Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stuiptrekkende stieren

De AEX is bezig de eerste weerstand op 450 te kraken, Microsoft biedt de hoofdprijs op Yahoo en opperbeer Albert Edwards wordt bullish.

Hoewel het medicijn van Ben Bernanke eventjes leek te verdoven, lijkt het nu het gewenste effect op te leveren. Wall Street begint weer op Hollywood te lijken.

Met de IEX Hypehopper spelen we in deze markt kort op de bal en het moet wel gek lopen als we niet wereldwijd een stevig herstel zien door deze cocktail van stimuli.

Vandaar dat we, met de nodige adrenaline in ons lijf, een aantal trades doorvoeren, voordat de markt ons achter zich laat. De Hopper zit namelijk op een berg kasgeld van 26.000 euro.

Hit and run
Een deel daarvan wenden we vanmiddag aan. Om even heel kort te gaan: we verkopen onze hedge via de (TS) Nikkei en verstevigen onze posities in het AAB Certificaat Brazilië (met 2.500 euro) en in de TL Fortis Obam met 7.500 euro. Daarmee verhogen we de hefboom van de portefeuille, maar houden ook een kaspositie van 20.000 euro aan.

Omdat nog lang niet duidelijk is of deze opwaartse beweging een échte correctie op de januarikrach is óf een klassieke false move om onervaren sinasappelbelegegrs uit te knijpen, zitten we de komende beursdagen met onze vingers boven de knoppen. Prettig weekend!

(Jaja, de AEX is alweer onder de 450, wij noemen onszelf 'sneue sukkels' en het false move-scenario hangt boven ons hoofd dat we net vrijwillig in de strop gestoken hebben. We tellen nu tot dertig...)


Peter van Kleef en Michiel Pekelharing zijn financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. Het is mogelijk dat Van Kleef en Pekelharing posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op redactie@iex.nl

Peter van Kleef en Michiel Pekelharing zijn financieel journalist en redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

Peter van Kleef is na een jarenlang en omvangrijk free lance-verleden neergestreken bij IEX, voornamelijk als beleggingsfondsenbelager en hedge fund-hacker. Van Kleef probeert de vinger te leggen op het succes, maar ook op de haken en ogen aan deze vehikels. Heeft u geld verloren in louche projecten in Costa Rica of Hasta la ...

Meer over Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

Recente artikelen van Peter van Kleef & Michiel Pekelharing

  1. apr '08 Hopper wél naar China 2
  2. jan '08 Fonzig en hopperig 2008 9
  3. jan '06 Vergunningsgekonkel 9

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 februari 2008 19:13
    quote:

    Casbeheer schreef:

    Lekker stel , op 480 iedereen vast en op 450 iedereen flauw....
    Ik denk dat je het stukje nog maar een keer moet lezen. Ze nemen long posities in aandelen/turbo's en zijn dus niet zo flauw op 450. Of het een verstandige beslissing is dat zal de toekomst uitwijzen. Ik heb er eerlijk gezegd nog niet zo'n vertrouwen in. High yield obligaties hebben nog geen enkel herstel laten zien en of zo'n bericht over yahoo het sentiment nog lang kan dragen, daar heb ik mijn twijfels over.

    Mvg FreshStart
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links