Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Hyperactief

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

Prima cijfers zijn er van TKH Group - ik vond Twentsche Kabel toch mooier - dat ook de outlook verhoogt. Mooi kort berichtje zo. Ligt het aan mij? Hoe langer, hoe meer kroms er moet worden recht gepraat. Denk aan de Verzamelde Werken van CEO Herna Verhagen bij de PostNL-cijfers Zijn we nog niet doorheen.

Is het goed genoeg? De koers is al sinds het najaar aan het kwakkelen. Hier leest u ANP. 

Intussen schijnt die hele Donald Trump staaltariefsoep wat minder heet te worden gegeten dan opgediend? Veel en verwarrende berichten hierover. Zie hieronder. Hoe dan ook, Wall Street gaf gisteren de stieren de sporen en u ziet dat de futures nu bij ons lekker fris en vrolijk starten.

Garantie tot de voordeur, want gisteren begonnen we op dit uur zo in de min. Dat is wel het leuke aan de beurs, de beweging en volatiliteit zijn terug. Dollar vlak, rentes wat omhoog. Oh wacht, daar gaan we alweer. Laatste bnieuws:

Nog geen koersreactie te zien hier op, maar handesloorlogen zijn niet goed voor de beurs. Komt handel niet ten goede en daarmee omzetten en winsten ook niet.

Nieuws, advies, shorts en agenda

Het belangrijkste nieuws dan, wat een grappig Arcadisbericht. Dat gaat helemaal buienradar op Eindhoven. Maak er maar een mooi indoor vliegveld van. Wees creatief. Landingsbaanverwarmers. Of een joint venture met SnowWorld. Iemand anders nog een suggestie?

  • Batenburg Techniek heeft 2017 afgesloten met fors meer winst op een hogere omzet. Het bedrijf profiteerde van gunstige ontwikkelingen in vrijwel alle markten waar het actief is. Ook de overname van procesautomatiseerder Bellt eind 2016 pakt volgens het bedrijf goed uit.
  • Arcadis onderzoekt de klimaatbestendigheid van Eindhoven Airport. Het is de verwachting dat het door de klimaatverandering vaker stevig zal regenen. Het advies- en ingenieursbureau moet ervoor zorgen dat het vliegverkeer daar niet te veel last van krijgt.
  • Wolters Kluwer heeft een akkoord bereikt over de overname van het Amerikaanse Firecracker. Dat bedrijf is gespecialiseerd in oplossingen voor studieplanning, adaptief leren en beoordelingen. Een overnamesom werd niet gemeld.
  • Gemalto heeft een opdracht van Korea Telecom binnengehaald. De beveiliger gaat systemen leveren die het grootste telecombedrijf uit Zuid-Korea gebruikt in auto's die verbonden zijn met het internet. Gemalto maakt geen financiële details bekend.
  • OPEC en andere olieproducerende staten zoals Rusland doen er verstandig aan om hun productieplanning te heroverwegen. Dat zegt het hoofd van het internationale energieagentschap IEA. Fatih Birol verwees naar de groei van de Amerikaanse olieproductie uit schalie.

Nog meer laatste nieuws, nieuwe CPB-schattingen:

Analistenadvies:

  • DSM: verlaagd naar sell (€75) - SocGen
  • Unibail-Rodamco: naar €245 van €275 (buy) - Berenberg
  • Wessanen: naar €17 van €16,50 - Berenberg 

De AFM meldt deze shorts:

De agenda is vrijwel leeg:

  • 08:00 TKH Q4-cijfers
  • 08:00 Saipem Q4-cijfers
  • 16:00 VS fabrieksorders jan -0,1% MoM

En dan nog even dit

Waarom niet, op de beurs kan alles:

Wat?

Ome Gary regelt het allemaal:

Nog meer:

Bij olie speelt altijd wel iets:

Ja en dan ligt er ook nog een bod op NXP:

Nog meer M&A-fantasie:

Donderdag de ECB:

Lekker dan:

Hopelijk:

Wow, hebben jullie ook zo'n ding BAM, Heijmans en VolkerWessels?

Veel plezier en succes. Klik op het plaatje voor onze prachtige gratis real-time koersenbak. 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Buyknow 6 maart 2018 11:00
    Pharming: bron iex:
    Pharming
    Tot slot kijken we naar beurslieveling Pharming. Dit biotechbedrijf presenteert morgen voorbeurs haar cijfers over het afgelopen jaar.

    Na de zeer sterke koersstijging van het afgelopen jaar is het aandeel recent even stilgevallen. Toch heeft deze adempauze nog maar weinig schade toegebracht aan het technische plaatje.

    Pharming consolideert binnen de stijgende trend. De hogere bodems wijzen nog wel steeds op aanhoudende vraag bij hogere koersen.

    Voor een hervatting van de onderliggende uptrend dient Pharming boven de laatste top te breken. Slaagt Pharming hier in dan komt er ruimte vrij voor verdere stijging.

    We handhaven een positieve visie zolang de steun van 1,21 euro (gevormd op 11 januari) intact blijft. Weerstand wacht rond 1,97 euro (gevormd op 25 maart 2011).
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links