Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Suikerrally

De IEX Hypehopper blijft lekker dobberen op de golven van de bullmarkt – of hoe u de beweging van de afgelopen maanden ook wenst te noemen. Het portefeuillebeheer beperkt zich voornamelijk tot het afromen van posities die door koersstijgingen te groot dreigen te worden.

Zo neemt de Hopper voor de tweede keer in korte tijd wat winst op de Koper TL (+75%) en ook op de licht opwaarts bewegende TL Goud 845 (+25%).

Om cash binnen de perken te houden, wordt een Suiker TL 16 gekocht. Suiker is ook bezig met een bullrun dit jaar, en dit zijn de hypes waarop de Hopper mee moet Hoppen.

Op IEX Profs leest u vandaag meer over de ontwikkeling van de suikerprijs. Deze turbo staat vandaag flink lager, een mooi (speculatief) koopmomentje.

‘Boe!’
Jaha, ik weet dat lezers nu 'te laat' gaan roepen, en 'De Hypehopper loopt weer eens achter de markt aan', maar - ik leg het nog één keer uit - dat is nu eenmaal inherent aan het karakter van hypehoppen. Deze portefeuille bespeelt trends en hypes en loopt niet voor de kudde uit, laat staan er dwars tegen in.

Dat is risicovol, ja. En de verzekering via de TL VIX 20,5 is een kostbare gebleken. De markt wil maar niet bang worden, ongeacht hoe hard de beren ‘Boe!’ proberen te roepen. Nog een tikje hoger en deze turbo wordt uitgestopt. Dat is jammer, maar zo werkt het als je het portefeuillerisico wilt dempen.



Tijdsperiode grafiek: 


Peter van Kleef - de Hypehopper - is financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. Het is mogelijk dat Van Kleef positie heeft in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van zijn beleggingen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op redactie@iex.nl

De IEX Hypehopper is het thrillseekende alter ego van IEX-redactieleden Peter van Kleef en Pieter Kort, waaronder zij op IEX.nl en aanverwante sites virtuele en speculatieve modelportefeuilles beheren. Klik hier voor een overzicht van hun persoonlijke beleggingen. De informatie in deze column en de trades van de Hypehopper zijn uitdrukkelijk niet bedoeld als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEX Hypehopper

De IEX Hypehopper is het thrillseekende alter ego van IEX-redactieleden Peter van Kleef en Pieter Kort. Onder deze naam beheren zij modelportefeuilles die zich vooral onderscheiden door het inspelen op kortstondige hypes en iets langduriger beleggingstrends.

Meer over IEX Hypehopper

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 14 januari 2010 16:54
    India jaagt suikerprijs omhoog
    14 januari 2010 | Het Financieele Dagblad

    Bloomberg

    New York

    Speculatie over grote toekomstige suikeraankopen van India en China joeg de suikerprijs gisteren omhoog. In New York werden termijncontracten voor levering in maart 1,6 % duurder. Een pound suiker (454 gram) kost nu 27,8 dollarcent.

    (...)

    [Modbreak IEX]: Gelieve persberichten van het FD niet volledig te kopiëren.]
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links