Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Dikke minnen

Liveblog: Dikke minnen

Upodate 22:00 uur: Auw!

Slechtste dag in New York sinds Brexit dik twee jaar terug, als ik het goed heb?

Dit is even andere koek dan weer een all time high. Wall Street is het dalen nog niet verleerd. Kijk die AEX future ook eens, puinhoop. De index gaat nu echt richting -10% vanaf top op 576,90, als er geen herstel optreedt vannacht en morgenochtend. Zelf koop ik de AEX bij als het inderdaad -10% wordt.

Hier nog even het volledige beeld van Wall Street. Vooral internetaandelen krijgen op hun donder. Let wel, New York komt van een all time high af, ofwel kan nog wel wat hebben. Dat is in Azië vannacht en morgen in diverse Europese landen wel anders, daar is het vet van de botten. Zie helemaal onderaan dit blog.

Zie verder de volatiliteit, in één keer door officieuze nervositeitsgrens 20. Goed voor Flow Traders? De AAA-rentes dalen echter maar één basispunt, ofwel de rentemarkt is zich van geen kwaad bewust. Opvallend. Slaap lekker vannacht. Als u niet slaapt van de koersen, moet u uw risicoprofiel misschien wat bijstellen.

Kijk, dit bedoel ik. De MSCI Netherlands Index staat -4,3% in dollars, maar met herbelegd dividend schat ik zo rond -1,5%. In euro's zal het nog een plus zijn, dat zoek ik morgen wel uit. Iemand nog iets over dat onze aandelen altijd zouden achterblijven?

 


Update 20:30: Nog meer uitverkoop

Stil zitten, we worden geschoren. The Big Board is ook de sjaak. Zelfde verhaal als Europa. Het gaat te ver om een full-blown risk-off modus te spreken en het is nog te vroeg om van bearmarket, laat staan een krach af te kondigen. De rentes stijgen bijvoorbeeld zowaar. Dips liggen wel op de loer, of zijn er al. 

Neus dicht, zoek uw favorieten maar. Zenuwen voor het cijferseizoen? Zeg waarom we dalen. Mr. Market laat zich nooit echt in de kaarten kijken. Voor de nieuwelingen op de beurs die dit nooit eerder hebben meegemaakt en nagels bijten: Dalen. Hoort. Er. Bij. En dat weet u maar al te goed.

Als het goed is hent u vantevoren bedacht wat u moet doen als de beurs zakt. Doe dat. Hebt u daar nooit over nagedacht? Ga dat snel doen, voordat het een keer echt los gaat. Want dan zien ook deze voorpagina's er wel anders uit. En oh ja, dit kwam vaker voor sinds 2009. Op het laatste moment draaide de markt steeds. 

IK heb verder niet veel toe te voegen en doe maar even een rondje networks. Wat maken die er van? CNBC heeft een rouwkaart homepage:

Bloomberg staat ook te gillen tussen de schuifdeuren. Waarom wordt een Dow Jones beweging toch altijd in punten en niet in percentages gegeven?

Reuters weet weer van niks. U moet echt zoeken. Even off-topic: hulde voor het persbureau dat het geen dag haar twee gevangen gezette verslaggevers in Myanmar vergeet.

WSJ houdt het ook beschaafd.

Bij FT denken en kijken ze echt niet verder dan Tesla :-)

Het laatste woord is aan...

 


Update 16:15 uur: En de AEX? Die daalt. Alweer

>Dat was net AEX 530,01. Het is weer zo'n dagje. Vroeger werden we op dit uur nog wel eens gered door de cavalerie op Wall Street, maar die wrijft het er dit keer nog maar eens extra in. U ziet ook een bescheiden technologei sell-off op de Big Board eb verder handelt er geen enkele index meer met een nul voor de komma.

 


Update 16:00 uur: Adyen doet wat alleen Adyen kan

Met een beetje fantasie doet precies tien jaar ná fintech Adyen een soort reversed kredietcrisiskrach. Dit is de hele koerswinst sinds de beursgang an het aandeel in juni. Eind 2008 was dit zo'n beetje het percentage dat de AEX verloor in twee maanden tijd. De dagelijkse koersuitsalgen van Adyen bevestigen het ook.

Als ik goed heb geteld: van de 86 beursdagen deed Adyen het slechts 26 met een nul voor de komma, groen of rood. Hoogste uitslagen zijn +8,2% en -12% vorige maand. Hoogste volume was 1,5 miljoen stuks op introductie, maar er zat ook een dagje met slechts 2500 stuks tussen. U zet zowel barchart als rechte lijn.

Intussen volgt al een clubje analisten het aandeel en dit is hun consensus. Die komt aardig in de buurt van de huidige standen.

Zo langzamerhand begint er ook iets van een waardegrafiek te ontstaan met verwachtingen. Ja, het is aandeel is peperduur, maar als de groeiverwachtingen van tientallen procenten per jaar blijvend worden waargemaakt, kan dit achteraf toch een koopje blijken. Zie Amazon!

 


Update 15:45 uur: Beter Bed is van ons allemaal?!

Het is weer helemaal mis bij - ook dat nog - bij het uit de AScX gedegradeerder lokaaltje Beter Bed. Collega Niels spotte het net. Nee, het gaat niet om de Blokkertjes, maar om... ons?! Wat? Klopt dit wel|? Wist u dit en wie weet misschien meer.

Niet om het er in te wrijven, maar... Oh, wat erg. Volgende week vrijdag cijfers. Als die er nog zijn.

Verder afwachten maar :-)

Wat is IEX toch een mooie beurscommunity. Dank wijze beursman die mij dit vertelt, het zit waarschijnlijk zo. UBO, weer wat geleerd. 

 


Update 14:30 uur: DSM?!

Technisch kukelt DSM zo onder het 200-daagse gemiddelde. Het begint eentonig te worden, maar ook hier is het gissen naar het waarom. Er is al tijden geen zwaarwegend nieuws op en rond DSM. Dat kukelen is niks te sterk uitgedrukt, dunkt me. Moet u zien. Risk happens fast, zal ik maar clichématig zeggen.

Geluk bij een ongeluk is dat DSM vooral goedkoper wordt van dat gedaal. Niettemin kunnen de winst en omzetverwachtingen wel een opkikkertje gebruiken. Op 31 oktober heeft DSM Q3's. Er staat overigens 1,4% short uit bij DSM van twee partijen en dat is al tijden zo.

 


Update 11:40 uur: KPN

Mooi woord, Breitbandausbau. Deutsche Telekom, het is het enige telenieuws dat ik kan vinden. Het is alleen van 11:00 uur toen de stijgingen al op het bord stonden.

Telekom-Chef - Stecken in nächsten Jahren 5,5 Mrd in Breitbandausbau - Reuters News

Altice gaat ook hard, maar dat lijkt me niet echt het referentiekader. Die Deutsche Breitbandbreedbekkikker staat in ieder geval +3% en moeten we daar ook de vrolijke KPN-beweging van vandaag aan toekennen? In ieder geval is de stijging welkom, want KPN is diepe treurnis dit jaar. De andere EU tlekoms stijgen minder hard. 

Nu nog een beetje volume graag, want dat houdt niet over. Gelukkig hebt u het dividen van 4,7% nog, maar daar betaalt u wel bijna 20 keer de huidige winst voor.

Wacht even, is dit de smoking gun? de Franse telecommers liggen ook goed.

 


Update 11:00 uur: ASML, ASMI en Besi

Schrale troost is dat niet alleen ASML, ASMI en Besi beroerd liggen vandaag, maar alle Europese chippers krijgen een paar procent om hun oren. U wel? Ik weet niet waarom, niets te vinden. In de VS bewogen gisteren de Nasdaq 100 en de Philadelphia Semiconductor Index (SOX) amper, daar zit het hem op het eerste oog ook niet in.

Op het tweede oog is het beeld helemaal onthutsend, maar dit maar even terzijde. Ik vraag me wel af hoe het beeld zou zijn als de Nasdaq 100 Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Facebook, Netflix en Nvidia niet kende.

 


Update 10:30 uur: ASR

ASR houdt vandaag een investeerdersdag in Utrecht voor aandeelhouders en analisten. De doelen voor de komende jaren worden wat aangescherpt. ASR noemt ze ambitieus en uitdagend voor de Nederlandse markt. Dat vindt KBC ook, maar niet onmogelijk en ze verhoogt het koersdoel al naar €39 van €37.

Voor de komende jaren mikt ASR op een operationeel rendement op eigen vermogen (ROE) van 12% tot 14%. Over drie jaar moet er een autonome kapitaalcreatie zijn van in ieder geval €430 miljoen. Het dividend wordt vastgepind op 45%-55% van het nettoresultaat en de solvabiliteitsratio, nu rond 194, moet in ieder geval boven 160 blijven.

Hier zijn de bulletpoints uit het persbericht:

 • Operationeel rendement op eigen vermogen tussen 12-14%
 • Organische kapitaalcreatie tenminste € 430 miljoen in 2021
 • Solvency II ratio (standaardformule) comfortabel boven 160%
 • Dividend pay-out ratio tussen 45-55% van het netto operationeel resultaat (na kosten voor hybride
 • kapitaal) en de ambitie om een stabiel tot groeiend dividend per aandeel uit te keren
 • Handhaven van een ‘single A’ rating (S&P); een financiële schuldratio onder 35%

In beeld ziet dat er zo uit. Hier vindt u alle documenten. De fantasie in het aandeel is of ASR al dan niet op Vivat gaat bieden en zo ja, hoeveel? Het fonds geldt als gedoodverfde koper, maar appeltje-eitjes zijn er niet altijd op de beurs en Aegon en Allianz worden ook genoemd.   

vw

Ambitieus dus, maar ASR heeft een trackrecord. Herbelegd en geïndexeeerd, dit mag er zijn. En de polder maar zueren over die salarissen...

 


Update 09:15 uur: ING en ASR

U ziet de koersstijging, ING krijgt een ronkende buy van The Firm, maar wel met een kleine koersdoelaanpassing. KBC zet ASR op €39 van €37 (hold).

 

 


Update 08:30 uur: EU dips

Goedemorgen, schenk nog even een sterke koffie in, want we moeten even praten. De AEX flirt met een dip (-10%)? Het putje dit jaar is 515,96 en de top ziet u pontificaal in beeld. Niet best dus.

Onze index is echter - zeker met nog die hogere top deze zomer - een heus schilderij in vergelijking met het regelrechte knoeiwerk elders in de EU. 

Loopt u maar even mee. 


Donnerwetter, u kunt de DAX gewoon al op de dip kopen als u dat wil en niet zo'n beetje ook. Auto- en bankaandelen bakken er niks van. 


Amai, de Belgen bakken ze ook bruin. Dit is geen dipske meer, maar gewoon een dikke dip.


Milaan is zelfs al bijna een stadium verder: -20% vanaf de top, dit is formeel bijna een bearmarket.


Spanje doet het ook met een dip:


Wat levert dat nou gemiddeld op? De Eurostoxx 50 staat op het randje van een dip:


Gelukkig hebben we Griekenland nog, hoopte ik te kunnen schrijven. Oh nee...


Hier heb ik de Griekse index lang. Niet normaal dit, wat een catastrofe...


Resumerend, wie zin heeft kan in de EU diverse dips kopen. De Britse FTSE 100 en Zwitserse SMI 30 liggen beter. En dan is er ook nog de S&P 500 en die neem ik in euro's. De conclusie trekt u zelf.

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

 1. 11:50 Wat shorts en longs Pharming ons wel en niet vertellen over 29 maart 7
 2. 08:10 Nieuws zat, maar het is voorbeurs al aftellen naar hét Fed rentebesluit 4
 3. 21 mrt Obligatiehouders zijn helemaal CoCo nuts geworden?! 4

Gerelateerd

Reacties

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Snelle Jaapie 10 oktober 2018 12:05
  Adviesverlaging DB naar 155,-

  (Trivano.com) - Op 10 oktober 2018 hebben de analisten van Deutsche Bank hun beleggingsadvies voor ASML (ASML; ISIN: NL0010273215) herhaald. Het advies van Deutsche Bank voor ASML blijft "houden".

  Het koersdoel wordt door Deutsche Bank verlaagd van 170,00 EUR naar 155,00 EUR.
 2. forum rang 7 ffff 10 oktober 2018 12:09
  Wat een geweldige grafieken iedere keer, Arend Jan.

  Dank daarvoor. Maar dan..... dan komt uiteindelijk de cruciale vraag: Blijven we aankopen of gaan we nog aankopen of wachten we nog maar wat af.....

  Die aardsmoeilijke vraag waar iedere belegger mee zit. En het antwoord op die vraag wordt natuurlijk beïnvloed wat je de afgelopen maanden al verkocht of gekocht hebt. De verkopers hebben het dus goed gedaan, de kopers waren te vroeg.

  Maar: Allemaal achterafwijsheid, een type wijsheid waar ik zo'n gruwelijke hekel aan heb.

  Afgelopen maanden had jij het in je rubriek over inside-kennis van CEO's en CFO's en dan de vraag: Weten die het beter? Dat bleek dus afgelopen half jaar NEEN te zijn. Dus ook die mensen hoef je grosso modo niet te volgen, want ze kochten ook te duur bij.

  Dan de ECHTE shorters: Tja die kunnen hun winst verzilveren, maar op IEX lees je altijd postings dat men de beurs niet vertrouwt, dat we naar de verdommenis gaan....maar je leest NOOIT van zo'n poster dat hij een flinke shortpositie heeft ingenomen. Op één enkele uitzondering dan na, maar dat is toch weinig op zo'n groot publiek.

  En wat nu? Ach, als je al flink geherinvesteerd hebt, word je natuurlijk toch nog voorzichtiger. Zojuist de aankoopdiporders allemaal maar 4 procent, door elkaar, lager gezet...

  En stel nu dat de beurzen nog eens 10 procent zakken...Tja dan zat je dus weer te vroeg aan de aankoopzijde.

  Overigens, Arend Jan, deze overwegingen de afgelopen dertig, veertig jaar al bijna 100 keer gemaakt. Tot nu toe kwam het allemaal steeds weer goed, maar tja..... twijfel blijft.

  Wel een schrale troost dat de magere resultaten 2018 overal zo'n beetje te vinden zijn.

  Peter
 3. Snuggerst 10 oktober 2018 12:10
  Om je een idee te geven van het hoe en waarom, of elke verontwaardiging, alles staat in de grafieken die je plaatst…. Maar aangezien je ze wel plaatst maar er vervolgens niets mee doet tast je volledig in het duister! Maargoed, da's bij elke fundamenteel, analist of niet, die grafieken, opgetuigt met iets technisch erin, als basis neemt. Plaats ze dan gewoon niet..
 4. Snuggerst 10 oktober 2018 12:49
  quote:

  rationeel schreef op 10 oktober 2018 12:22:

  Zonder TA ben je een dolende in de woestijn.
  Da's wel een goeie ja. Maar zelfs mét kun je al dolende zijn, de technisch huis analist hier weet er alles van!, en inderdaad da's een interpretatie ding want wat er is is goed maar maakt z'n eigen draai eraan...
 5. forum rang 7 ffff 10 oktober 2018 12:56
  Maar aangezien je ze wel plaatst maar er vervolgens niets mee doet tast je volledig in het duister!...…….

  Helvan,

  JIJ plaatst bovenstaand zinnetje, bovenstaande conclusie. Jouw conclusie. Ik plaatste dan weer mijn lange reactie.
  Maar ik lees van jou ook niet WAT JIJ ER DAN MEE DOET!

  Ik zou zeggen: Vertel eens wat jij er dan voor conclusie aan verbindt. Ik ben benieuwd.

  Aan jouw opmerking: " want wat er is, is goed maar maakt zijn eigen draai eraan..... " kom ik ook niet veel verder mee. Zelfs na diep nadenken: Wat bedoelt Helvan nu eigenlijk te zeggen.
 6. Snuggerst 10 oktober 2018 13:28
  quote:

  ffff schreef op 10 oktober 2018 12:56:

  Maar aangezien je ze wel plaatst maar er vervolgens niets mee doet tast je volledig in het duister!...…….

  Helvan,

  JIJ plaatst bovenstaand zinnetje, bovenstaande conclusie. Jouw conclusie. Ik plaatste dan weer mijn lange reactie.
  Maar ik lees van jou ook niet WAT JIJ ER DAN MEE DOET!

  Ik zou zeggen: Vertel eens wat jij er dan voor conclusie aan verbindt. Ik ben benieuwd.

  Aan jouw opmerking: " want wat er is, is goed maar maakt zijn eigen draai eraan..... " kom ik ook niet veel verder mee. Zelfs na diep nadenken: Wat bedoelt Helvan nu eigenlijk te zeggen.
  Geen idee wat er niet begrepen wordt, maar zou zo zeggen ga er zelf achteraan, maar dan op een andere manier... Don't shoot the messenger!..
 7. forum rang 6 rene66 10 oktober 2018 14:58
  Ik snap ook helemaal niks van de daling in de afgelopen dagen. De rente is de VS is marginaal omhoog gegaan naar 3,3. Op aandelen krijg je gemiddeld tussen de 6 en 8% op langere termijn. Dat kan volgens mij dus niet de vlucht uit aandelen veroorzaken. De rente buiten de VS, bijvoorbeeld EU is velen malen lager dus daar zijn aandelen nog veel interessanter.

  Met de meeste bedrijven in de VS gaat het zeer goed en de verwachting is dat nog een tijdje zo blijft. De handelsoorlog tussen de VS en China zit volgens mij al in de cijfers verwerkt.

  De enige reden die ik kan verzinnen zijn hedgefunds die hun enorme shortposities wereldwijd willen verzilveren en daarmee ook andere bedrijven naar beneden trekken.

  Ik zou eerlijk gezegd ook niet weten waarom DSM minder waard is geworden is of bijvoorbeeld ASML. Er worden weer spelletjes gespeeld door de grote jongens op de beurs die hun zakken willen vullen.
 8. Maan Arkenbosch 10 oktober 2018 15:47
  Er worden geen spelletjes gespeeld! De Fed rente gaat naar 4% en dan is het dividend rendemnt telaag, zeker als er koerverliezen meegenomen moeten worden. Brexit, Italië, Griekenland, valuta en schulden crisis opkomende landen en de dure olie methogere inflatie speelt ook mee. Dus.....speel deze keer niet hetspel met de blockchain gestuurde speculanten programma-s
 9. forum rang 6 rene66 10 oktober 2018 15:52
  quote:

  Achtbaan schreef op 10 oktober 2018 15:12:

  Massale uitverkoop chippers. Angst voor grote correctie?????

  Speciale gecombineerde actie door shorters?????????????????????

  Sloopmachines door shorters in werking gezet?????
  Het zijn niet alleen de chippers. Zoals ik al plaatste zijn hedgefunds gemeenschappelijk bezig om de bodem onder de beurs uit te trekken. Het is dus inderdaad een gecombineerde actie. Dat hebben ze dit jaar al twee keer gedaan en nu dus voor de derde keer.

  De winstcijfers in de VS zijn nog steeds goed, de komende kwartaalcijfers waarschijnlijk ook, enorme buybacks zijn gaande. De inflatie is nog niet hoog en de rente valt ook mee, als de FED rustig aan doet met de renteverhoging (dus bijvoorbeeld in december niks doet) dan zie ik de beurs weer omhoog gaan voor het eind van het jaar.

  Ik heb niet het idee dat het dit jaar goed gaat komen tussen de VS en China, dus daar moeten wij het niet van hebben.
 10. forum rang 6 rene66 10 oktober 2018 16:12
  quote:

  Maan Arkenbosch schreef op 10 oktober 2018 15:47:

  Er worden geen spelletjes gespeeld! De Fed rente gaat naar 4% en dan is het dividend rendemnt telaag, zeker als er koerverliezen meegenomen moeten worden. Brexit, Italië, Griekenland, valuta en schulden crisis opkomende landen en de dure olie methogere inflatie speelt ook mee. Dus.....speel deze keer niet hetspel met de blockchain gestuurde speculanten programma-s
  Het gemiddelde dividend is rond de 2,8%. Daar bovenop komen dan nog eventuele koerswinsten. Totaal gemiddeld tussen de 6 en 8% op langer termijn. Volgens beursgoeroes in de VS zou de rente boven de 4% moeten uitkomen, gesproken wordt over 5% wil de aandelenmarkt flink naar beneden gaan. Mbt de Brexit hoor je weer goede signalen. Italië en Griekenland zie ik echt niet springen, dat gaat ons gewoon weer geld kosten. In de opkomende landen is het met de schulden inderdaad een puinhoop, maar het staat en valt gewoon met de VS.

  Ik volg het gebeuren goed in de VS en de consensus is dat de beurs daar vermoedelijk pas eind 2019/begin 2020 naar beneden zou gaan omdat op dat moment de rente hoog zou zijn en de inflatie verder zou toenemen. De verwachting is ook nog steeds dat de beurs in de VS eind van het jaar hoger staat gezien de economie en hoe het gaat met de bedrijven.

  Als je kijk naar de short posities in de VS dan zijn die mega mega groot en die partijen willen gewoon flink geld verdienen. Ik ben er van overtuigd dat het dus gewoon spelletjes zijn waar partijen flink aan verdienen.
 11. Mrx77 10 oktober 2018 16:44
  quote:

  Maan Arkenbosch schreef op 10 oktober 2018 15:47:

  Er worden geen spelletjes gespeeld! De Fed rente gaat naar 4% en dan is het dividend rendemnt telaag, zeker als er koerverliezen meegenomen moeten worden. Brexit, Italië, Griekenland, valuta en schulden crisis opkomende landen en de dure olie methogere inflatie speelt ook mee. Dus.....speel deze keer niet hetspel met de blockchain gestuurde speculanten programma-s
  De rente fed omhoog en europa crasht ipv usa....erg logisch...of we zoeken weer naar verklaringen voor deze manipulaties..
 12. Steven v. O. 10 oktober 2018 16:51
  quote:

  rene66 schreef op 10 oktober 2018 16:12:

  Als je kijk naar de short posities in de VS dan zijn die mega mega groot en die partijen willen gewoon flink geld verdienen. Ik ben er van overtuigd dat het dus gewoon spelletjes zijn waar partijen flink aan verdienen.
  We lijken Elon Musk wel ("shorters vernietigen kapitaal")...
  Wat shorters doen en wat shorters altijd hebben gedaan is prijs in lijn met waarde brengen. En reken maar dat shorters tijdens deze bullmarkt veel geld hebben verloren.

  We vergeten ook niet dat markten vooruit kijken toch? Het gaat niet om het risico van vandaag, maar de mate waarin we onze vooruitzichten wijzigen.

  Wat betreft het schrikeffect van de lange Amerikaanse rentes;
  Het gaat niet altijd om absolute waardes, maar (zeker in dit geval) om relatieve stijgingssnelheid. Daarnaast, kijk voor de grap eens hoeveel hefboom er onder de markten ligt (snel geld is onstabiel geld). Reken maar dat stijgende rente(vooruitzichten) daar invloed op hebben.
 13. forum rang 4 FairValue 10 oktober 2018 17:21
  Wat klote beurs. De economie draait als een tierelier, geen vuiltje aan de lucht en Europa staat echt VEEL TE LAAG. Kijkens naar KW. Dat de VS een stapje terug doet, en daarna weer verder gaat, oké maar Europa heeft meer ruimte omhoog. Enkel de short partijen gaan eerst short op Europa waarmee ze de VS verder omhoog doen stijgen en dan trekken ze al het geld weg. Bloedhonden. Het moet gewoon verboden worden op zo een klein beurs als de AEX. Onze pensioenen lijden eronder! En onze hele economie!

  Ga eens met je geld naar een bank. Op de beurs krijg je enkel met dividend rendement al 100 maal zoveel als op de bank dus de koersen zouden echt veel hoger moeten staan.

  En mocht de inflatie gaan stijgen dan stijgen de winsten van de bedrijven vanzelf mee.

  Een NEP daling dit.
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. ADYEN NV 16:05
  1.430,800
  +0,45% +6,400
 2. AEX 16:20
  743,27
  +0,96% +7,09
 3. ASML Holding 16:04
  600,600
  +0,91% +5,400
 4. 37,460
  -2,14% -0,820
 5. 1.044,96
  -0,45% -4,74
 6. BEL 20 16:19
  3.672,70
  -0,34% -12,54
 7. 3,040
  -0,49% -0,015
 8. DAX 21 mrt
  15.195,34
  +1,75% +261,96
 9. Euro Stoxx 50 21 mrt
  4.181,60
  +1,51% +62,18
 10. ING Groep 16:05
  11,150
  -0,09% -0,010
 11. 26.623,17
  +0,26% +68,84
 12. NY-S&P 500 nov '18
  0,00
  0,00% 0,00

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links