Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: AEX dipt, gezonde correctie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 1
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

97 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Fundbuster 31 juli 2018 21:59
    quote:

    ren-je-dement schreef op 31 juli 2018 21:53:

    [...]

    De laatste 2 uren zijn ze goed bezig. Na 22 uur nog wel even door de zure Appel heen bijten.
    :-) Ik heb het gezien Rjd, merci. Het idee per sé was niet verkeerd maar ik ben iets te inhalig geweest met mijn order. Niks gedaan dus, en nu 15 cent bij me vandaan. Ergerlijk. Misschien volgende keer toch maar weer gewoon de lating afnemen als ik iets wil hebben.
  2. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 31 juli 2018 22:08
    Voor wie nog het beeld van eind jaren 70 van Polen op het netvlies heeft: lege winkels en Nederlandse vrachtwagens met kleding en voedsel in de winterse kou op weg naar een land achter het IJzeren Gordijn;

    De economische cijfers van Polen zijn inmiddels fenomenaal:
    economische groei 5,2%
    loongroei 7,5%
    werkloosheid 5,9%
    inflatie 2%
    stijging huizenprijzen 2% (!)

    En een plaatje van het tot mooiste van Europa uitgeroepen metrostation in Warszawa. Met geld uit Brussel, dat dan weer wel.

    (deze uitzending werd gesponsord door het Biuro Turystyczny Polski)
  3. Fundbuster 31 juli 2018 22:22
    quote:

    Beer82 schreef op 31 juli 2018 21:55:

    het lijkt hier steeds rustiger te worden
    allemaal op vakantie of op de handen zitten
    het laatste geld voorlopig ook voor mij
    ben benieuwd hoeveel Apple zometeen de shorts gaat helpen
    5 10 of 15 dollar omlaag..
    Je maakt een té leuke schrijffout Beer, op het risico af een pedante aap gevonden te worden, maar ik geloof gewoon níet dat je dit van je laatste geld doet...
    :-)
    (sorry!)
  4. Fundbuster 31 juli 2018 22:36
    Commentaar Cook:
    "We're thrilled to report Apple's best June quarter ever, and our fourth consecutive quarter of double-digit revenue growth," said Tim Cook, Apple's CEO. "Our Q3 results were driven by continued strong sales of iPhone, Services and Wearables, and we are very excited about the products and services in our pipeline."
  5. Dikke Durk 1 augustus 2018 00:40
    Ik ben long Fugro, maar aan het einde van de middag toch maar een klein putje gekocht...

    quote:

    Fundbuster schreef op 30 juli 2018 08:03:

    [...]
    Mannenpraat! Maar als je er gifslangen mee dood krijgt wil ik het recept van die goulash wel hebben. Ruilen voor mijn rendang? Werkt ook tegen insecten.
    Ha Fundbuster, ik zag je vraag naar mijn goulash al eerder hoor, maar ik heb nu pas tijd om het op papier te zetten. Dit is een 'ongeveer' recept, want ik ben een rustieke kok: ik hou van machtig eten en proef veel ondertijds, maar houd me niet echt aan een recept want ik improviseer te veel. Ik denk altijd maar zo bij dit soort stoofgerechten dat die mensen die het ooit hebben bedacht (of het nou om jagers, boeren, keuters, herders of vissers ging) ook veelal werkten met de middelen voorhanden en op gevoel en eigen smaakpapillen.

    Enfin hier komt ie. :)

    (dit is voor vier tot vijf personen, of voor minder over meer dagen; Het beste te bereiden in een grote ijzeren pan, maar een juspan kan ook wel)

    ingredienten (alles 'circa'):
    - 0,5 kg rundvlees (riblappen o.i.d.)
    - 4 worsten (rund, of varken, maakt niet uit)
    - 0,1 kg spek
    - 3 a 4 middengrote uien
    - 3 tenen knoflook
    - 4 paprika's (liefst rood, maar maakt eigenlijk niet zoveel uit)
    - 0,2 kg sperziebonen (meer mag ook)
    - 1 a 2 blikken tomaten (van AH ofzo)
    - kilo aardappelen (liefst kruimige)
    - blokje rundvleesbouillon (groentebouillon kan ook)
    - roomboter of olijfolie
    - water

    specerijen (naar smaak):
    - zout
    - paprikapoeder (mag ook hete zijn)
    - peper
    - optioneel: pepertje/tabasco

    Bereiding (totale bereiding ca 2 uur):

    1. boter/olie in de pan, hoog vuur: de worsten erin om snel een korstje te krijgen. Zodra dat klaar is de worsten eruit (eventueel in stukken snijden) en tijdeljk bewaren in een kom.

    - pan op laag vuur zetten (maar wel dat iets kan koken) -

    2. Vlees snijden en in de pan met boter/olie. Zout erop en spek erbij. Bij de vervolgstappen zo nu en dan rondroeren tot het deksel op de pan kan.

    3. Boontjes doppen, door de helft en dan wassen. Uien en knoflook ook snijen, paprika's zaadjes eruit en in blokjes. Als het vlees aan de buitenkant gaar lijkt, kan het erbij. Eetlepeltje paprikapoeder erbij voor de leuk.

    - optioneel: pepertje snijden en die erbij doen -

    4. Zodra de groenten wat zijn geslonken dan de tomaten erbij.

    5. Bouillonblokje erin (verkruimelen) en glaasje water erbij.

    6. Nog even roeren en dan deksel erop. Nu 60 min. wachten en om de 15 min. kijken of er nog wat water bij moet (soms verdampt het wat sneller dan anders, maar het mag niet droogkoken!). Indien er water bij moet, ook even roeren.

    7. Als de 60 min, bijna voorbij zijn de worsten er alvast bijdoen en doorrroeren. Dan de aardappels schillen.

    8. Bij ca. 60 min. goed proeven en naar smaak nog paprikapoeder, zout en peper/tabasco toevoegen, dan doorroeren, weer proeven of het goed is. Zo ja, stoppen met doorroeren, de aardappels er boven op leggen en dan het deksel weer op de pan.

    9. Ongeveer 30 min wachten tot de aardappelen gaar zijn. Dan is je goulash ook klaar.

    10. Voor een volgende dag kun je het gewoon weer opwarmen.

    (bij de ingredienten kun je in plaats van water ook wijn of bier gebruiken)

    --

    En nou ben ik wel benieuwd naar die Rendang. ;-)

97 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links