Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DSI werkt aan bredere persoonsregistratie

DSI werkt aan persoonsregistratie van alle medewerkers met klantcontact in de financiële dienstverlening. De integriteitswaakhond van de financiële wereld wil dat binnen afzienbare tijd iedereen op een ‘integriteitsgevoelige functie’ in de financiële dienstverlening geregistreerd is. Daardoor komt de persoonlijke verantwoordelijkheid van medewerkers met klantcontact bij banken, verzekeraars, intermediairs en pensioenfondsen beter tot uitdrukking, denkt DSI.

“Zij krijgen dan een rugnummer, waardoor consumenten in een openbaar register op internet kunnen controleren of hun financieel deskundige betrouwbaar is”, stelt Dsi. Dat is meteen de belangrijkste conclusie uit de toekomstvisie “Samen met DSI werken aan integriteit in de financiële dienstverlening” die vandaag aan deze financiële instellingen is toegestuurd.

DSI is van mening dat het onderschrijven van een gedragscode onvoldoende is om fatsoenlijk zakendoen te waarborgen. Zij vindt het van belang dat directies en medewerkers met klantcontact en degenen die toegang hebben tot de administratieve systemen alert gehouden worden met betrekking tot hun integriteit. De AFM heeft eerder in haar reactie op het advies van de Commissie Maas bij de minister van Financiën bepleit om DSI met haar ruime ervaring een actieve rol te geven in de verbeterprogramma’s voor het herstel van vertrouwen in de gehele financiële sector.


De Redactie van IEX Profs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. Om te reageren op dit artikel, klik hier.


De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Japanse yen bereikt nieuw dieptepunt
  2. 24 apr Must read: Klimaatverandering bedreigt grondstoffenmarkt
  3. 23 apr Must read: Militaire uitgaven op recordniveau

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links