Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Olie pompt

TA: Olie pompt

De koopbereidheid van beleggers lijkt weer wat aan te trekken. De AEX-index voert de druk op het laatste koerstopje op. Oliefondsen lijken de kar te trekken, met dank aan de aantrekkende olieprijs.

In de Verenigde Staten zorgt toch ook tech weer voor opgewekte beleggers. Apple staat op de hoogste koers ooit. Andere techreuzen doen het eveneens goed.

AEX-index

De Amsterdamse beurs voert de druk op het weerstandje rond 557,69 punten op. Deze weerstand wordt gevormd door de koerstoppen uit november 2017 en de koersbodems uit medio januari. In de grafiek is dit aangegeven met de rode doorbroken stippellijn

Pas bij een doorbraak boven dit niveau komt er ruimte vrij voor een herstel richting de weerstand van 572,81 punten. Op dit moment zien we een hogere bodem rond 548,57 punten (het dikke blauwe lijntje), die de markt moet opvangen.

In het slechtste geval kan de AEX (in een pullback scenario) naar de oude toppen rond 540,65 terugvallen. Indien deze test van de oude weerstand van 540,65 punten uitblijft, wordt er een fors hogere bodem gevormd rond 548,57 punten (het dikke blauwe lijntje).

Het feit dat deze bodem ver boven de voormalige weerstand van 540,65 ligt, kan gezien worden als een sterk teken.


Olie(Light sweet)

In de recente terugval heeft de prijs van Light Sweet een hogere bodem achtergelaten, binnen de stijgende trend. Het positieve technische beeld wordt bevestigd omdat de koers boven de voorgaande top weet te blijven.

Met de doorbraak boven de laatste koerstopjes wordt de stijgende trend hervat. Er ligt steun op 66,63 dollar (gevormd op 25 januari). Ons eerstvolgende koersdoel ligt rond 77,83 dollar (gevormd op 21 november 2014).


Royal Dutch Shell

Shell liet de afgelopen jaren een zwak stijgende trend zien. Toppen en bodems overlappen elkaar enigszins. Wel geeft dit aan dat de richting nog steeds opwaarts is.

Zolang het patroon van hogere toppen en bodems voortgezet kan worden, blijven we opwaarts kijken. Met de doorbraak boven het laatste koerstopje krijgt de koers een positieve impuls.

Royal Dutch Shell biedt binnen de zwak stijgende trend ruimte tot de weerstand van 31,35 euro (gevormd op 13 juli 2007).


Apple

Apple is boven de oude weerstand gebroken. De neutrale bandbreedte is aan de bovenzijde verlaten, hetgeen een technische verbetering heeft opgeleverd. Het aandeel staat op een all time high en heeft nu geen weerstanden meer.
 
Wel vormde Apple gisteren een zogenaamde gravestone doji. Deze bar, waarbij de opening en het slot rond het laagste punt van de dag liggen, is een toppatroon.
 
De komende dagen zal moeten blijken of Apple de uitbraak kan vasthouden. Steun ligt rond de 180 dollar, gevormd door de voormalige koerstoppen.


Amazon.com

Amazon.com heeft het koersdoel rond de weerstand van 1.617,54 dollar (gevormd op 13 maart) bereikt, binnen de neutrale trend.
 
Het neutrale technische plaatje krijgt een nieuwe positieve impuls indien de laatste koerstop wordt gebroken. Verdere koersstijgingen mogen dan verwacht worden richting 1.800 dollar.
 
De steun van Amazon.com ligt er pas rond 1.352,88 dollar (gevormd op 4 april).
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 06:15 Grondstoffenmalaise duidt op een afnemende inflatie 205
 2. 23 mrt Wall Street nog niet volledig uit de problemen 118
 3. 22 mrt AEX veert op vanaf de 200-dagenlijn 120

Gerelateerd

Reacties

58 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 JoostVLS 8 mei 2018 08:53
  Tijd om even in Tesla te duiken.
  Bijzonder om te lezen dat Tesla gisteren aan de SEC meldt waarschijnlijk geld op te moeten halen op de kapitaalmarkt.

  Tegelijkertijd koopt Musk privé gisteren voor 10 mio dollar aandelen Tesla in.
  Dit lijkt er toch op dat hij de koers wil steunen om zo hoog mogelijk te kunnen emitteren.
 2. Diminhu 8 mei 2018 09:35
  Aex 564 zie ik zeker niet vandaag gebeuren. Denk dat het vandaag/Vanmiddag nog rood trekt omwille van Trump/Iran vanavond. US zal ook wel voorzichtig blijven tot 20u dus denk licht rood toch nog sluiten. Indien die boodschap de markt bevalt dan morgen ja mss 564. Voor vandaag rood, dax toont de weg al.
 3. forum rang 7 Ich bin ein Berliner..! 8 mei 2018 10:22
  Frappant..

  ECB/DAX en CAC staan lager..

  Aenix staat (en stond véél) hoger!

  Ik beging bijna te geloven dat door "de weging van de Aenix"..

  Het één en ander gewoon kán!..

  Met een paar zware fondsen in het Groen is veel mogelijk toch?!

  Nu bijvoorbeeld de Unies en KPN..

  How Bizar..

 4. forum rang 7 Ich bin ein Berliner..! 8 mei 2018 10:25
  quote:

  Beer82 schreef op 8 mei 2018 09:36:

  [...]

  Gaat direct iemand met je mee met 10 stuks

  Wel redelijk "KANSLOOS" zo'n positie..

  Maar altijd goed voor de Broker/Bank uiteraard..

  Toevoeging:

  Maar ik zal de eerste zijn die Joost feliciteert..

  Als de Koe de haas wél weet te vangen.. :)

58 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links