Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Liveblog: Flow Traders en Microsoft

Liveblog: Flow Traders en Microsoft

Update 14:45 uur: Flow Traders

Ondanks dat de volatiliteit vandaag met 13% oploopt naar 13,96 punten, behoort Flow Traders met een min van 2,2% tot de verliezers van het Damrak. Het blijft altijd gissen naar oorzaken hiervoor, zeker als er weinig tot geen nieuws is rondom het aandeel.

We pakken daarom eens de grafiek van Flow Traders erbij en zetten daar de AEX-volatiliteitsindex naast. Behalve dat beide lijnen aardig met elkaar correleren, zien we dat de volatiliteit er een beetje uit aan het lopen is.

Flow Traders
Klik op de afbeelding voor een grote versie

Laten we eerlijk zijn, Flow Traders gaat pas echt geld verdienen bij een volatiliteit van meer dan 20 punten. Dat hebben we gezien in het eerste kwartaal, toen deze even uitkwam tot boven de 35 punten. Dit leidde tot een kwartaalwinst van €2,36.

Nu de beweging eruit loopt, zien we dat het voor Flow Traders ook steeds moeilijker wordt om geld te verdienen. In het afgelopen kwartaal werd er slechts €0,36 verdiend. In deze periode hobbelde de volatiliteitsindex tussen de 10 en 15 punten.

We zien vandaag dat de volatiliteit oploopt van 12,34 naar 13,54 punten. Hier gaat Flow Traders niet ineens bakken met geld door verdienen. Misschien dat de lagere koers hiermee verklaard kan worden.

Overigens oogt de waardering van 8,4 keer de winst voor 2018 goedkoop, maar dan moet er volgend jaar wel zo'n kwartaal komen, zoals we hadden in het begin van het jaar. Komt die er niet, dan kan de koers zomaar zakken naar de €20. 

Maar als we aan de andere kant een jaar krijgen zoals in 2008, dan zou Flow Traders zomaar €10 euro per aandeel kunnen verdienen, waardoor er misschien wel €75 op de borden komt te staan. Dit maakt het allemaal zo onvoorspelbaar.

(Niels Koerts. Full disclosure: long Flow Traders)

 


Update 13:45 uur: Microsoft

Wat weet CEO Satya Nadella dat wij nog niet weten...? Naar het waarom kunt u slechts gissen. Het betreft een onaangekondigde verkoop, dus niet iets met een lock-up of wat voor programma dan ook. U weet hoe het werkt met insider trades, ofwel de aan- en verkopen van board-members en commissarissen.

Die weten vaak net even wat meer dan u en ik en hebben derhalve ook een wat beter trackrecord. Als ik dit tik staat Microsoft pre-market op -0,1% op welgeteld ruim 800 stukljes. Peanuts dus.

Zeg het maar:

 


Update 09:15 uur: Imploding markets? Valt mee

Olies, Unies, Ahold, Heineken en Unibail dus:

Aan de andere kant van de Chinese beursmuur:

Want:

En dat is niet van vandaag op gisteren, wel een versnelling van de trend. Wie zie daar make the dollar great again?

Zelfs ben ik ook een beetje (te?) laconiek over die Turkse crisis, maar misschien dat deze u luitjes ietwat hoger aan slaat (zou ik wel doen):

De schade is er ook aan het aandelenfront:

Op lange termijn doen deze aandelen echter veel beter, maar het is zeker geen gratis lunch.

Inderdaad, dat oranje lijntje ziet u goed:

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 08:10 Het is slecht voorbeurs, technologie in de touwen, maar ASML is goed 3
  2. 18 jan Saaie aandelen: hoeveel rek nog bij DSM, IMCD, RELX en Wolters? 4
  3. 18 jan En dan verlaat Shell ons land nog in polonaise ook 11

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links