Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Ahold

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 1
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. DTJ 24 januari 2018 08:23

    Ahold Delhaize boekt lichte omzetdaling
    Woensdag 24 januari 2018 07:32
    Outlook voor kasstroom opwaarts bijgesteld.
    (ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft de omzet in het vierde kwartaal licht zien dalen, maar in heel 2017 iets zien toenemen en stelde de outlook voor de vrije kasstroom opwaarts bij. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de pro forma omzetcijfers van het Belgisch-Nederlandse supermarktconcern.
    De pro forma omzet, waarmee een juiste vergelijking met de gecombineerde cijfers van voor de fusie mogelijk is, daalde met 3,6 procent van 16,21 miljard naar 15,76 miljard euro. De aangepaste vergelijkbare pro forma omzet tegen constante wisselkoersen steeg echter met 2,5 procent.
    De kwartaalomzet in de Verenigde Staten, waar het concern circa 60 procent van zijn omzet realiseert, daalde bij de winkelketens van Ahold met 9,3 procent mede als gevolg van deflatie en de zwakke dollar en bij de Amerikaanse ketens van Delhaize daalde de omzet met 7,4 procent. De vergelijkbare omzet steeg echter wel, bij Ahold USA met 0,6 procent en bij Delhaize met 1,5 procent.
    In Nederland steeg de omzet met 6,4 procent en in België was er een krappe omzetstijging van 0,8 procent. In Centraal en Zuidoost-Europa, waar Ahold actief is in Tsjechië en Delhaize in Servië, Roemenië en Griekenland, steeg de kwartaalomzet met 4,0 procent
    De omzetcijfers waren iets beter dan wat analisten hadden verwacht. Zij hadden een kwartaalomzet 15,7 miljard euro voorzien, met een lichte omzetdaling in de Verenigde Staten en omzetstijgingen in Nederland, België en Centraal en Zuidoost-Europa.
    In alle regio's steeg de vergelijkbare omzet in het laatste kwartaal.
    In heel 2017 steeg de omzet 0,6 procent tot 62,69 miljard euro, wat volledig te danken was aan de stijging van online verkopen. In het vierde kwartaal steeg de online omzet met maar liefst 23,2 procent. De omzet in de winkels bleef constant. De analistenconsensus ging voor het hele jaar uit van een iets hogere totale omzet van 62,6 miljard euro.
    Outlook
    Het concern herhaalde de verwachting dat de onderliggende operationele marge in het hele jaar grotendeels in lijn is geweest met de marge van 3,9 procent in de eerste helft van het jaar. De vrije kasstroom zal echter "significant boven" de eerdere verwachtingen uitkomen als gevolg van verbeterde prestaties in het werkkapitaal, licht lagere kapitaalinvesteringen en hogere dividenden uit joint ventures.
    Ahold Delhaize zal op 28 februari de volledige jaarresultaten over 2017 rapporteren. Het aandeel Ahold Delhaize sloot dinsdag 1,3 procent lager op 18,70 euro.
  2. Buyknow 24 januari 2018 08:59
    Pharming zal weer het beste fonds fonds van het jaar worden in 2018. Dit heeft met 3 aspecten te maken.

    -Winst in 2018 zal toenemen ten opzichte van 2017,
    -goedkeuring voor zelftoediening van ruconest zal door FDA hoogstwaarschijnlijk verleend gaan worden;
    -pharming heeft oude studie weer opgepakt om verder te kunnen groeien.

    Het zal dus niet blijven bij de advies verhoging van 1.90 euro. Wie lange termijn belegt moet denken aan 4.50 euro eind dit jaar.
  3. 100%Marc 24 januari 2018 09:21
    Van de week een lauwe reactie op zelfde verhoging mbt Randstad, nu ineens flink omhoog. Ahold gewoon goed en gaat in de min. Altice adviesverlaging en normaal goed voor dikke daling maar valt (nog) mee. Grandvision niet beter dan verwacht maar de -7% is weer behoorlijk overdreven. Ik vertrouw nu nog op alles wat met olie te maken heeft.
  4. Bonost 24 januari 2018 09:45
    Ik vind het eigenlijk knappe cijfers die Ahold bekend maakt. Met name de rol van de dollar de laatste tijd werkt niet in het voordeel van de omzet in Euro's en er is helemaal geen sprake van een grote omzetdaling door de intrede van Amazon in de retailmarkt, waarop Ahold een tiental % moest inleveren. Daar is dus niets van waar en Ahold zou eigenlijk o.b.v. deze gegevens en o.b.v. aandeelinkoopprogramma moeten stijgen.
  5. Brulboei 24 januari 2018 10:21
    Goede cijfers in NL voor Ahold viel te verwachten. Slechter in USA => heeft dit ook te maken met de dollar (maar AH rapporteert toch in U$?)? => opvallend is dat ex-Delhaize (o.a. Hannafords) het in USA beter doet dan ex-AH. Dus: Delhaize is goede aankoop geweest, net als Bol.com die er ook weer uitspringt.
  6. johjoh 24 januari 2018 12:17
    quote:

    niceguy19502000 schreef op 24 januari 2018 08:30:

    Mijns inziens vreemd, dat Nico teleurgesteld is over de AD omzetcijfers en Jos Versteeg laaiend enthousiast is. Wie heeft het nu bij het rechte eind? Om 09:00 uur zal het blijken.
    Ik neem aan dat je de reaktie van Versteeg in 2017 bedoeld?
    Graag anders een link naar zijn visie over 2018
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links