Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Voorsorteren op kwartaalcijfers

TA: Voorsorteren op kwartaalcijfers

Op Wall Street hebben de Dow Jones, Nasdaq en de S&P 500 wederom koersrecords gebroken, de Amerikaanse indices hebben nieuwe all-time-highs neergezet. Beleggers lopen vooruit op de kwartaalcijfers, van enkele grote Amerikaanse banken, die later deze week naar buiten beginnen te komen.

In deze blog leg ik een paar Amerikaanse, Duitse en Nederlandse banken langs de meetlat. Ik zie dat een aantal financials nog niet defintief is doorgebroken. Dat betekent dat er mogelijk nog wat in het vat zit.

Buy the dips

Op de lange termijn grafiek zie ik duidelijk dat de AEX-index boven de zomertop rond 537,84 is gebroken, waarmee de opwaartse trend is hervat.

Op de lange termijn heeft de AEX bovendien rond 506,05 een hogere bodem gevormd. Omdat deze bodem boven de koerstoppen uit 2015 ligt, beoordelen we de recente terugval als een bevestiging van de weg naar boven.

De vooruitzichten blijven uitermate positief. Eerder al had de Nederlandse beurs met de terugval in de zomermaanden het lange termijn stijgende trendkanaal met succes getest. Het advies blijft dan ook 'Buy the Dips'. 


ING

ING beweegt de laatste weken tussen steun 14,47 (bodem van 18 mei) en weerstand 16 (gevormd op 24 juli 2015). De horde rond 16 is ook dit jaar twee keer te zwaar gebleken.

Pas na een uitbraak boven 16 komt er voldoende potentieel vrij voor nieuwe posities, daarna wordt 19,98 het volgende opwaartse koersdoel.


ABN Amro

ABN Amro heeft oude weerstand in de zone 25,35-25,85 gebroken. Nu de neutrale range aan de bovenkant is verlaten, verbetert het technische plaatje.

Opwaarts heeft ABN AMRO ruimte tot weerstand 29 (berekend koersdoel). De steun ligt op 25,15 (gevormd op 9 augustus).


Commerzbank

Op de Duitse beurs heeft Commerzbank, binnen de neutrale trend, het koersdoel 11,73 (top van 7 augustus) bereikt. Het neutrale technische plaatje krijgt pas een nieuwe positieve impuls indien de laatste koerstop wordt gebroken.

Na een uitbraak boven weerstand 11,73 wordt 13,38 het volgende koersdoel, dat is bijna 16% nieuw potentieel. De steun van Commerzbank ligt er pas rond 10,39 (bodem van 20 september).


Deutsche Bank

Deutsche Bank is technisch bezien flink verbeterd. Nadat de dalende trend opwaarts is doorbroken, is Deutsche Bank nu ook boven de oude weerstand gesloten.

Met deze technische verbeteringen is er ruimte vrij gemaakt richting weerstand 16,89 (top van 10 juli). Steun ligt rond 13,07 (bodem van 5 september). Eerder ingenomen posities mag men aanhouden, zolang de steun op basis van de slotkoers intact blijft. 


Citigroup

Citigroup heeft binnen de stijgende trend, rond weerstand 75,85 (top van 6 januari 2009), het koersdoel bereikt. De stijgende trend krijgt enkel een nieuwe impuls indien deze laatste top wordt gebroken. In dat geval mag men verdere koersstijgingen tegemoet zien.

Citigroup heeft pas steun rond 70,32 (gevormd op 25 september). Na een uitbraak boven weerstand 75,85 wordt 90,00 het volgende opwaartse koersdoel.


BOA

Bank of America heeft de vroegere weerstand 25,80 gebroken. Deze doorbraak is nog te klein om een nieuwe verbetering aan te geven. Een harde voorwaarde voor een belangrijke verbetering van het technische plaatje, is dat Bank of America er in slaagt om boven deze oude horde te blijven.

Dan mag een positief koersverloop verwacht worden richting weerstand 28,59 (top van 24 oktober 2008). Steun ligt op 24,58 (bodem van 25 september).

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een IEX Premium-abonnement heeft u altijd als eerste toegang tot onze tips.
U leest deze al vanaf 2,60 per week.

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

 1. 08:05 Business cycle II: is de inflatie voorbij? 136
 2. 04 jul Er komen kansen aan
 3. 01 jul Wall Street in een dubbele houdgreep 215

Gerelateerd

Reacties

188 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. The Entrepreneur 11 oktober 2017 09:22
  quote:

  Gwen88 schreef op 11 oktober 2017 09:09:

  Mag ik stellen dat of handelaren dan niet wakker zijn of dat het er zorgelijk uitziet?

  Van mij mag je maar spanje is feitelijk al vele decennia een puinhoop.
  Misschien zou juist de afscheiding een boost zijn voor Europa. Nu is het een non event.
  Maar t gaat omlaag vandaag. Dat stond in mn bedplasje geschreven vanochtend ;)
 2. The Entrepreneur 11 oktober 2017 09:26
  quote:

  fred optie schreef op 11 oktober 2017 09:14:

  @onn..

  ben..je..nu..mijn..collega..ambassadeur?
  Das ook typerend: een stotterende IEX-Ambassadeur ;)

  Zie het al voor me in de moderatie:

  "gelieve.....op... op.... u.. uw..... taalge... ge.... brrrr..... gebruik..... let..... let.... LETTEN..... B....B....Berrrrr....berucht.... bericht..... vvvvv....verw..... verwwwww.. Weidert!!"
 3. forum rang 6 ONN 11 oktober 2017 09:28
  quote:

  fred optie schreef op 11 oktober 2017 09:23:

  @onn..krijg..gratis..blad..iex..nog..iets..twv..244..eu..
  en..dan..moeten..ze..hem..nog..hierheen..sturen..hahahahahahahah
  Ja, was al bang dat je er in zou tuinen. Als 't maar gratis is hè ?

  Dat blad gooi je waarschijnlijk ongeopend weg. En ik kan me ook niet voorstellen dat je geinteresseerd bent in scherpe analyses en concrete beleggingstips. Kortom, wat moet je ermee ? :)
188 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links