Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Dit zijn onze fundamentele analisten

Dit zijn onze fundamentele analisten

De IEX Beleggersdesk stelt zich ten doel om altijd de beste beleggingskansen in binnen- en buitenland te vinden voor de leden van IEX Premium. Dat gebeurt op basis van fundamentele en technische analyse.

Het fundamentele analistenteam van de IEX Beleggersdesk staat onder leiding van Nico Inberg en bestaat daarnaast uit senior analist Martin-Jan Crum en analist Paul Weeteling. 

Dagelijks verslindt dit drietal stapels bedrijfsnieuws, trading updates, jaarverslagen en researchrapporten. Daarnaast spreken de analisten met het management van bedrijven en staan ze in contact met vakgenoten in binnen- en buitenland om altijd op de hoogte te zijn van 'hot trades' en nieuwe beleggingsideeën. Iedere beursdag voorzien zij u van analyses met een concreet advies. Lees hier meer over de verschillende adviezen.

Fundamentele analyse: de basis van beleggen

Voor u een beleggingsbeslissing neemt, moet u eerst inzicht krijgen in de manier waarop een onderneming presteert. Beleggen betekent daarom in de eerste plaats je huiswerk doen en je in een bedrijf verdiepen. Dat is de kern van fundamentele analyse. De waan van de dag is daarbij niet bepalend voor het oordeel, de beleggersdesk kijkt met een langetermijnvisie naar aandelen.  

Een fundamenteel analist kijkt daarbij naar alle omgevingsfactoren die van invloed zijn op een bedrijf. De kerncijfers van het bedrijf in kwestie zijn belangrijk, zoals de kasstroom, de winst per aandeel en de schuldgraad. Tal van cijfers spelen een rol bij het bepalen van de prestaties van een bedrijf. Wie zich hierin verdiept, krijgt het inzicht dat nodig is om de juiste beleggingsbeslissingen te nemen. U ziet hierdoor wat de sterktes, zwaktes, bedreigingen en kansen zijn van dat bedrijf.

En fundamentele analyse is meer dan dat. Een fundamenteel analist kijkt ook naar de macro-economische omstandigheden, hoe de markt in elkaar zit waarin het bedrijf opereert en wat de concurrentie doet. Een fundamentele analyse bestaat uit de optelsom van al deze interne en externe factoren.

Natuurlijk maakt de IEX Beleggersdesk behalve van fundamentele- ook gebruik van technische analyse om daarmee bijvoorbeeld een goed instapmoment te bepalen. Maar uiteindelijk is de fundamentele analyse voor ons leidend. Weten waarin je belegt en wat een bedrijf doet: het vergt een hoop huiswerk om daar achter te komen, maar wij doen dat met liefde. Het is niet alleen ons werk, maar ook onze hobby.

Eigen portefeuilles

Door de reikwijdte van hun analyses kunt u ze op meer dan één manier volgen:

  • In de IEX Modelportefeuilles ziet u exact wat de IEX Beleggersdesk zelf aan- en verkoopt. Dit zijn bestaande (dus geen virtuele) portefeuilles die op dagelijkse basis worden beheerd. Iedere dinsdag leest u een update van de portefeuilles en nieuwe transacties worden uitgestuurd in de vorm van alerts.
  • In het adviezenoverzicht vindt u de beleggingsaanbevelingen van de IEX Beleggersdesk voor meer dan 150 Nederlandse en buitenlandse aandelen. Van koop- en verkoopadviezen tot aandelen die op positieve of negatieve 'watch' staan. Over ieder aandeel in het universum publiceert de IEX beleggersdesk updates en analyses.
  • Op de watchlist ziet u de aandelen die de Beleggersdesk in de gaten houdt, dit zijn aandelen die dichtbij een kooptrigger zijn.  

De analyses van de Beleggersdesk worden geschreven vanuit verschillende perspectieven en op grond van de meest actuele en relevante informatie over de bedrijven en hun sectoren. In de loop van de tijd blijft de Beleggersdesk de aandelen voor u volgen.

Via de updates in het adviezenoverzicht en de portefeuille-updates blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Mocht er een concrete beleggingskans zijn, dan vindt u deze terug bij de tips of adviezen. De eerdere tips leverden deze rendementen op.

Uiteraard is de IEX Beleggersdesk ook te volgen via Twitter: @beleggersdesk.

De IEX Beleggersdesk bestaat uit een fundamentele en technische beursexperts die ieder voor zich jarenlange ervaring hebben op de financiële markten. De beleggersdesk speurt de hele wereld af op zoek naar beleggingskansen en volgt meer dan 600 nationale en internationale aandelen.

Bekijk team fundamentele analyse en bekijk team technische analyse.

Auteur: IEX Beleggersdesk

De IEX Beleggersdesk bestaat uit een fundamentele en technische beursexperts die ieder voor zich jarenlange ervaring hebben op de financiële markten. De beleggersdesk speurt de hele wereld af op zoek naar beleggingskansen en volgt meer dan 600 nationale en internationale aandelen. Bekijk team fundamentele analyse en bekijk te...

Meer over IEX Beleggersdesk

Recente artikelen van IEX Beleggersdesk

  1. 10 mrt Index reshuffle
  2. 26 jan Update BC portefeuille
  3. 15 jan BC Portefeuille Alert: aan- en verkopen 3

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links