Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: ''Galapagos naar €200''

Liveblog: ''Galapagos naar €200''

Update 15:50 uur: Galapagos naar €200

Jos Versteeg van Insinger Gilissen is enthousiast over de deal die Galapagos heeft gesloten met Gilead. Hij verhoogt zijn koersdoel met €50 naar €200, omdat hij vindt dat het goede Research & Developmentplatform ook moet worden meegenomen in de waardering.

Wel zegt hij dat het uitermate lastig is om de waarde van een biotechfonds te bepalen. Daarom zegt hij dat u die €200 met een korreltje zout mag nemen (NK). 


Update 15:45 uur: Besi in de lift

Het aandeel Besi (+3,0%) is een van de uitblinkers op het Damrak vandaag. 25 juli presenteert de chipper uit Duiven de tweedekwartaalcijfers. De IEX Beleggersdesk kwam afgelopen week speciaal voor zijn leden met een vooruitblik langs.

Helaas mag ik het artikel niet klakkeloos overnemen; dan moet u maar een abonnement nemen. De kern van het verhaal is dat er nog twee kwakkelkwartalen worden verwacht en dat het vanaf het voorjaar 2020 wat beter moet gaan.

Besi verwacht zelf pas richting 2021 een behoorlijke verbetering voor de mobiele markt. De consensus onder analisten is als volgt:

Besi                            2019   2020   2021  
Enterprise value/ebitda 18,6  11,2  9,3 
Koerswinstverhouding 31,8  17,0  13,6 
Omzetgroei  -33,0% 30,3%  12,9% 
Net debt/ebitda

Kijkend naar de cijfers over 2019 lijkt het aandeel Besi vrij duur te zijn. Hier staat tegenover dat er de komende jaren verbetering wordt verwacht, waardoor de K/W over 2021 daalt naar 13,6. Daar komt bij dat het bedrijf een nettokaspositie heeft van bijna €200 miljoen (NK). 


Update 14:30: Cijfers Citigroup

De cijfers van Citigroup, de op een na grootste Amerikaanse bank, worden voorzichtig positief onthaald. De consumententak doet het goed, terwijl het bij de handelsdesk wat minder gaat.


Update 13:50 uur: General Electric krijgt downgrade

General Electric opent waarschijnlijk 1% lager, omdat de analisten van UBS het aandeel een downgrade geven. Het aandeel verdwijnt van de kooplijst en wordt naar neutraal gezet. Door de 42% koersstijging is wat UBS betreft de meeste upside er wel vanaf (NK).


Update 13:40 uur: Wall Street feest door

Vandaag gaat het kwartaalcijferseizoen in de VS officieel van start. In de aanloop naar de cijfers van Citigroup staan de openingsindicatoren allemaal in het groen. Dat betekent wederom nieuwe all time highs voor de Dow Jones en S&P500. Als de cijfers van Citigroup binnen zijn, dan houden we u op de hoogte (NK).


Update 10:00 uur: Sif

Goh, maar weer 'ns een belasting. Daalt Sif hier op?

 


Update 09:30 uur: Galapagos

Het kan niet op. Intussen staat er al €150 op het bord. Zoek de verschillen! Omgerekend hanteert RBC ongeveer €113,50, maar vooral Kempen heeft een heel ander merk sigarendoos. Nog eentje die u vast interesseert: Wells Fargo zet Gilead op outperform van market perform en verhoogt naar $88 van $68. 

De andere adviezen zijn vandaag vooralsnog:

  • DSM: naar €120 van €108 - Barclays
  • TKH: starten met buy en €69,25 - ABN Amro

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 02 jun Gezellig voorbeurs, dat was het schuldenplafond en nu er is weer kwartje 11
  2. 01 jun Het kan nog gekker: hoe Nederland gasimporteur en kolenexporteur werd 6
  3. 01 jun Het is groen voorbeurs en van plafond is het naar rentes en economie 2

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links