Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Dow dipt

TA: Dow dipt

Wall Street verzwakt, in elk geval op de zeer korte termijn. Vooralsnog is de schade op de langere termijn beperkt, maar een kort rondje winstnemingen is niet uitgesloten.

AEX

Uiteraard eerst de Nederlandse beurs. De AEX-index blijft moeite houden met de weerstand van 540,34 punten. Voor een keiharde verbetering is een doorbraak boven de weerstand van 540,34 punten (gevormd op 2 januari) noodzakelijk. Rustige risicomijdende beleggers wachten eerst een doorbraak en slotstand boven die weerstand af.

Bent u een meer speculatieve belegger, let dan op de huidige dip rond de bodem van 14 maart van circa 529,89 punten (het dikke blauwe lijntje). Deze vormt een eerste hogere bodem.

Dit duidt op een technische verbetering. Dus als u een dobbeltje niet schuwt ligt hier een instapkans, bijvoorbeeld met een Turbo Long AEX, hefboom 3 (AEX Turbo Long: ISIN NL0011649140)


Dow Jones

Wall Street breekt neerwaarts uit het driehoekspatroon. De Dow Jones-index verzwakt. Technisch wordt de herstelfase afgebroken en krult de Dow Jones-index weer neerwaarts om.

We zien pas steun rond 22.219,11 punten (de bodem van 25 september 2017). Weerstand voor de Dow Jones-index ligt op 25.800,35 punten (de top van 27 februari). Vooralsnog is dit dus een zwak beeld, even afblijven.


Nasdaq Composite index

De Amerikaanse technologiebeurs zakt terug onder de voorgaande koerstoppen. De recente correctie van de Nasdaq Composite-index bracht de koers terug onder de voormalige toppen.

Door deze terugkeer binnen de voormalige horizontale (zijwaartse) trend verliest de Nasdaq Composite index aan kracht. Deze zogenaamde 'false move' neutraliseert de eerdere verbetering.

We verwachten een consolidatie boven de steun van 7.084,83 punten (de bodem van 2 maart). Weerstand ligt rond 7.637,27 punten (de top van 13 maart).

Dit is niet dramatisch, maar wel even een alert.


Amerikaanse smallcap aandelen

De Russel 2000 index, die het koersverloop volgt van 2000 Amerikaanse smallcap aandelen, neemt wat afstand van de weerstand van 1.615,52. punten.

De Russel 2000 index beweegt in zijwaartse richting tussen de steun van 1.454,17 punten (gevormd op 15 november 2017) en de weerstand van 1.615,52 punten (de top van 24 januari).

De uitbraak buiten de neutrale bandbreedte zal meer duidelijkheid geven omtrent het verdere koersverloop. Pas bij een uitbraak boven de weerstand van 1.615,52 punten verbetert het beeld. Dan wordt 1.750,00 het volgende opwaartse koersdoel.

Risicomijdende beleggers wachten eerst een doorbraak en slotstand boven de weerstand af.


Amerikaanse halfgeleiderindustrie

De SOX-index, die het koersverloop van de grootste bedrijven in de Amerikaanse halfgeleiderindustrie weergeeft, weet de uptrend vast te houden ondanks de huidige dip.

Weerstand aan de bovenkant zien we rond 1.600,00 punten (berekend koersdoel). Steun hanteren we op 1.322,60 punten (de bodem van 2 maart).

De huidige terugval naar de oude toppen biedt speculatieve beleggers een instapkans.


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 101
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 50
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Gerelateerd

Reacties

142 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 maart 2018 10:09
    quote:

    Claudio Bizarro schreef op 20 maart 2018 09:26:

    Het ziet er niet bijster Sterk uit..

    En dat is nog Zwak uitgedrukt! ;)
    Nee. Ik geloof echt niet in een stijging.
    Vanmorgen dacht ik een ritje te maken met Altice en ben voor vandaag al 112 euro armer :-)
    Kijken of ik die weer terug kan pakken maar er beweegt nogal weinig.
  2. RFK54 20 maart 2018 10:39
    quote:

    -EriC- schreef op 20 maart 2018 10:15:

    2000 best long aex gekocht op 36 cent.
    Ga toch een klein ritje long proberen tegen mijn principes in. Staat te laag om nu short te gaan
    Dan kun je beter niks doen en afwachten op een short kans. Met longs ga je het als (day)trader niet redden. Niet traden om het traden.
142 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links