Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dit zijn de technische analisten van IEX

Dit zijn de technische analisten van IEX

Technische analyse komt neer op het consequent volgen van beurstrends. Het team technische analyse van IEX en Tostrams.nl is constant op zoek naar geschikte instapmomenten (aan het begin van een stijgende trend) en uitstapmomenten (als de trend breekt).

Het team technische analyse wordt aangevoerd door de "peetvader van de Nederlandse TA" Royce Tostrams en bestaat verder uit analisten Wouter Slot en Jacob Tromp.

Tips en adviezen

Iedere dag scant dit drietal een groot aantal internationele markten, op zoek naar opvallende patronen en signalen. Bij de selectie van tips en adviezen voor IEX houden zij de volgende criteria (in deze volgorde) aan:

 • Bij voorkeur Nederlands
 • Advieswijziging: Koop- of verkoop
 • Interessante ontwikkeling zonder advieswijziging
 • Aandelen en indices
 • Valuta, grondstoffen en obligaties
 • Europa/Wall Street
 • Bekende naam

Het accent ligt dus op Nederlandse aandelen, waarbij een advieswijziging in eerste instantie bepaalt of het aandeel op IEX wordt besproken.

Bekijk de mogelijke adviezen.

 

Koersgrafiek en kengetallen

De technische analyses van de IEX Beleggersdesk kunnen twee vormen aannemen:

 • Tips - kortetermijn-kansen of -signalen
 • Adviezen - Langetermijn-koop- of verkoopkansen

De analyses worden gepresenteerd in compacte stukken op deze site. Per week verschijnen er circa 5 tot 15 stukken. Een uitgebreid overzicht is te vinden op de overzichtspagina Technische Analyses.

Bij de artikelen vindt u uiteraard een gedetailleerde koersgrafiek met daarin signalen en een tabel met kerngetallen, zoals steun, weerstand en potentieel.

Bekijk het overzicht van de technische analyses.

Heeft u nog geen IEX Premium?

Wilt u het Premium abonnement afsluiten? U regelt het binnen 5 minuten. De prijs voor IEX Premium Totaal is €16,95 per maand en voor IEX Premium Digitaal €12,95 per maand. Daarvoor krijgt u ook toegang tot de tools en ontvangt u het IEX Magazine thuis op de deurmat.

Ik wil IEX Premium!


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

 1. 07 sep Peiling: beleggers lopen niet warm voor Arm
 2. 06 sep Peiling: dit zijn de grootste teleurstellingen in beleggingsportefeuilles
 3. 05 sep Bezorgdienst Instacart maakt beursgang in september 1

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 taurus86 31 januari 2018 12:13
  Hecla mining. Misschien is het verstandig dat bij de berichten van Technische analisten wordt benadrukt, dat het gewenst is om als belegger zelf de achterliggende informatie te verzamelen, die voor de gesignaleerde trend heeft gezorgd. Bij Hecla speelt een langdurige staking een grote rol, zodra deze wordt beëindigd zal de trend weer vrij scherp kunnen keren.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links