Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Pharming?!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 De amateur 14 september 2018 17:08
    quote:

    Arie40 schreef op 14 september 2018 15:35:

    [...]

    De bron is van Kempen. En dat ie niet mag citeren respecteer ik ook.

    Maarrrrr als AJ zijn baan serieus had genomen had ie op zijn minst iets bijgeschreven. Dat het van Kempen rapport blind is voor de voordelen van Ruconest en blind is voor de gevaren van een Mab en bloedplasma!!
    Vooral slecht dat die niet de gehele beredenering geeft alleen dat Lana de markt van Ruconest overneemt. Terwijl de gehele uitleg dat Pharming omzet zal oplopen naar 220!! miljoen tegen 2022 dan wordt het al heel anders. Tegen die tijd hebben ze alle winst van Ruco sowieso al aan de pijplijn uit kunnen geven en een degelijke kans dat er in ieder geval 1 andere indicatie slaagt.
  2. Vaak wel 14 september 2018 19:08
    quote:

    De amateur schreef op 14 september 2018 17:08:

    [...]

    Vooral slecht dat die niet de gehele beredenering geeft alleen dat Lana de markt van Ruconest overneemt. Terwijl de gehele uitleg dat Pharming omzet zal oplopen naar 220!! miljoen tegen 2022 dan wordt het al heel anders. Tegen die tijd hebben ze alle winst van Ruco sowieso al aan de pijplijn uit kunnen geven en een degelijke kans dat er in ieder geval 1 andere indicatie slaagt.
    Inderdaad Amateur!
    Iex en/of AJ hadden zo'n slecht artikel niet geplaatst als het om een AEX genoteerd bedrijf ging.
  3. Krisna 15 september 2018 14:54
    ÄEX schrijft: Mijn advies aan de bank: houd de research voor je klanten, maar stuur even een alert naar de pers met louter de buy hold of sell en het koersdoel. Zorgt voor eerlijker speelveld ter beurze, want die rapporten lekken toch wel.

    Maaaaarrrr, zou het naar de betalende leden niet netter zijn geweest om die eerst te informeren??? U had kunnen voorzien dat openbaarmaking een groot effect zou hebben. En dan had u de betalende leden wel een voorsprong mogen geven!!!

    Ik vraag me als betalend lid nu wel af hoeveel de meerwaarde is van het betalen als er, bij info die direct veel invloed heeft (en dat had u kunnen weten) wij niet eerst worden geinformeerd.

    afzender: een teleurgestelde betalend lid...
  4. forum rang 4 nb 15 september 2018 15:03
    Ik bgrijp de reacties niet, wel dat die voorkomt uit de frustratie van de lager gezette koers.
    Er is een rapport, er is een advies, er is een reactie van Pharming. Dit is nieuws waarop de koers reageert. Natuurlijk is er dan melding van de iex! Stijging of daling, je wilt een oorzaak. De oorzaak is dus niet de IEX.
    Pak je kans, ga niet uit van de gedachte dat je recht hebt op de hoogste koers, maar je kunt nu wel uitbouwen.
  5. [verwijderd] 15 september 2018 15:07
    Wie is hier nu gek meneer Kamp? Misschien ligt de waarheid in het midden en dat durfde u nog te frustreren! Komt u nog wel even met de datum van het rapport waaruit u citeerde, of bent u zelf nu een beetje misselijk!

    Beursblik: stevige koersdoelverhoging Pharming
    Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 22 juni 2018
    Wainwright verhoogt naar 3,10 euro.

    H.C. Wainwright heeft vrijdag het koersdoel voor Pharming Group verhoogd van 2,10 naar 3,10 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

    De koersdoelverhoging was een reactie op de donderdag gehouden beleggersdag door Pharming in New York.

    "Wij waren onder de indruk van de visibiliteit die de onderneming verstrekte", aldus analist Joseph Pantginias. Vooral de nieuwe initiatieven die Pharming presenteerde konden op goedkeuring van de analist rekenen. "Er worden meer zuigers aan de motor toegevoegd", oordeelde Pantginias.

    Pharming legde in New York onder meer uit waarom een middel als Ruconest gunstige therapeutische effecten kan hebben op pre-eclampsie, zwangerschapsvergiftiging, volgens de nieuwste inzichten over de ontwikkeling van deze aandoening.

    Op het vlak van contrast-geinduceerde nephropatie, een nieraandoening, is Pharming al een fase II-studie aan het doen in het Zwitserse Basel.

    Ook gaf Pharming een update over de ontwikkeling van proteïnevervangende producten voor de ziekte van Pompe en de ziekte van Fabry. Deze producten zouden aanzienlijke beperkingen van bestaande behandelingsmethodes aanpakken.

    Het aandeel Pharming handelde vrijdag 0,5 procent hoger op 1,51 euro.

  6. john steed 16 september 2018 15:04
    quote:

    Helvan '18 schreef op 16 september 2018 13:10:

    Pharming?, dat zit in een bearmarkt, en al een tijdje. Op wat correcties omhoog na zal dit aanhouden, welk middel ook ontwikkeld, of op de markt gezet, wordt… Wat eerst heel groots was kan met twee zinnen klaar zijn!

    Ach..en dat heb je helemaal zelf bedacht? Knap hoor...
  7. Matthijs1975 16 september 2018 22:52
    Via Arend Jan Kamp, analist bij IEX.nl, wordt er op vrijdag 14 september een bericht op de site geplaats betreffende een analisten rapport van Kempen & Co. In dit rapport wordt een verkoop advies gegeven en een koersdoel van € 0,60 per aandeel. De omzetraming wordt gezet op 148 miljoen euro in 2018 oplopend tot 220 miljoen euro in 2020. Daarna zal de concurrentie de markt overnemen waar na de omzet van Pharming zal dalen tot 60 miljoen in 2025. De omzet over het eerste half jaar van 2018 is 59,5 miljoen euro. Zonder de goedkeuring van profylaxe zal de omzet over het tweede half jaar slechts enkele procenten hoger zijn dan het eerste half jaar en waarschijnlijk uitkomen op ongeveer 65 miljoen. Een totale omzet over 2018 van circa 125 miljoen. Als je een omzetraming maakt, zoals Kempen & Co doen, van 148 miljoen euro over 2018 kan het niet anders zijn dat daarin de goedkeuring van profylaxe is verwerkt.
    Uiterlijk 21 september zal de FDA naar buiten komen met hun bevindingen wat betreft het profylactisch gebruik van Ruconest en daar de beoordeling goedgekeurd of afgekeurd aan hangen. Als je als analist in de maand september een analyse over Pharming gaat geven met daar aan verbonden een koersdoel zou het wel zo slim zijn om de resultaten van de FDA af te wachten, aangezien goedkeuring of afkeuring een behoorlijk verschil kan geven in de omzetraming voor dit jaar en de komende jaren, tenzij je natuurlijk al meer weet……

    Misschien wist men ook al meer betreffende de goedkeuring van Lanadelumab voor dat de publicatie van de FDA werd gedaan op donderdag 23 september en misschien zijn hun zakelijke klanten ook wel partijen die short zitten in Pharming. De rest mag je er zelf bij verzinnen.....
32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links