Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Bod op Stern!

Liveblog: Bod op Stern!

Update 17:30 uur: Bod op Stern!

Het ANP meldt dat Stern een overnamebod heeft gekregen en dit heeft afgewezen. Het bestuur van de onderneming zou vinden dat er onvoldoende basis is om verder te praten. Op de investor relations-website van Stern kunnen we helaas geen nieuws vinden. De koers van staat momenteel 7,2% hoger (NK).

Toch een persbericht.

Stern
Klik op het plaatje voor een grote versie 


Update 15:45 uur: Disney VS Netflix

De strijd om de klant is begonnen tussen Walt Disney en Netflix. Eerstgenoemde komt met een aanbieding van $6,99 per maand, terwijl een abonnement op Netflix $13 per maand kost.

Het doet de koers van Walt Disney goed, want deze staat 11,6% in het groen. Daarentegen noteert Netflix 3,9% in het rood. Beleggers vrezen dus dat de nodige klanten gaan overstappen. (NK). 

Kijken we naar de lange termijn, dan is Netflix de grote winnaar ten opzichte van Walt Disney. Echter, rendementen uit het verleden bieden geen.......

Banken
Klik op het plaatje voor een grote versie 

Update 15:00 uur: Farage is back

De dag die u wist dat zou komen, is eindelijk hier. Voormalig UKIP-leider Nigel Farage wil meedoen aan de komende Europese verkiezingen. Hij lanceert hiervoor de Brexit-Party, waaraan zonder naamsbekendheid al 10,3% van de stemmen wordt toebedacht (NK). 

 

Update 14:30 uur: Amerikaanse banken verslaan ING

Zojuist kwam Wells Fargo met meevallende kwartaalcijfers. Zowel de omzet ($21,6 miljard vs $21,0 miljard) als winst per aandeel ($1,20 vs $1,09) waren beter dan verwacht. Een uurtje eerder kwam ook JPMorgan Chase met recordresultaten langs.

Een duidelijk teken dat het met de Amerikaanse banken wel goed gaat. Ook het langetermijn-trackrecord van deze banken op de beurs is veel beter dan dat van ING. 

Banken
Klik op het plaatje voor een grote versie 

Vooral JPMorgan Chase gaat met een winst van bijna 400% over de afgelopen vijftien jaar helemaal los. Onze eigen grootbank speelt precies quitte. Beter gezegd, de aandeelhouders van ING hebben sinds 2004 niets verdiend. De economische crisis van 2008/2009 hakte er echt in. 

Banken
Klik op het plaatje voor een grote versie 

Kijken we naar de beurswaardes van de banken, zien we dat ING met bedrag van €45 miljard totaal niet in de buurt komt van de Amerikaanse collega's. Grootste van allemaal is JPMorgan Chase met een marktkapitalisatie van 345 miljard dollar (€305 miljard). (NK)  


Update 13:30 uur: CO2

Het nieuwe goud, kopt De Tijd zelfs. Wel een beetje vreemde grondstof: u moet er voor betalen om er vanaf te komen in plaats van om het in bezit te krijgen.

 


Update 13:00 uur: JPMorgan Chase

Grappig eigenlijk. Zoveel herrie en gedoe als er vaak is over banken, de markt reageert zelden op cijfers. Ziet u koersen of Amerikaanse futures bewegen? Ik niet. Nota bene, de bank is dit Q1-rondje het eerste echte grote (Dow Jones) fonds met zijn rapportage.

 


Update 12:30 uur: ASML (ASMI en Besi)

Dat hebben we ook weer gehad?

Woensdag heeft ASML cijfers. Intussen staat de koers dit jaar alweer +30% en is het koopje er wel vanaf. De waardering is hetzelfde als bij de juichcijfers vorig jaar juli. In januari zei het concern in H2 marktherstel te verwachten. Hopelijk komt men hier niet op terug...

Bernstein en Jefferies zetten vandaag technologie op sell, want ze vinden het te hard gaan. ASMI doet doet dit jaar al bijna +50%. Zeg het maar. de verwachtingen lopen mooi op, maar kunnen de koers niet bijhouden. En dus loopt het rooie lijntje ook op. 

Besi staat ook alweer 45% hoger sinds de oliebollen. Nu de winst en de omzet nog. Wat is dit spannend! Cijfers en outlook moeten niet tegenvallen, want we weten hoe het dan gaat bij Besi...? 

 


Update 12:20 uur: Chevron en Unilever

Da's een flinkerd.

Kunnen we van deze niet zeggen. Kralen rijgen is het motto de laatste jaren bij Unilever. Misschien niet zo slecht, want alles is duur bij voeding en verzorging. Unies zelf ook: ruim 20 keer de verwachte winst bij 3% dividend. Donderdag cijfers.

 


Update 11:45 uur: Keuzevrijheid pensioenen

Inderdaad, hoeveel keuzevrijheid moet er zijn?

Uiteraard geeft de vertrekkende AFM-voorzitter hier zelf haar opvattingen niet over. Of lees ik hier tussen de regels door doe maar niet? Moeilijk ook. Hoe denkt u? Enerzijds denk ik zelf laat het iedereen het lekker zelf doen... maar we weten allemaal dat zelf doen voor veel of de meeste mensen desastreus gaat uitpakken.

Ik hoef allene maar naar mezelf te kijken en u ook, weet ik zeker: alle fouten die ik kon maken op de beurs heb ik ook gemaakt, voordat ik een beetje wist wat ik deed. Voorbeeldjes: ik sprong ook op de Chinese aandelenbubbel van 2007 en met hoge hefbomen turbootjes doen in de ietwat volatiele beurs van eind 2008 #auw

Toevallig beleg ik zelf onder meer mijn pensioen bij Brand New Day (waar ik mijn vrije jaarruimte benut). Daar is lekker weinig keuze (de wereldindex of de wereldindex), maar ik bepaal zelf voor een goed deel mijn risico (via bijvoorbeeld emerging markets en bondjes). En risico, risico en nog eens risico: dat is de truc.

Merel weet het niet, ik al helemaal niet, maar hebt u de heilige graal? Misschien is het huidige stelsel - verplicht collectief - wel het minst slechte. Als u maar een keer per maand kan zien wat van u is en of u zelf kan bepalen of u hoog, normaal of laag risico wilt. Of is dat laatste al te veel? Misschien wel ja. 

Toevallig adverteert ABN Amro deze maand flink met beleggen en ga maar eens kijken naar het aanbod van fondsen en trackers. Dat is voor ons - en dan ga ik er vanuit dat we allemaal al wat langer handelen en beleggen en blauwe plekken en brandwonden hebben - al een hele toer om een keuze te maken.

Dat wordt nog wat voor al die spreekwoordelijke families Flodder en Tokkie...

 


Update 11:20 uur: Takeaway

Zie hieronder de adviezen, wellicht is dit voor Barclays en Credit Suisse (mede) de reden om het advies voor Takeaway te verhogen. Uit de IPO-documenten van Uber blijkt dat het concern worstelt met Uber Eats.

 


Update 09:45 uur: Beleggen in Bekende Bitcoins

Er valt genoeg te klagen, te zeuren en te schelden - en soms nog terecht ook - op alle regels op de beurs en de rol van de toezichthouders. Met de wildwesttaferelen op de cryptomarkten worden we denk ik eventjes met de neus op de feiten gedrukt: een beursregelement en toezicht zijn zo slecht nog niet. Nu dit weer.

Zelf heb ik een rücksichtlos motto als het om dit soort dingen gaat: beleg of handel nooit in iets waarvoor wordt geadverteerd. Daarmee doe ik zeker goede producten van integere uitgevers tekort, maar ik sluit nog meer louche uit. Vergeet nooit dat de eerste toezichthouder SEC (VS) pas werd opgericht in 1933. 

Hoeveel kalveren waren er toen al niet in de put verdronken?

 


Update 09:15 uur: Randstad (en de rest)

In Reuters kom ik dit advies ook tegen.

12 Apr - 08:59:32 [RTRS] - RANDSTAD NV RAND.AS: BOFA MERRILL RAISES TO BUY FROM UNDERPERFORM

Corné vist hem denk ik uit Bloomberg en trekt meteen een voorlopige conclusie:

Kom ik er nog eentje tegen:

12 Apr - 09:14:46 [RTRS] - CORBION NV CORB.AS: KEPLER CHEUVREUX RAISES TARGET PRICE TO 32 EUROS FROM 31 EUROS

Voorbeurs gaf ik u al dit rijtje mee:

  • Galapagos: naa $138 van $130 - Morgan Stanley
  • Takeaway: naar €77 van €59 - Credit Suisse
  • Takeaway: naar €84,50 van €80 - Barclays
  • 12 Apr - 06:27:37 [RTRS] - EUROPEAN BEVERAGES: CREDIT SUISSE EXPECTS SECTOR TO CONTINUE TO DELIVER BETTER ORGANIC GROWTH THAN FOOD/HPC THROUGH Q1
  • 12 Apr - 06:28:53 [RTRS] - EUROPEAN BEVERAGES: CS EXPECTS BETTER MOMENTUM FOR BEER AS FAVOURABLE WEATHER COMPARATIVES MORE THAN OFFSET LATER TIMING OF EASTER, CHINESE NEW YEAR
  • 12 Apr - 06:29:49 [RTRS] - EUROPEAN BEVERAGES: CS EXPECTS RECENT FX MOVES TO DRIVE LOW-SINGLE-DIGIT CONSENSUS EPS UPGRADES FOR EUROPEAN COMPANIES ACROSS SECTOR
  • 12 Apr - 07:49:23 [RTRS] - EUROPEAN STAINLESS STEEL SECTOR: CITIGROUP EXPECTS EUROPEAN STAINLESS COMPANIES TO REPORT BROADLY FLAT EARNINGS IN Q1 2019

 



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 12 april 2019 12:36
    Hoe denkt U over keuzevrijheid van pensioenen? Een simpele vraag, Arend Jan, waarover wij de afgelopen ACHTTIEN jaar in de KK van IEX duizenden postings hebben geplaatst. Duizenden hè.
    Zowel voorstanders als tegenstanders. Uiteraard is het onmogelijk om de mening van honderden bezoekers van de KK van IEX in die afgelopen jaren hier weer opnieuw te vertellen. Ik vertel dan ook alleen maar mijn levensverhaal: ooit, in de jaren 70 , echt bedacht dat ik veel beter zelf mijn pensioen kon regelen in plaats van een Overheid af te handen. En toen aan de slag gegaan door zelf, een honderd procent eigen pensioenfonds op te richten. Dat was toen, zo'n 40 jaar geleden nog mogelijk in Nederland. NU niet meer. Maar dat eigen Pensioenfonds is een heel goede beslissing geweest. ONBEGRIJPELIJk dat zoiets tegenwoordig in Nederland niet meer mag. Gelukkig kun je nog altijd wel zelf aan een pensioenopbouw beginnen en dat raad ik iedereen aan, zolang er maar zo weinig mogelijk tussenpersonen/ bemoeials als een Overheid zijn. Dan kun je na een halve eeuw van een pracht van een pensioen genieten….
    De verplichte pensioenopbouw bij bedrijf waar je werkt zou niet verplichtend moeten worden en een keuze zijn: zelf regelen of bij het bedrijf waar je werkt. Mijn kinderen raad ik ten sterkste af iets op te bouwen waarbij Overheden of bedrijven betrokken zijn. Een levensles geweest de afgelopen halve eeuw!

    Peter
  2. forum rang 6 Ronald Engels 12 april 2019 16:22
    CO2:

    Was me reeds vele tientallen jaren duidelijk, dat CO2 samen met H20, N2 en onze zon fotosynthese zeer, zeer, zeer, waardevolle componenten zijn voor het overleven van alles en iedereen op onze overbevolkte planeet aarde.

    Dus CO2 gaat probleemloos naar 200 USD of meer per ton de komende jaren en katalytisch chemische recycling van CO2 terug naar schone synthetische brandstoffen zoals, methanol, ethanol en b.v. kerosine voor b.v. vliegtuigen, enzv., wordt met zekerheid de nieuwe toekomst.

    Maakt niet uit wat al die Groene Dwazen zeggen, de grondstoffen-gebrek noodzaak hiertoe komt vanzelf.

    Overigens: Man-made CO2 Global Warming is en blijft Bedrog en er is geen Klimaat probleem, er is slechts een minder erkent enorm vervuilings- en grondstoffen-misbruik en overbevolkings- probleem wereldwijd, wat de Klimaat Elite niet graag wil weten en horen, men is zo dom zich volledig te concentreren op waardevolle CO2 zinloze verwijdering uit de atmosfeer, de basis grondstof voor planeet aarde om te kunnen overleven.

    De Links-Groene Politieke Elite, enzv., is hard aan het werk om iedere burger volledig onder controle te krijgen en te houden en dan maximaal kaal te plukken uit puur financieel en "Machtswellust" eigenbelang.

    Waardeloze ondemocratische open gevangenis maatschappij dat is de toekomst die ons te wachten staat, alle MACHT en CONTROLE aan de puur Eigenbelang Elite en de burger hij slaapt verder en stemt nog steeds op deze schaamteloze wettelijk geregelde criminele Elite.

    Hoe dom kun je zijn als keurige normale hardwerkende belasting betalende burger?

    M.v.g.

  3. Stiefan 12 april 2019 17:26
    quote:

    Ronald Engels schreef op 12 april 2019 16:22:

    CO2:

    Was me reeds vele tientallen jaren duidelijk, dat CO2 samen met H20, N2 en onze zon fotosynthese zeer, zeer, zeer, waardevolle componenten zijn voor het overleven van alles en iedereen op onze overbevolkte planeet aarde.

    Dus CO2 gaat probleemloos naar 200 USD of meer per ton de komende jaren en katalytisch chemische recycling van CO2 terug naar schone synthetische brandstoffen zoals, methanol, ethanol en b.v. kerosine voor b.v. vliegtuigen, enzv., wordt met zekerheid de nieuwe toekomst.

    Maakt niet uit wat al die Groene Dwazen zeggen, de grondstoffen-gebrek noodzaak hiertoe komt vanzelf.

    Overigens: Man-made CO2 Global Warming is en blijft Bedrog en er is geen Klimaat probleem, er is slechts een minder erkent enorm vervuilings- en grondstoffen-misbruik en overbevolkings- probleem wereldwijd, wat de Klimaat Elite niet graag wil weten en horen, men is zo dom zich volledig te concentreren op waardevolle CO2 zinloze verwijdering uit de atmosfeer, de basis grondstof voor planeet aarde om te kunnen overleven.

    De Links-Groene Politieke Elite, enzv., is hard aan het werk om iedere burger volledig onder controle te krijgen en te houden en dan maximaal kaal te plukken uit puur financieel en "Machtswellust" eigenbelang.

    Waardeloze ondemocratische open gevangenis maatschappij dat is de toekomst die ons te wachten staat, alle MACHT en CONTROLE aan de puur Eigenbelang Elite en de burger hij slaapt verder en stemt nog steeds op deze schaamteloze wettelijk geregelde criminele Elite.

    Hoe dom kun je zijn als keurige normale hardwerkende belasting betalende burger?

    M.v.g.

    Je weet dat je laatste paar alineas de waardigheid van je gehele bericht naar 0 brengen he? Als je nou gewoon op het goede moment stopt, luistert er wellicht nog iemand.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Onderwerpen:

Gerelateerde instrumenten

  1. Aperam 18 apr
    27,440
    0,00% 0,000
  2. 544,800
    0,00% 0,000
  3. ASML Holding 18 apr
    840,300
    0,00% 0,000
  4. 138,550
    0,00% 0,000
  5. Chevron Corp 18 apr
    157,570
    +0,75% +1,170
  6. Corbion 18 apr
    18,730
    0,00% 0,000
  7. Galapagos 18 apr
    27,380
    0,00% 0,000
  8. Heineken 18 apr
    88,000
    0,00% 0,000
  9. ING Groep 18 apr
    15,168
    0,00% 0,000
  10. 24,440
    -0,29% -0,070
  11. 14,080
    0,00% 0,000
  12. Netflix 18 apr
    611,150
    -0,41% -2,540
  13. PB HOLDING 17 apr
    2,920
    0,00% 0,000
  14. RANDSTAD NV 18 apr
    48,350
    0,00% 0,000
  15. UNILEVER PLC 18 apr
    44,230
    0,00% 0,000
  16. 112,430
    -0,45% -0,510
  17. 24,990
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links