Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

200.000% in 12,5 jaar :-)

200.000% in 12,5 jaar :-)

Eens even rekenen, 200.000 postings vanaf 2 december 2005 dus:

  • Dat zijn er (200.000 : 12,5) exact 16.000 per jaar
  • Dat zijn er (16.000 : 365,25) afgerond 44 per dag!

Gefeliciteerd en heel erg dank lezer Voda, je bent al jarenlang met afstand de grootste ouwehoer hier op IEX :-) Gisteren nam ik deze al even mee in mijn slotcall, Voda postte namelijk zijn 200.000 stukje (?!?!) op de IEX forums:

Na een half uur (dat kan sneller Voda, minpuntje) reageerde hij uiteraard. De eerste alinea is mijn tekst uit die slotcall:

Leve u allemaal

Dat van dat rendement is minder flauw dan u denkt. U hebt dat zelf ook, als u geconcentreerd zit te handelen hebt u helemaal geen tijd of zin om wat dan ook te posten. Zo kreeg ik zelf bijvoorbeeld woensdagochtend niemand te pakken die mij even kon uitleggen wat er allemaal bij Adyen gebeurde.

Voda kan dat blijkbaar wel. Want waar u bij 200K postings wellicht denkt dat hij niet verder komt dan 44 keer per dag op willekeurig forum #ophef en #schande te roepen, is Voda ook de ongekroonde AB-koning van IEX. De beroemde aanbevelingen. Eén op zijn zeven postings krijgt er een.

Daarom zijn we bij IEX heel trots op je Voda en dat geldt voor iedereen - ja, u ook - die bij ons stukjes plaatst. Natuurlijk, het gaat hier op deze site over de beurs en dus geld. Onvermijdelijk dat af en toe de rapen behoorlijk gaar zijn en er postings verschijnen die echt niet door de beugel kunnen.

Niettemin is in het algemeen het niveau op de forums hoog. Kan iemand van u zich nog voorstellen om in ArcelorMittal, Galapagos, TomTom, Pharming, Heijmans, BAM, Air France-KLM en Altice te beleggen of te handelen, zonder het betreffende forum open te hebben en uit te pluizen? Nee. 

Bovendien gedraagt iedereen zich door de bank genomen netjes en inhoudelijk. In ieder geval hebben we aan één forummoderator genoeg om die hele dagelijkse postingtsunami op IEX in goede banen te leiden, onze nijvere en altijd wakkere Modbreak Henkie. De zuigerts zijn ook bekend.

Terug naar Voda. Ik vertel u lekker niet wie hij is - of heb je dat zelf ooit al eens gedaan in een van je 200K postings? - want binnenkort leest u een heel interview met hem in IEXMagazine. Wel het minste wat we terug kunnen doen. Nee maar, ik zie intussen dat Voda alweer 82 postings verder is.

Pharming beweegt dan ook tussen hoop en vrees vandaag :-) 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 !@#$!@! 15 juni 2018 12:58
    Dat verbaasd mij zoveel aanbevelingen. Hij deed heel lang alleen maar nieuwspost in de forums plempen met tientallen tegelijk. Blij om te horen dat de kwaliteit nu anders is.

    Zijn de forums zoveel veranderd ? Want tot een paar jaar terug was het gewoon altijd hommeles op de fora. Zou mij heel erg verbazen als dat daadwerkelijk anders is nu.
  2. [verwijderd] 15 juni 2018 13:01
    Is het iets om trots op te zijn? Dan zien jullie meer dan mij. Maargoed, als je bij elke verandering van/in/bij een bedrijf dit gaat melden kom je waarschijnlijk aan 44 keer per dag, terwijl het aandeel zich niets aantrekt, of aan zal trekken, van zo'n verandering.. Het fundamentele heeft veel woorden nodig ja!..
  3. [verwijderd] 15 juni 2018 14:14
    Arend Jan, top dat je VODA in het zonnetje zet na jaren van dagenlijks vele uren te investeren en veel nieuwsberichten te posten.

    Een weekje vakantie met zijn gezin op kosten van de IEX zou een leuk gebaar zijn. :-)

    De onophoudelijke stroom van nieuwsfeiten door weer en wind op de fora was een welkome afleiding, met name als een aandeel omlaag gaat en de bekende trollen de forums doodmaken qua niveau.

    Proficiat VODA met je schijnbaar onuitputtelijke drive om te blijven posten en boven op het nieuws te zitten en dat ook te delen.

    Groeten vanuit Mexico

    Ozzy

  4. forum rang 7 ffff 15 juni 2018 16:25
    Hans,

    Ten overvloede: Je weet al heel wat jaren hoezeer ik jouw titanenwerk waardeer. Jouw werk wordt door sommige bezoekers zoals jij maar al te goed weet als irritant omschreven, terwijl ik juist zoveel nut aan jouw bijgehouden draden heb. Zie je honderden postings in draden als Umicore, Daimler, Volkswagen, Unilever, ING, Aalberts, KBC, et. etc. etc.

    Je hebt blijkbaar bezoekers die die postings niet of nooit of nauwelijks lezen en je hebt beleggers met mijn instelling die jouw draad altijd even doorlopen alvorens weer eens een order op te geven.

    Hetzelfde geldt en gold ook heel vaak voor de Aandelenfabriek van Coldplay. Jullie behoren tot die posters in de KK waar je aan hun werk wel degelijk iets hebt. Zo nu en dan dagelijks, maar zeker wekelijks.

    Nou vertel ik jou niets nieuws, want we hebben het al zo vaak over jouw werk en over de Aandelenfabriek gehad.

    Voor Arend Jan en Nico en Nick iets om samen met IEX in te verdiepen: Hoe kun je publicaties van de voorpaginaschrijvers veel gemakkelijker terug vinden.

    Als ik , zoals afgelopen week een paar stevige orders Daimler en Volkswagen opgeef, vertel ik dat tussen de patatten door aan Hans/ Voda. Je tikt maar ffff hierboven aan en je kunt de posting aan Hans teruglezen.

    Bij Hans en Coldplay kun je veel gemakkelijker relevante publicaties terugvinden in hun nauwgezet bijgehouden draden, dan uit de voorpagina-artikelen.

    Het is gewoon een goedbedoelde opmerking. Niet meer en niet minder, want ik besef dat veel bezoekers geen lange draden van jaren over Airbus= EADS wil lezen, terwijl ik nu juist wel even de laatste berichten van Hans doorneem. Als aanvulling op mijn andere, Franse en Duitse surftochten als het bijvoorbeeld over Airbus ( EADS) gaat.

    Hans, zolang je er zin in hebt, lekker doorgaan en wie jou teveel vindt kopiëren: gewoon niet lezen de postings van Hans.

    Groet en proficiat, Peter
  5. niche 010 15 juni 2018 18:49
    Beste Hans,

    Proficiat met het behalen van deze mijlpaal. De column deed me weer even denken aan het Hagemeyer forum en de discussies die we daar hadden en de bijval die je altijd kreeg van Hans vd Bilt (dat was je dus zelf). Nu zoveel jaren later nog steeds posten als water ;)

    Groet,

    Niche
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links