Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Technische schade beperkt

TA: Technische schade beperkt

Dreigementen van Trump hebben forse correcties uitgelokt en deukjes geslagen in de technische plaatjes van de Europese beurzen.

Overigens bleef de schade beperkt. Zolang de patronen met hogere bodems intact zijn, valt technisch te leven met de recente correcties.

Maandag bleek dat de dalingen niet hebben doorgezet en dat recente steunzones intact bleven. Technisch wisten de Europese aandelenbeurzen, na forse openingsverliezen, halverwege de handelsdag in elk geval weer flink op te leven.

Van belang is verder dat de beurzen vrij hoog in de dagrange zijn gesloten. Dat wil zeggen dat de indices maandag rond of dichtbij het hoogste punt van de beursessie zijn geëindigd.

Beleggers pakten hier en daar zelfs weer stukken op, na de eerste paniek over recente tweets van Trump die de handelsoorlog met China opnieuw heeft opgestookt. Trump dreigt de importheffingen op Chinese goederen op te voeren tenzij de Chinezen in een versneld tempo gaan werken aan de handelsdeal.

Zoals gezegd zijn de eerste steunzones intact gebleven, dat geldt in elk geval voor onze eigen vaderlandse beurs, maar ook voor de beurzen van Parijs, Frankfurt en voor het Europese beursgemiddelde. De beurs van Brussel brak als enige onder steun.

Vandaag bekijk ik dan ook de AEX, de Bel20, de CAC40, de DAX en de Eurostoxx 50.

Nederlandse beurs valt terug richting de steun 558,88

De AEX-index heeft de opgaande trend verlaten. De schade is beperkt nu de dip is opgevangen door de eerste steun 558,88 (bodem van 11 april). De tweede steun en een stevig vangnet bevindt zich in de buurt van de voormalige toppen (horizontale blauwe stippellijn) rond 555,55.

De weerstand ligt op 576,90 (top van 27 juli 2018). Op dit moment adviseren we om even geen nieuwe actie te ondernemen. Bij een doorbraak en slotstand onder de steun treedt verdere verzwakking op en dient er rekening te worden gehouden met een diepere correctie.

Europese beursgemiddelde maakt terugval binnen uptrend

De recente correctie van de Euro Stoxx 50 index bracht de koers terug onder de oude toppen. Door deze terugkeer onder een vorige top verliest de Euro Stoxx 50 index aan kracht. Deze zogenaamde 'false move' neutraliseert de eerdere verbetering. We zien steun rond 3.412,15 (bodem van 11 april). Weerstand ligt rond 3.782,29 (gevormd op 27 april 2015).

De DAX index is afgeketst op de weerstand 12.458,30 (gevormd op 21 september 2018), De recente correctie van de DAX index vindt plaats binnen de stijgende trend. Zolang de koers boven de voorgaande top weet te blijven, oogt het technische beeld redelijk positief. De steun op 11.846,60 (bodem van 11 april) is niet in gevaar geweest. Weerstand ligt rond 12.458,30 (top van 21 september 2018).

Franse beurs laat het kopje hangen, maar blijft binnen het opwaartse trendkanaal

De recente correctie van de CAC40 index in Parijs vindt plaats binnen de stijgende trend. Zolang de koers boven de voorgaande top weet te blijven, oogt het technische beeld redelijk positief. Er ligt steun op 5.436,42 (bodem van 9 april). Weerstand ligt rond 5.657,44 (top van 21 mei 2018). Na een doorbraak onder steun 5.436,42 wordt 4.946,14 het volgende neerwaartse koersdoel.

Beurs van Brussel draait neerwaarts

De beurs van Brussel (Bel 20 index) verzwakt, nu zowel de stijgende trend als de laatste bodem rond 3703) naar onderen is gebroken. Dit signaleert verkopers in de markt. De doorbraak en slotstand van de Bel 20 index onder de bodem van eind april maken neerwaarts ruimte voor een diepere correctie richting steun 3.524,97 (bodem van 8 maart). Weerstand ligt op 3.868,32 (gevormd op 15 april).

Zwitserse beurs blijft ondanks terugval binnen uptrend

De SMI index in Zürich stabiliseert binnen de opwaartse trend. De hogere koersbodems signaleren echter nog steeds vraag naar de SMI index. De huidige adempauze is vooralsnog slechts een tijdelijke onderbreking van de opwaartse trend. Van belang is dat de SMI index boven steun 9.442,61 (bodem van 12 april) blijft.

De opwaartse trend krijgt een nieuwe impuls indien de laatste koerstop wordt gebroken. In dat geval wordt de opgaande trend gevalideerd en mag verdere koersstijging verwacht worden. Weerstand wacht rond 11.000,00 (berekend koersdoel). Na een doorbraak onder steun 9.442,61 wordt 8.853,41 het volgende neerwaartse koersdoel.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 66
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

191 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 mei 2019 08:22
    Uiteraard beperkt schade, allemaal door nep geld systemen en computer gestuurd.
    azie wel lekker dalen eu mocht niet, allemaal omdat er te veel sh zaten zeker, gam gam doen, terug keren om de shorts pijn te doen ze mogen geen revanche hebben.

    grootbankiers konden mooi beperkt verlies hebben en optijd uitstappen in de avond.

    dax nu ook, vrijdag bijna gam gam shorts, dus mocht niet dalen, dus gam gam volgende dag, op allles zetten ze wat erook gebeurd.
    iedereen ineenes met een spyke up om 0820.?
  2. [verwijderd] 7 mei 2019 08:36
    grote bull markt, naar de klote maakt dit soort gedragcodes, stop met tape en centrale banken gedoe, je kan gewoon niet ene smeer shorts pakken.

    elke sh wordt gam gedaan na 1 a 3 dagen
    lijkt wel als 1 iemand korte shoprt kon kopen op goed momet nog en maakt winst net als gisteren dat het niet mag winst maken en alles op alles gezet wordt om terug te pakken of zelfs gam.
  3. [verwijderd] 7 mei 2019 09:10
    quote:

    ONN schreef op 7 mei 2019 09:05:

    Jaja, en gisteravond ook weer 100 punten lager gezien. Nu BenR nog. Kom er maar in :)))

    Goedemorgen...
    ging me er meer om dat 12330 topje is dus als reversalpunt kennelijk puntprecies was... anyway :)

    ik ga ook ff aankijken, neig beetje naar long
    12405.5 in dat geval :D

191 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links