Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

TA: Amerika blijft sterk

TA: Amerika blijft sterk

De Nederlandse beurs is gisteren wat hersteld van de forse koersdalingen van afgelopen week. Maar waar de technische plaatjes van de Europese beurzen flinke schade hebben opgelopen tijdens de recente turbulentie, is er in Amerika slechts sprake van een gezonde correctie binnen de lange termijn uptrend.

Zeker de Amerikaanse technologiebeurs ligt er nog goed bij.

AEX-index

We kijken eerst nog even naar de AEX index. Hier lijkt langzaam een herstel te zijn ingezet om een deel van het verloren terrein terug te winnen. De korte termijn correctieve fase is nog intact, maar de eerste positieve signalen zijn al zichtbaar.

Gisteren bespraken we al de oversold-situatie bij de RSI-indicator en de divergentie met de koersgrafiek. Nu de index ook is teruggekeerd boven de bodem van vorige week dinsdag, lijkt er serieus werk gemaakt te worden van het herstel.

Tijdens dit herstel zal de AEX-index echter op verschillende weerstanden kunnen stuiten. Onder andere de bodem van november en de koersgaten van begin februari kunnen nieuwe verkoopdruk uitlokken. We blijven daarom vooralsnog even voorzichtig.

 


Nasdaq Composite Index

De Nasdaq Composite Index, de Amerikaanse technologiebeurs, heeft afgelopen week een forse correctie laten zien, maar is wel opgevangen aan de onderkant van de steile stijgende trend.

De beurs beweegt nog netjes boven de sterk stijgende 200-dagenlijn, wat de positieve technische conditie bevestigt.


Grote namen

De afgelopen maanden waren het vooral de grote namen die sterk bleven presteren en de Nasdaq continue richting nieuwe all-time highs stuwden. We lopen de lange termijn technische plaatjes van een aantal van deze fondsen langs.

Alphabet

De recente correctie van Alphabet vindt plaats binnen de stijgende trend. Zolang de koers boven de voorgaande top weet te blijven, oogt het technische beeld redelijk positief.

Er ligt steun op 960,52 dollar (gevormd op 25 oktober 2017). De weerstand ligt rond de 1.300,00 dollar (berekend koersdoel).


Amazon

Amazon.com heeft binnen de stijgende trend het koersdoel rond weerstand 1.500,00 dollar (berekend koersdoel), bereikt. De opwaartse trend kan worden voortgezet indien Amazon.com boven de laatste top weet te breken. Dan mag men verdere koersstijging verwachten.

Amazon.com heeft pas steun rond 1.124,74 dollar (gevormd op 5 december 2017).

Apple

Apple is vooralsnog de enige van de grote namen die niet meer weet te overtuigen. Apple is teruggezakt onder de laatste koerstoppen. Daarmee is het technische plaatje verzwakt.

De eerder opgetreden uitbraak wordt met de terugval onder de voormalige weerstand geneutraliseerd. We zien steun op 155,02 dollar (gevormd op 19 oktober 2017). Weerstand ligt rond 180,10 dollar (de top van 19 januari).

Na een doorbraak onder de steun van 155,02 dollar wordt 149,16 het volgende neerwaartse koersdoel.


Facebook

Facebook beweegt de laatste maanden binnen een zwak stijgende trend. De toppen en bodems overlappen elkaar enigszins. Dit geeft aan dat de richting nog steeds opwaarts is, maar van euforie onder beleggers is op dit moment geen sprake.

Zolang het patroon van hogere toppen en bodems voortgezet kan worden, blijven we opwaarts kijken.

Facebook biedt binnen de zwak stijgende trend ruimte tot de weerstand van 225,00 dollar (berekend koersdoel). Enkel onder de steun van 169,01 dollar (de bodem van 8 december 2017) verzwakt het beeld.


Microsoft

Microsoft Corporation stabiliseert binnen de opwaartse trend. De hogere koersbodems signaleren echter nog steeds vraag naar dit aandeel.

De huidige adempauze is vooralsnog slechts een tijdelijke onderbreking is van de opwaartse trend. Van belang is dat Microsoft Corporation boven de steun van 80,70 dollar (gevormd op 8 december 2017) blijft. Het berekende koersdoel ligt rond de 100,00 dollar.

Netflix

Netflix tendeert nog steeds krachtig opwaarts. Deze stijgende trend heeft aan de bovenkant ruimte richting de weerstand van 300,00 dollar (berekend koersdoel).

Zolang de stijgende trend en het patroon van fors hogere toppen en bodems kan worden voortgezet, liggen verdere koersstijgingen in het verschiet.

Kortom, terwijl Europa haar wonden aan het likken is en probeert op te krabbelen na de frose koersdalingen, lijkt het in Amerika business as usual. De recente correctie heeft plaatsgevonden binnen de stijgende trend en het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de opgaande fase weer wordt voortgezet.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 01 dec AEX nog in correctiestand: aantal dalers groter dan aantal stijgers 252
 2. 30 nov Mind the gap bij de AEX 211
 3. 29 nov Volgt na Black Friday een Red Monday? 211

Gerelateerd

Reacties

200 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Formule1-Fan 13 februari 2018 08:23
  dax wist dus meer weer. maandag groen is di rood zei ik. ecb fed rente up is nog niet verwerkt omdat daling nog steeds niet is doorgezet of crash we staan bijna op zelfde stand als 2 weken terug.

  als rood nu weer komt weet je morgen groen.
  nikkei redelijk lager dus weet je het hier ook.
200 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 18:05
  778,80
  0,00% +778,80
 2. Alphabet 22:00
  2.875,530
  0,00% +2.875,530
 3. Amazon.com 01 dec
  3.443,720
  0,00% +3.443,720
 4. Apple 01 dec
  164,770
  0,00% +164,770
 5. 310,350
  0,00% +310,350
 6. 331,400
  0,00% +331,400
 7. Netflix 01 dec
  617,770
  0,00% +617,770

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links