Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Positieve invloed WK voetbal

TA: Positieve invloed WK voetbal

De Europese beurzen laten de laatste dagen flinke koersuitslagen zien. De handelsoorlog brengt wat volatiliteit terug op de beursvloer, maar per saldo is de schade vooralsnog beperkt gebleven.

AEX-index

De Nederlandse beurs heeft recent de herstelfase verlaten, maar beweegt nog wel boven de eerste steun rond 548,57. Zolang dit niveau standhoudt, is het technische beeld neutraal en hoeven beleggers niet te vrezen voor een nieuwe verkoopgolf.

We verwachten dat de AEX-index voorlopig zijwaarts kan blijven bewegen tussen steun 548,57 en weerstand 572,81. Pas na een doorbraak door de weerstand zal het technische beeld weer opklaren.

 

Supermarkten

Terwijl Amerika en China momenteel de hoofdrol spelen op het hoofdpodium van de financiële markten, ontbreken zij, net als Nederland, op het hoofdpodium van het mondiale voetbal.

De periode rond een WK voetbal is vaak een lucratieve tijd voor supermarkten. Door gerichte WK-acties en de stijgende verkoop van bier, chips en andere versnaperingen, zien supermarkten de omzet tijdens een WK-toernooi flink oplopen.

Ondanks dat het Nederlands elftal ontbreekt op het WK laat de grootste supermarktketen van Nederland, Ahold Delhaize, de laatste tijd een sterk koersverloop zien. Wellicht dat de Belgische tak hier een positieve bijdrage aan levert. De Rode Duivels zijn namelijk wel actief op het WK.

Ahold Delhaize

Ahold Delhaize beweegt sinds eind 2017 in een stijgende trend. Hogere toppen en bodems wijzen op aanhoudende vraag. Recent wist het aandeel de korte termijn consolidatiefase opwaarts af te breken en de stijgende trend een nieuwe impuls te geven.

Volgende koersdoel ligt op de top van september 2016 rond €22,20. We verwachten dat Ahold Delhaize de komende tijd verder kan oplopen richting dit niveau. De indicatoren ondersteunen het positieve technische beeld.

 

Colruyt

De deelname van de Belgen aan het WK lijkt de Belgische supermarktketen geen windeieren te leggen. Het bedrijf publiceerde gisteren meevallende jaarcijfers waardoor de weg omhoog weer lijkt te zijn ingezet.

Colruyt wist in april de lange termijn dalende trend af te breken. Na een eerste opleving moest het aandeel in mei een flinke stap terug doen. Colruyt is hierbij opgevangen rond het 200-daags gemiddelde en draait nu weer omhoog.

De hogere koersbodem die wordt gevormd duidt op aantrekkende vraag. Het eerste koersdoel rond €49,79 is reeds bereikt, maar hogere niveaus sluiten we op langere termijn niet uit.

 

Carrefour

Hoewel het Franse elftal wel present is op het WK weet het aandeel Carrefour nog niet te profiteren. Gezien het dalende koersverloop van het aandeel prijzen beleggers een toename van de omzet door het WK nog niet in.

Carrefour beweegt sinds begin 2015 in een dalende trend, waarbij lagere toppen en bodems wijzen op aanhoudende verkoopdruk. Recent is het aandeel onder de laatste koersbodems gezakt, waarmee de dalende fase een nieuwe impuls lijkt te hebben gekregen.

De dalende trend kan worden voortgezet richting neerwaarts koersdoel €12,87. De indicatoren ogen zwak en bevestigen hiermee de aanhoudende verkoopdruk.

Meer technische analyses en adviezen?

Wilt u op de hoogte blijven van al onze technische analyses en de daarbij horende (ver)koopadviezen? U volgt ze met Premium.
BEKIJK MOGELIJKE ADVIEZEN

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,71 per week.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 27 jan TA: De recessie lijkt voorbij 132
 2. 26 jan Energiemarkten blijven kwetsbaar 93
 3. 25 jan AEX: lichte vermoeidheid, maar geen alarmsignalen 130

Gerelateerd

Reacties

338 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 JoostVLS 21 juni 2018 08:59


  quote:

  JoostVLS schreef op 20 jun 2018 om 16:17:

  Koop 2.000 AEX-Index Binck turboXL long 545.013

  Prijsconditie Limiet
  Limiet 1,30
  Tijdsconditie Dag
  Vervaldatum 20-6-2018
  Status geheel uitgevoerd

  geplaatst --- --- 20-6-2018 16:12:39 Internet
  plaatsing bevestigd --- --- 20-6-2018 16:12:39
  geheel uitgevoerd 2.000 1,297 20-6-2018 16:12:40

  Verkocht op 1.39
 2. Fred is back: eindelijk :) 21 juni 2018 09:16
  quote:

  Claudio Bizarro schreef op 21 juni 2018 09:13:

  [...]

  Evi is toch jouw Zusje..?! :)))
  Hey waar was je gisteren in de middag en avond?

  Zeker in slaap gevallen achter de tv. :)))

  Het was ook 3 keer niks natuurlijk.

  PS: Lukt het al met vakantie boeken? Of ga je op de bonnefooi? :)))
338 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links