur: Van de dip in de drup

AEX 528,68 stond op het bord vandaag, laagste stand sinds maart dit jaar, maar intussen al niet meer. Onder leiding van Wall Street draaien we weer eens. Wordt vervolgd? Hier even het hele spul.

Alleen de rentemarkt werkt weer niet mee, alles boort zichzelf weer recht de grond in. Nieuwe all time lows weer. Allemaal zo wat.

 


Update 15:35 uur: Goud, bitcoin & avocado niet meer on speaking terms?

Ach, het ging net zo lekker...

... en de goud bitcoin correlatie (hieronder) is ook wel even aan een indringend relatiegesprek toe? De beurs en (schijn)correlaties kan een duur spelletje zijn. U hebt er een gevonden, het werkt iedere keer weer, u neemt steeds meer risico, zet steeds grotere bedragen in en dan... bam. Werkt niet meer. Geld weg. In één keer.

Dit geld ook voor buy the dip, waar ik het steeds over heb. Het werkt tot het niet meer werkt. 

 


Update 15:20 uur: Hoezo Sparrows Point?

Even tussendoor, dit vind ik zelf zo mooi aan bedrijven, beurs en beleggen. Sparrows Point is een begrip in de VS. In WOII zetelde hier het toen almachtige Bethlehem Steel, dé wapensmid van de VS in die oorlog. Staal, werven, alles. De hele bingo. Bethlehem Steel is al dertig jaar ter ziele en Sparrows Point werd een no-go area.

Nu bloeit het op met andere nu almachtige bedrijven. Todat die ook weer... En ga zo maar door. Vandaar dat ik zelf ook fan van fondsen en trackers ben. De cyclus van ieder bedrijf is ongewis, laat staan dat u weet wanneer u er in moet zitten en er beter even uit kan zijn, maar samen scheppen ze hoe langer hoe meer waarde.

Daar doen even wat koersdalingen, recessievrees, ongekend lage rentes en wat er verder allemaal gek en raar is en wel en niet deugt aan de markt, niets aan af. Op lange termijn dan. Wie sneller rendement wil zien, moet meer risico nemen.

 


Update 14:40 uur: Madoff Electric?!

Was getekend, klokkenluider Harry Markopolos in een rapport van 175 pagina's. Die heb ik zelf nog niet helemaal uit mijn hoofd geleerd, maar deze meneer ontmaskerde ooit ook ene Bernard Madoff. Getuige dat General Electric nu pre-market -4,6% doet, geeft aan dat ook Wall Street er niet gerust in is.

Andere scores voorbeurs, ofwel fondsen met cijfers: 

 • General Electric: -2,7%
 • Cisco: -7,7%
 • Walmart: +7,2%
 • JC Penney: +17,2%
 • Alibaba: +3,3% 

De Amerikaanse detailhandelsverkopen over juli vallen licht mee en deze twee voorlopende indicatoren over augustus zijn ook al beter dan verwacht. Dit duidt zeker niet op recessie.

 


Update 12:35 uur: AEX dip

Toch weer zakken en hoe, zie vooral AMX en AScX. Full disclosure dan maar.

Van gisteren, koop niet zomaar die dip. Wel even over nadenken of het bij u en in uw strategie past. Want zoals bij alles op de beurs is er r.i.s.i.c.o.

En waarom zakken we eigenlijk weer? Nou eh, is dit wellicht de trigger? Het lijkt me gewoon algheel malaisedenken.

 


Update 10:45 uur: Het zit het ABP niet mee

De dekkingsgraad ging in juli van 95,3% naar 93,9%: ABP praat u zelf verder bij. Onduidelijk is nog of en hoeveel dan er gekort wordt áls.

 


Update 10:30 uur: Bodemen die rentes nou al es een keer?

Als er niks bij had gestaan, had u gegokt dat het plaatje bitcoin was, toch? Wat Jack zegt, zou kunnen. Te meer daar ineens iedereen er van uit lijkt te gaan dat lage en zelfs negatieve rentes here to stay zijn.

Hier een voorbeeldje. Mooi betoog van Coen en kort en ik ben het aardig met hem eens. De ECB krijgt overal de schuld van in de EU. De bank heeft haar werk gedaan, Brussel heeft eerder verzaakt. De EU-landen hervormen niet en voeren geen andere fiscale politiek. En nu mag de ECB de rommel wéér opdweilen.

Waar Coen naar mijn smaak zichzelf weer net zo hard onderuit haalt, is met zijn boude voorspellingen dat de EU Japan achterna gaat en dat de rentes nog jaren laag blijven. Kan, hoeft niet. Mr. Market leest mee en die wil nog wel eens dwars worden als de kudde één kant uit holt, of dezelfde mening heeft.

En voor ons handelaren en beleggers geldt: niets zo duur als met heilige overtuiging de lijntjes van vandaag rechstreeks de toekomst in extrapoleren.

 


Update 10:15 uur: Aegon en NN

Tikje spannend dat uitgerekend vandaag - terwijl iedereen over de inverted yield curve loopt te gillen - onze twee grootste verzekeraars met Q2's komen. Voor NN pakt dat goed uit. Ja, de  mindere tijden zijn merkbaar, maar verder wat Nico zegt: misschien saai, maar wel oerdegelijk.

Dat NN het interimdividend verhoogt van €0,66 naar €0,77 - dat is +16,7%! - is denk ik het beste bewijs dat NN alle vertrouwen in de toekomst heeft. Of in ieder geval over al niet een recessie heen kijkt. Vergeten we soms wel eens op de beurs: de bedrijven zelf kijken doorgaans wél verder dan de laatste koerstik.

Hier hebt u niets aan als u op dik verlies staat met NN (dit jaar -11,4% tegen de markt in), of met Aegon dat in 2019 met het verlies van vandaag nog 3% slechter doet. Het fonds was al zo afgestraft en hoe kan het dat de koers zo slecht reageert op Q2's, waarvan iedereen heel goed wist dat die niet goed zouden zijn?

Strikt genomen verslaat Aegon wel de verwachtingen en het interimdividend gaat ook nog eens 7% omhoog naar €0,15. Ik vrees en gok dat dat de daling van de solvency II ratio van 211% naar 197% de grote boosdoener is. Dat wil even niemand horen, nu iedereen recessie vreest en ook Aegon zelf daarvan rept.

Citaatje ANP van vertekkend topman Alexander Wynaendts, die in twee zinnen uw bingokaart, of in dit geval schadeformulier, vol hoest: onzekerheid, volatiliteit, dalende rentes, vertrouwen en recessie zijn de niet zulke lekkere trefwoorden.  

Kijkend naar de toekomst ziet de topman de nodige onzekerheden ontstaan. Op de markten is veel volatiliteit. De rentes dalen en het vertrouwen neemt af. De eerste tekenen van recessies in markten waar Aegon actief is, dienen zich aan. "Aan ons de taak om in onzekere tijden zekerheid te kunnen bieden", aldus Wynaendts.

En nogmaals, ik vrees dat Aegon ook gewoon de domme pech heeft om om op een dag te rapporteren dat iedereen over de (Amerikaanse) rente loopt te panikeren. Dat kan ook weer een kans zijn. U moet wel stalen zenuwen, een goed verhaal of ijzersterke sommen hebben om nu dit mes op te vangen.

 


Update 09:30 uur: Ook goeiemoggel

Als een boer met kiespijn, dat zeker. Niettemin heb ik nooit zo veel gelachen op de beurs als eind 2008, toen alles in elkaar stortte. Op de een of andere manier komt er met beursdalingen altijd veel (galgen)humor boven drijven. Harde humor vaak, dat wel.  

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 05 dec Hoor wie klopt daar, kinderen? Nou, er 'klopt' voorbeurs juist niks van 2
 2. 04 dec Voorbeurs nu ook goud, bitcoin en sentiment, zijn we niet té bullish?? 4
 3. 03 dec Vooruitblik: bent u er klaar voor? De markt drááit

Gerelateerd

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 ffff 15 augustus 2019 12:59
  MOEDIG, Arend Jan om hier " en publique" van te voren te vertellen wat U gaat doen op een dag als deze....

  Je zit in ieder geval "voordeliger dan ik gedaan heb, want iets meer dan de helft van de liquiditeit is afgelopen weken ingezet voor " diporders" en dat was dus, achteraf gezien. te vroeg.

  Maar zoals ervaren beleggers weten: Achteraf weten ze het allemaal zo goed uit te leggen, maar toen de AEX rond de 582 stond nog geen maand geleden toen hoorde je ze ook niet.

  Enfin, omdat ik altijd zo waardeer wanneer mensen hun nek uitsteken en gewoon vertellen wat ze gaan doen, wacht ik met de resterende liquiditeit dan toch nog maar een poosje. Met het risico dat de rest van de liquiditeit onaangeroerd blijft als de beurs rond deze koersen blijft sukkelen en anders toch bijkopen als er weer eens een twintig punten zijn afgegaan.

  Met een speciaal geval in deze wereld die zich nu ook al met de luchthavenbezetting in Hongkong gaat bemoeien en DAAR dan zijn beleid weer op af gaat stellen...… Mijn God, in wat voor wereld leven we en waar bemoeit die bemoeial zich toch overal in deze wereld mee.

  Peter
 2. Bonost 15 augustus 2019 13:18
  "De EU-landen hervormen niet en voeren geen andere fiscale politiek. En nu mag de ECB de rommel wéér opdweilen."

  Naast een poging van de Nederlandse regering heb je alleen de landen die worden gedwongen door Europa te saneren. Misschien moet Europa meer dwingend worden. De gevolgen zijn namelijk wel zichtbaar. De landen die enigszins hervormd hebben, daar gaat het in ieder geval beter dan de landen die dat niet hebben gedaan of niet hoefden te doen (het laatste zie Duitsland).
 3. forum rang 5 Bart Meerdink 15 augustus 2019 14:09
  "Hier een voorbeeldje. Mooi betoog van Coen en kort en ik ben het aardig met hem eens. De ECB krijgt overal de schuld van in de EU. De bank heeft haar werk gedaan, Brussel heeft eerder verzaakt. De EU-landen hervormen niet en voeren geen andere fiscale politiek. En nu mag de ECB de rommel wéér opdweilen."

  In het artikel van Coen Teulings staat: "De wereld wordt de laatste 30 jaar overspoeld door een stortvloed van besparingen uit Japan, China en de eurozone. In die delen van de wereld spaart de uitzonderlijk grote leeftijdsgroep van 45 tot 70 jaar voor zijn pensioen. Deze stortvloed van besparingen drukt de reële rente wereldwijd onder nul. Japan loopt qua demografie 15 jaar op ons voor. Wat daar de afgelopen 15 jaar is gebeurd staat ons nog te wachten. De reële rente blijft dus nog jaren laag. Alleen zo kunnen vraag en aanbod op de kapitaalmarkt met elkaar in evenwicht worden gebracht. De gedachte dat er een soort natuurlijke reële rentevoet van 4% is, vindt geen enkele grond in de economische theorie."

  Er zou dus structureel (pensioen-opbouw van na-oorlogse generaties) een uitzonderlijk hoge vraag naar obligaties zijn, hetgeen de prijs daarvan opdrijft en dus de rente omlaag drukt.

  MAAR, hoe is dit te rijmen het het op ongekend grote schaal wegkopen van diezelfde schaarse obligaties door Draghi? Dat vergroot toch het probleem enorm? En dan ook nog de DNB die onze pensioenfondsen verplicht om die duur gemaakte obligaties aan te kopen. Maar de reële economie genereert gewoon haar rendementen (alleen het al dividend is veel meer dan wat je aan rente krijgt), los van die demografische ontwikkeling. Dat is relevant voor onze pensioen-opbouw (voor zover we in die aandelen mogen beleggen!)

  Volgens mij zijn ze daar bij de ECB en bij De Nederlandse Bank als een kip zonder kop bezig. Dat blijkt overigens ook uit het uitblijven van de beoogde effecten van het beleid. Als het probleem een hoge vraag naar obligaties is, dan moet je het aanbod van obligaties verruimen, niet verkrappen. Misschien zouden landen als Duitsland en Nederland dus ook inderdaad meer moeten lenen bv. om te investeren in een duurzame toekomst voor onze aarde.

  Overigens, AJK schrijft: "De ECB krijgt overal de schuld van in de EU. De bank heeft haar werk gedaan, Brussel heeft eerder verzaakt. De EU-landen hervormen niet en voeren geen andere fiscale politiek. En nu mag de ECB de rommel wéér opdweilen."

  Merkwaardig dat er nooit bij gezet wordt wélke hervormingen dan. Ik heb het eerder al even proberen te vinden. Dit document (Draghi in okt'17): www.ecb.europa.eu/press/key/date/2017... gaat daarover. Dit gaat over het opruimen van inefficiënties die een rem vormen op de economische activiteit. Maar helpt dat tegen de negatieve rentes die blijkbaar veroorzaakt worden door een te hoge vraag naar obligaties? Nee, hervormingen kunnen wel de productiviteit verhogen. Mooi, maar dat is niet echt het probleem (misschien nog wel van Zuid- en Oost-Europa).
 4. forum rang 5 theo1 15 augustus 2019 14:58
  quote:

  ffff schreef op 15 augustus 2019 12:59:

  [...]
  Maar zoals ervaren beleggers weten: Achteraf weten ze het allemaal zo goed uit te leggen, maar toen de AEX rond de 582 stond nog geen maand geleden toen hoorde je ze ook niet.

  [...]
  Peter
  Behalve dan al die lieden die ALTIJD een recessie cq totale ineenstorting voorspellen.
 5. forum rang 5 theo1 15 augustus 2019 15:21
  @Bart Meerdink:

  Coen Teulings loopt dat al een hele tijd te roepen. Zijn theorie is dat er te veel vraag is naar obligaties en dus vindt hij dat overheden veel meer geld moeten lenen om op die manier genoeg aanbod van obligaties te creëren. Dat zal dan voor een hogere rentestand zorgen. Daar zit logica achter natuurlijk. Dat zou dan vooral moeten gebeuren door landen met "te lage" schulden, zoals Duitsland en Nederland, natuurlijk niet door Griekenland en Italië. Die hebben hun best al gedaan.

  Volgens mij maakt Teulings zich niet zoveel zorgen over wat dat doet met de begrotingen van vergrijzende landen. De combinatie van hoge schulden en stijgende rente kan killing zijn voor de cashflow. Maar daar zal hij ook wel een theorie over hebben.

  Zijn verhaal staat natuurlijk haaks op het Nederlandse en Duitse denken dat schuld per definitie slecht is. En ook op het ECB en BoJ beleid. Die proberen namelijk niet om de rente op te laten lopen, maar om inflatie te forceren, wat tot nu toe alleen nog maar lukt door belastingen te verhogen. Ze proberen die inflatie te creëren door cash in de economie te pluggen en dat doen ze door die obligaties op te kopen. Als nu die overheden hun plicht zouden doen: veel geld lenen en dat uitgeven aan nuttige dingen, zou de ECB niet obligaties op hoeven te kopen en waren beide problemen opgelost: meer aanbod van obligaties en meer cash in omloop omdat de overheid het geleende geld meteen weer uitgeeft.

  Het hele verhaal klinkt best plausibel. Natuurlijk is er geen "natuurlijk" renteniveau waar je "vanzelf" weer heen gaat. Maar ik zie wel wat praktische probleempjes:
  1- wat als het geld dat die overheden lenen niet productief wordt geïnvesteerd, maar wordt verkwist of in een corruptie-circuit verdwijnt? Het vergt nogal wat van de politiek en de integriteit van de ambtenarij als de geldpotten zo voor het grijpen staan. Het grote risico is dat er vooral prestige-objecten en snelwegen naar nergens worden neergekwakt.
  2- wat als de rente wat te veel oploopt en de rentebetalingen op de vergrootte staatsschuld de begroting verpletteren?
  3- wat als al die vergrijzende mensen klaar zijn met sparen en hun spaargeld beginnen uit te geven? Dan komt dat enorme stuwmeer aan spaargeld op de markt en is er een enorm overschot aan obligaties. Dan moet de overheid dat weer opdweilen door de staatsschuld af te lossen, maar met welk geld?
  4- ik zie de politieke haalbaarheid niet. Het sentiment is "schuld is slecht" en dat is heel sterk. Duitsland heeft zelfs in de grondwet staan dat er geen begrotingstekort mag zijn.
  5- wat is nog de basis onder de euro als je alle remmen op schulden maken loslaat? Volgens mij is de bodem dan van karton en is de waarde van de euro dan alleen nog gebaseerd op geloof. Dat is erg gevaarlijk aangezien duidelijk is dat de verschillende Europese volkeren nul komma nul solidariteit voor elkaar voelen. Ze proberen systematisch iemand anders met de pijn achter te laten.
 6. [verwijderd] 15 augustus 2019 15:38
  quote:

  Snelle Jaapie schreef op 15 augustus 2019 13:24:

  AEX volgende week naar 500?

  Denk het niet.

  AEX wordt beinvloedt door paar zwaargewichten, ASML, Shell, Heineken, Unilever, ING.

  Zij moeten flink naar beneden knallen, want de overige hebben hun beurswaarde flink zien verdampen.

  Deze zwaargewichten drukken hun stempel op koersverloop van de AEX.

  Ik zie geen paniek op deze zwaargewichten.

  We gaan gewoon up, zodra alles is ingedaald en beleggers rustig hun portfolio bestuderen, inzake

  Bijkopen of nieuwe strategische stukken kopen.

 7. Arie40 15 augustus 2019 15:41


  Misschien zouden landen als Duitsland en Nederland dus ook inderdaad meer moeten lenen bv. om te investeren in een duurzame toekomst voor onze aarde.
  __________
  __________
  Dat zouden ze moeten doen inderdaad. Het psychologische effect daarvan is misschien wel net zo sterk als het financiële effect. Ons gasnetwerk in Nederland is minimaal 15 miljard euro waard. Het aanpassen voor waterstofgas kost 150 à 750miljoen euro. De Noordzee staat over een tijdje vol windmolens. Boorplatforms en eilandjes gebruiken om waterstof te maken b.v groene stroom. Vanaf daar naar Groningen. Onze gasprovincie met 60 jaar ervaring. En vandaar naar de rest van Nederland en eventueel buurlanden. Het netwerk ligt er al. Het tanken van auto's en vrachtwagens etc kan niet moeilijk te regelen zijn met ons uitgebreide gasnetwerk.

  Zorg ook voor een landelijk 5G netwerk. IOT bedrijven en andere hightech zijn er afhankelijk van. Duitsland schijnt nu al flink op Nederland achter te lopen dus als wij straks 5G hebben kiezen Britse bedrijven, ivm de Brexit, straks voor Nederland.

  Vanwege de Brexit, het gratis lenen voor Nederland ( vanwege ons begrotingsoverschot en lage schuld hebben we die negatieve rente) en de vele wind op de Noordzee ( een van de meest windrijkste gebieden op aarde) hebben we een prachtige kans om nog welvarender én duurzamer te worden dan ooit tevoren. En om het noorden is te voorzien van flink wat bedrijvigheid. Dat ontlast ook nog is de woningnood, het fileleed endergelijke in het westen. Spreiding.
 8. Arie40 15 augustus 2019 16:01
  Goed stuk van je Theo!

  Je hebt groot gelijk met je praktische probleempjes. Het belangrijkste is dat de overheid met plannen komt a la waterstofeconomie. Groningen is er klaar voor( al 60 jaar ervaring met alles wat met gas te maken heeft én veel bedrijven zijn daar waterstof toepassingen aan het bedenken en testen), de waterstof ketel bestaat( remeha), de waterstof auto, bus etc ook.

  Tegenlicht heeft een goed programma over waterstof. Kijktip.

  Als burgers, bedrijven en ambtenaren vertrouwen hebben in de overheidsplannen dan zal de recessie in Nederland minder toeslaan hier dan elders( temeer omdat we nu al een van de beste zijn), komen nog meer brexit bedrijven naar ons toe, blijven bedrijven produceren en investeren, consumenten consumeren etc.

  Spaargeld. Als je als oudere je hele leven gespaard hebt dan blijf je zuinig en spaarzaam. Dat geld gaat grotendeels , met een warme of koude hand, naar de kinderen en kleinkinderen. Die stoppen het grotendeels in hun huis. Want die blijven prijzig. Hopelijk gaan de komende generaties wat meer beleggen dan sparen. Elke periode van tien jaar, de afgelopen 400 jaar, kent een rendement van 7%. Dus jong beginnen en vasthouden. Mijn kids , de oudste is 12 jaar, beleggen al. Net als ik als kind. En er op mijn 18e dan ook genoeg van af wist om het zelf te gaan doen. Met steeds wat grotere bedragen en spreiden natuurlijk.

  Als we met zijn allen meer gaan beleggen hebben we in de toekomst geen pensioen probleem. Wel spreiden en ook wat winst nemen bij all time highs.
 9. forum rang 5 theo1 15 augustus 2019 16:54
  quote:

  Arie40 schreef op 15 augustus 2019 15:41:

  [...]
  Vanaf daar naar Groningen. Onze gasprovincie met 60 jaar ervaring. En vandaar naar de rest van Nederland en eventueel buurlanden. Het netwerk ligt er al. Het tanken van auto's en vrachtwagens etc kan niet moeilijk te regelen zijn met ons uitgebreide gasnetwerk.
  [..]
  Zullen ze blij mee zijn in Groningen. Zijn ze net (hopelijk) van die aardbevingen door de gaswinning af, wil jij daar een enorme bom onder de grond leggen. Waterstof is explosief, dat is één van de grote technische uitdagingen die daar aan zitten. Een klein lek in zo'n pijp en de hele boel ontploft. Je kan waterstof omzetten in ethanol (meende ik) voor transport en opslag en voor gebruik weer terug omzetten naar waterstof, maar dat kost je aardig wat rendement. De techniek is er nog niet klaar voor om op wat grotere schaal met waterstof te werken.
 10. forum rang 7 ffff 15 augustus 2019 17:46
  Lezenswaardige postings hierboven van Theo, Bart en Arie.

  Genoeg stof om rustig over na te denken. Ik wil echter alleen, wellicht uit emotionele gronden, reageren op de laatste posting van Theo.

  Hier ben ik het ( natuurlijk ) totaal, maar dan ook totaal mee oneens.

  Ter verduidelijking: Een mens in onze moderne wereld bouwt geen vermogen op met al ultiem doel een voldoende pensioenvermogen te hebben. Dat vind ik klinkklare onzin.

  Een ondernemend en verantwoordelijk mens die al..... schrik niet op zijn 40 ste dik en breed met pensioen had kunnen gaan en toch blijft ondernemen doet dat uiteraard niet meer voor zichzelf, zijn vrouw, maar....tja waarvoor....

  DAT mag iedereen zelf invullen: De erfgenamen, goede doelen, de zonder enige twijfel zwaar nivellerende Overheid middels erfbelastingen. Het is stuk voor stuk, ieder onderdeel, een keuze. Maar pakweg 25 jaar doorwerken, doorploeteren en dat vermogen nog niet eens voor jezelf, hoeft absoluut niet verkeerd te zijn.

  Integendeel: dat vermogen kan tientallen jaren heel goed geïnvesteerd zijn geweest in talrijke werkopleverende bedrijven. Waardoor de werknemers daarvan weer profiteerden, want anders had hun bedrijf nooit bestaan als anderen maar eerder ermee gestopt waren en dus op pensioen gegaan.

  Theo, goed bedoeld: Je post hier regelmatig fantastische postings, maar je allerlaatste posting vond ik echt totaal verkeerd.

  Peter
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links