Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De vijf beste beleggingsfondsen van 2017

De vijf beste beleggingsfondsen van 2017

Om de vijf beste beleggingsfondsen van 2017 te selecteren, kregen we hulp van kennispartner AF Advisors. Omdat het beoordelen van bijna 10.000 beleggingsfondsen ondoenlijk is, hebben zij specifieke en transparante criteria opgesteld waaraan de fondsen moeten voldoen.

Zo is er bijvoorbeeld voor gekozen om alleen beleggingsfondsen in een aantal beleggingscategorieën in aanmerking te laten komen. Hierbij zijn de beleggingscategorieën gekozen waar in totaal meer dan 75% van de Nederlandse execution only-beleggers in beleggen. Guido Corbeau van AF Advisors legt uit waar u op moet letten bij het selecteren van een beleggingsfonds. 


Andere eisen

Voor alle categorieën die AF Advisors begeleidt, geldt dat het fonds een omvang moet hebben van minimaal 50 miljoen euro, gedenomineerd is in euro of dollar en een trackrecord van minimaal drie jaar moet hebben. Daarnaast moeten de fondsen breed verkrijgbaar zijn voor Nederlandse beleggers.

AF vergeleek de beleggingsfondsen eerst aan de hand van kwantitatieve criteria per beleggingscategorie en later over de verschillende beleggingscategorieën heen.


Selectiemethode

Voldoen beleggingsfondsen aan de toelatingsvoorwaarden, dan kunnen ze in de selectiemethode van AF Advisors punten verdienen. Zo beoordeelt AF Advisors de fondsen onder andere op het rendement, de kosten, het beleggingsbeleid en de informatievoorziening, zoals de rapportage en verkoopondersteuning. Hier hebben ze een specifieke selectiemethodiek voor.

Ook wordt gekeken naar de plek van het fonds in de AF Advisors Top 10 Rankings van de afgelopen vier kwartalen.

Al deze factoren leidden tot een puntentotaal. De vijf fondsen met de hoogste scores, hieronder weergegeven, maken kans op de Gouden Stier voor Beste beleggingsfonds.

Beste beleggingsfonds
Hermes Global Emerging Markets
JP Morgan Europe Strategic Growth
Morgan Stanley Investment Funds Global Opportunity
Schroder ISF Asian Opportunities
Threadneedle Pan European Smaller Companies

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 12 aug Investeringsmaatschappij Exor krijgt beursnotering in Amsterdam 6
  2. 10 aug Zo beleg je met weinig geld
  3. 09 aug Kom jij stage lopen bij de grootste (social) community voor beleggers in Nederland? 17

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links