Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Amazon

Liveblog: Amazon

Update 22:00 uur: Amazon

De consensus weer verslagen en de double digit groeicijfers komen u tegemoet bij gigant Amazon. Hier is het persbericht, maar dat is echt een heel verhaal. Intussen - en deze regel tik ik twintig minuten later - doet de koers -2,3%, na +2,5% te zijn geopend. Het aandeel beweegt vrij grillig, maar geen spekatakel. 

Nog even over de koers: dit fascineert eindeloos, toch?

Ik weet niet of het concern ooit eerder over valuta begon. Opvallend, nog niet veel gehoord dit cijferrondje. Intussen meldt CEO Jeff Bezos dat het om India gaat. Hoe dan ook, de Q1-outlook cijfers voldoen niet aan de (immer torenhoge) verwachtingen, melden de networks. 

Na de cloud is nu services het nieuwe tech-buzzword aan het worden en ook daarin is Amazon weer niet te houden: 45% groei in het laatste kwartaal 2018, goeiemorgen. 

Bedankt Nico en inderdaad, is er ooit een bedrijf geweest waar zoveel fantasie in zat en dat werkelijk in alle mogelijke markten en businesses alle kanten lijkt uit te kunnen?

 


Update 16.20 uur: Alfen

Het gaat weer van dik hout bij Alfen, zonder enige aanleiding op het eerste gezicht. Dat wil zeggen, er is geen nieuws en ook geen geruchten, zo ver ik weet. Intussen is de winst op een bescheiden, maar wel mooie opdracht van D'Ieteren weer uit de koers verdwenen.

 


Update 15.50 uur: Door de bank genomen deel zoveel

U vroeg zich misschien ook al af waarom de banken slecht liggen vanmiddag. En ja, hoor. Zucht, diepe, diepe zucht.

 


Update 14.10 uur: Omzetbeat GE

General Electric staat voorbeurs 7,3% hoger op beter dan verwachte cijfers. De omzet kwam in het vierde kwartaal van 2018 uit op $33,2 miljard. Een stijging jaar op jaar van 5% en beduidend beter dan de consensus van $32,2 miljard.

De Q4 2018 winst onderaan de streep van $0,17 per aandeel valt wel wat tegen. Dit betekent een daling van maar liefst 60% ten opzichte van een jaar geleden. Gelukkig lijkt het glas halfvol te zijn bij beleggers. (NK)


Update 13:00 uur: KPN!

Hebbes. 

Funding secured zal geen probleem zijn voor deze Canadese vermogensbeheerder, maar. er zijn zeker twee grote obstakels...? Nog even mijn bierviltje: KPN is nu, met die stijging vandaag, €10,6 miljard waard en tel daar 20% bij op voor een bod, ofwel 3,25 per aandeel? Nee, dit is speculeren, dat laat ik graag aan u over.

 


Update 12:55 uur: KPN?

Wat. Is. Dit? Er zijn adviezen, maar die waren al lang en breed door:

  • KPN: naar €3,05 van €3,15 - UBS
  • KPN: naar €2,55 van €2,65 - Bernstein

 


Update 11:30 uur: EU glas halfvol of halfleeg?

Bloomberg is erg juichend over matige Europese BBP-cijfers? Verder vallen de Europese inflatiecijfers overwegend lager uit en houdt de Duitse consument de hand op de knip. Te veel om op te noemen, maar hier staat alles. Misschien is dit ook de reden dat de EU beurzen een beetje hun kopje laten hangen en de dollar aantrekt.

Gelukkig hebben we Royal Dutch Shell nog. Zonder haar stijging van nu +3,4% met 15% indexgewicht kleurde de AEX zo rond -0,7% rood.

 


Update 11:00 uur: :-)

Met de dagelijkse #ophef en #schande op Twitter bemoei ik me nooit, maar deze is te... verleidelijk. Facebook draait alweer pre-market en er staat nu +11,2% op 89K volume. 

 


Update 10:20 uur: Weer nieuwe top AEX

Daar zeg ik wat? Ik weet het niet en gooi het maar in de groep.

 


Update 10:00 uur Fugro en BAM

Twee zeg maar typische IEX aandelen, of publiekslievelingen, springen er uit. Fugro peer PGS doet +14% op meevallende cijfers en meer hoef ik niet te zeggen, denk ik, hoeveel het volume niet buitensporig is. Op het forum gaat het maar over één ding: de beruchte uitstaande short-posities.

BAM gaat ook hard en het enige dat ik tegenkom - via het forum - is dit bericht. BAM Nutall zou in de race zijn voor een dikke opdracht in het VK. Ik ken het medium niet, oordeel zelf. Hier ligt het volume wel hoog.

 


Update 09:15 uur: Advies

Dit zijn de adviezen van dit moment en de schade bij ArcelorMittal (dat stijgt zelfs) en Randstad valt mij mee. Misschien ligt het aan mij, maar zijn dit ook niet typisch van die moetjes? Beetje vergeten en dan even op een drukke beursdag... 

  • Ahold Delhaize: naar underweight van neutral - JP Morgan
  • ArcelorMittal: naar neutral van buy en naar €22,50 van €35,50 - Goldman Sachs
  • KPN: naar €3,05 van €3,15 - UBS
  • KPN: naar €2,55 van €2,65 - Bernstein
  • Randstad: naar hold van buy en naar €42,50 van €64 - ING
  • Aperam: naar €31, 50 van €44 (neutral) - Goldman Sachs
  • Sligro: naar accumulate van hold en naar €37,50 van €42 - KBC
  • Wereldhave: naar sell en naar €25 van € 34- ING
  • WDP: naar €120 van € 105 - ING
  • Eurocommercial Properties: naar €30 van €36 - ING
  • Heijmans: naar hold van buy en naar €9,80 van €12,25 - Kepler Cheuvreux
  • Euronext: naar €59 van €58 (hold) - HSBC

Voor wie deze aandelen allemaal veel te saai zijn, heeft Tom misschien iets. Goud is weer hipper aan het worden en daar moet voor gegraven worden. 

 


Update 08:45 uur: Royal Dutch Shell

Er is geen screendump van de cijfers van Royal Dutch Shell te maken. Kijk zelf even. Hier de headlines, wel zo handig. Shell schudde in 2018 de oliecrisistijden van de afgelopen jaren van zich, vat ik het zo kort en bondig samen? Het fonds is klaar met desinvesteren en laat verder het rekenwerk maar over aan Shell.

 

Ik geef u de woorden van CEO Ben van Beurden mee, die in zijn outlook geen concrete cijfers geeft:

Shell delivered a very strong financial performance in 2018, with cash flow from operations of $49.6 billion, excluding working capital movements. We delivered on our promises for the year, including the completion of the $30 billion divestment programme and starting up key growth projects while maintaining discipline on capital investment.

We paid our entire dividend in cash, further reduced our debt and launched our share buyback programme, with $4.5 billion in shares repurchased so far. We will continue with a strong delivery focus in 2019, with a disciplined approach to capital investment and growing both our cash flow and returns.

Nana Mouskouri, oeps pardon CFO Jessica Uhl vertelt u de rest:

 


Update 08:30 uur: Unilever

Er staat de naam van nieuwe CEO Alan Jope onder, maar eigenlijk is dit de laatste rapportage van zijn voorganger Paul Polman. Het is zeker in Polmans stijl. Hoewel? het concern levert net niet. Omzet valt tikkie tegen. Een beetje lui is een term die u ook wel hoort van analisten, maar oordeelt u zelf. De lat ligt ook heel hoog. 

In ieder geval is het concern voorzichtig met die economische groeivertraging en in Zuid-Amerika is altijd wel wat. Het dividend gaat wel lekker omhoog naar €1,5488 en dat is het wat mij betreft vooral waar het om draait bij dit bedrijf. Daarin heeft het zelden teleurgesteld en maakt dit zo'n mooi aandeel.   

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 31 januari 2019 10:45
    quote:

    alexnr75 schreef op 31 januari 2019 09:55:

    Het dividend van Unilever is nu al €0,3872 x 4= €1,5488

    Omhoog?
    Wat AJ beweert klopt volgens mij niet. Die €0,3872 is het 4e kwartaaldividend van 2018. Bij het 1e dividend van 2019 is de jaarlijkse verhoging te verwachten. Dat duurt dus nog een kwartaal. Dat doen ze al jaren zo. De historie is gemakkelijk te vinden op de website van Unilever.

    Datzelfde geldt voor Shell. Het komende dividend is het 4e dividend van 2018. Pas volgend kwartaal, bij het 1e dividend van 2019 is evt een verhoging te verwachten. Opmerkelijk trouwens dat tot 2 jaar geleden AJ nog voortdurend liep te zeuren dat Shell het dividend moest verlagen, en nu loopt hij steeds te zeuren om een dividendverhoging. Volgens mij weten ze bij Shell heel goed waar ze mee bezig zijn.

    Moeilijk he, die kwartaaldividenden?
  2. Brievenbus 31 januari 2019 13:09
    31-1-2019 12:53:12

    Brookfield overweegt bod op KPN - media
    (ABM FN-Dow Jones) Brookfield overweegt om een bod uit te brengen op KPN. Dit meldde Bloomberg donderdag op basis van bronnen.

    Het zou in gesprek zijn met een Nederlands pensioenfonds over een bod op KPN, aldus het persbureau.

    Er zou nog geen toenadering zijn gezocht tot KPN zelf en een definitief besluit is nog niet genomen door Brookfield.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. forum rang 5 theo1 31 januari 2019 13:55
    quote:

    alexnr75 schreef op 31 januari 2019 11:08:

    @theo1,

    Klopt. Ik vroeg mij vooral af waar AJ een mededeling over het dividend had gelezen. Ik kom niets tegen.
    Ik ook niet. Ik heb het volledige bericht gelezen en er wordt niks gezegd over een dividendverhoging. Die bestaat alleen in AJ's brein denk ik. De rest van de wereld moet nog een kwartaal wachten.
  4. Sorong 31 januari 2019 14:25
    quote:

    BVibes schreef op 31 januari 2019 09:37:

    Zo´n Nana grapje maak je niet als de CFO een man is, toch?
    Inderdaad.
    In dat geval zou in plaats van naar Nana Mouskouri naar Elvis Presley verwezen zijn.
    Vooropgesteld natuurlijk dat de CFO enige uiterlijke gelijkenis met Elvis Presley vertoond zou hebben.
  5. forum rang 6 jonas 31 januari 2019 18:22

    Jooop neem dit. Nogal flauwekul.

    "Daarbovenop ziet hij de langste shutdown in de Amerikaanse geschiedenis als een belangrijke negatieve factor, ook al is er nu een tijdelijk pauze. "De schade is waarschijnlijk al aangericht", vermoedt de hoofdstrateeg.

    Daarnaast betwijfelt hij of de drie weken durende hervatting van overheidsdiensten zal leiden tot een volledig herstel van de economische activiteit. En van de Federal Reserve verwacht Wilson weinig heil".

    Natuurlijk er spelen gevaarlijke bekende zaken zoals Brexit, rente etc etc. Het is ook een kwestie van timing en het verhaal achter het aandeel en de sector.

    Ben zelf wat positiever geworden. Verwacht China-US deal en Brexit zal niet die ramp worden zoals voorgespiegeld. Olie? Moeilijk voorspelbaar maar wel nodig dus daar posities in Fugro, SBM, Boskalis.

    En dan de bouw is laat cyclisch en daar na wat dralen behoorlijk ingegaan met de grote 3 BAM, Heymans, Volkert Wessels.

    Daarnaast wat aparte dingen zoals GE, Stern, Kiades en Jonas wacht het wel af, maar grijpt ook rustig weer in bij verkeerde signalen. Rendement in januari ca 20 % en we zien wel.

    Grote bulk van mijn porti was er midden vorig jaar al uit en ja ik mis wel eens wat. Weekje terug dacht ik nog toch behoorlijk in Shell te gaan, maar ik vertrouwde het niet helemaal. Is ook niet zo spannend.

    Zo ieder zijn stijl, verwachtingen, successen en teleurstellingen. Als de balans maar goed uitpakt geen probleem. Wel toch zo min mogelijk trachten te handelen en zaken durven vast te houden bij zelfs minus 20% ofzo. Kijken naar de fundamenten enzo.

    GE gaat nu goed, maar die heb ik nog in de verliesfase gekocht en dat moet er eerst dus uit. Na de E 14 begint pas de winstfase voor mij.

    Groet, Jonas
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 15,625
    +0,06% +0,010
  2. AEX 19 apr
    860,01
    -0,62% -5,35
  3. 27,380
    +0,88% +0,240
  4. Alfen N.V. 19 apr
    35,780
    -0,61% -0,220
  5. Amazon.com 19 apr
    174,620
    -2,57% -4,600
  6. Aperam 19 apr
    27,200
    -0,87% -0,240
  7. ArcelorMittal 19 apr
    23,830
    +0,13% +0,030
  8. 3,788
    -1,10% -0,042
  9. Euronext 19 apr
    84,650
    -0,18% -0,150
  10. Fugro 19 apr
    23,140
    -4,30% -1,040
  11. GE Aerospace 19 apr
    148,090
    -3,17% -4,850
  12. HEIJMANS KON 19 apr
    16,820
    -2,21% -0,380
  13. ING Groep 19 apr
    15,230
    +0,41% +0,062
  14. 3,321
    -1,72% -0,058
  15. 481,060
    -4,13% -20,740
  16. RANDSTAD NV 19 apr
    48,170
    -0,37% -0,180
  17. SHELL PLC 19 apr
    33,465
    -0,01% -0,005
  18. 13,820
    0,00% 0,000
  19. UNILEVER PLC 19 apr
    44,470
    +0,54% +0,240
  20. WDP 19 apr
    25,760
    +3,12% +0,780
  21. Wereldhave 19 apr
    14,100
    +0,14% +0,020

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links