Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Drie trends voor 2018

Drie trends voor 2018

Welke veranderingen kunnen we in het jaaroverzicht van 2018 tegenkomen? Dit zijn drie voorspellingen die u aan het denken zetten.

1. Cryptomunten

De markt voor cryptomunten kan in 2018 niet aan hoge verwachtingen voldoen. Enigszins verrassend wordt ook de aandelenbeurs hierdoor geraakt, omdat veel bedrijven – vooral in de halfgeleiderindustrie – een hoger dan verwachte exposure naar cryptocurrencymining hebben.

In een jaar waarin het digitale goud tegenvalt, herstelt het echte goud en bereikt het edelmetaal voor het eerst in vijf jaar een koers van boven de $1,400/troy pounce.

2. Cybersecurity

De markt voor cybersecurity software wordt komend jaar eindelijk volwassen. Ook in 2018 komen een aantal ondernemingen in het nieuws vanwege een datalek waarbij gegevens van consumenten op straat komen te liggen.

Op de aandelenmarkt ontstaat een golf van overnames van bedrijven die actief zijn in het ontwikkelen van cybersecurity software. Rondom één van de ondernemingen ontstaat zelfs een biedingsstrijd, waardoor de uiteindelijke hoogste bieder een pyrrusoverwinning behaalt.

3. Augmented reality

Na jaren van beloftes wordt 2018 het jaar waarin augmented reality breder toegepast gaat worden. Daar waar vooral de video game sector tot nu toe voorop liep met het gebruik van augmented reality en interactieve video, gaan ook andere sectoren deze technologieën omarmen.

Het delen van content op sociale media middels het gebruik van animoji’s en je eigen cartoon avatar worden bijvoorbeeld gemeengoed onder jongeren.


Jack Neele is sinds 2006 portefeuillemanager bij Robeco. Hij is fondsmanager van de Robeco Global Consumer Trends Equities. Hij studeerde econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Meer over Jack.

Auteur: Jack Neele

Jack Neele is sinds 2006 portefeuillemanager bij Robeco. Hij is fondsmanager van de Robeco Global Consumer Trends Equities. Hij studeerde econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Meer over Jack.

Meer over Jack Neele

Recente artikelen van Jack Neele

  1. dec '20 Trendbeleggen: Drie Trends voor 2021 2
  2. nov '20 Onderwijs is een interessante groeimarkt 5
  3. jun '20 Maaltijdbezorgdiensten: eten of gegeten worden! 1

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links