Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Dit gelooft u niet

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

Knap hoe onze Duitse vriend in één tweet de huidige markt duidt en misschien ook wel ons sentiment. Want hellepiie, dit kan toch zo niet door blijven gaan...?! 

 

 

Dat van die nieuwe records voor alweer alle Amerikaanse indices klopt, net als die laagste slotstand ooit van 9,19 van de VIX Index (volatiliteit). Intradag is dat 8,84 van 26 juli dit jaar. Maar dan, oktober krachmaand? Inderdaad, de grote krachs van 1907, 1929, 1987 en 2008 waren pünktlich (mede) in deze maand.

Niettemin is het trackrecord van oktober prima in orde, al helemaal omdat bovengenoemde zepers daar ook nog in zijn verdisconteerd. Verbaas u. 

 

 

Opluchting dat ik hopelijk zo toch een interessant intro heb, want de futures en koersen laten zich weer raden. Er gebeurt weer niets. Wat een unieke markt is dit. Zo dood als een pier, maar wel gestaag omhoog. Hoewel, ik loop een jaartje of twintig mee en in de tijd heb ik alleen maar unieke beurzen meegemaakt.

Wat ook uniek is dat er vandaag een Payroll Report is – Amerikaanse arbeidsmarktdata – maar daar lijkt ook niemand meer naar om te kijken. Dit geldt nog steeds als de moeder aller economische macro's voor de beurs. Zet de wekker op 14:30 uur. Geen nieuwe berichten vooralsnog uit Spanje en Catalonië. 

 

 

 

Nieuws, advies en agenda

Er is nog niet veel bedrijfsnieuws, maar Unilever gaat voor 6 à 6,7 miljard euro haar margarines verkopen?  

  • De veiling van de margarinetak van Unilever lijkt tot dusver vooral belangstelling te hebben gewekt bij investeringsmaatschappijen. Zo zou Bain Capital samen optrekken met Clayton Dubilier & Rice, vormt Blackstone naar verluidt een consortium met CVC en wordt KKR gekoppeld aan het Singaporese staatsfonds GIC. De Amerikaanse investeerder Apollo zou alleen een bod willen doen. De opbrengst van de beoogde verkoop zou kunnen oplopen tot 6 miljard pond, ofwel 6,7 miljard euro. De deal kan mogelijk nog dit jaar worden beklonken.
  • Thunderbird Resorts verkoopt zijn gokactiviteiten in Peru. Thunderbird verkoopt de activiteiten aan het Chileense SunDreams voor 26 miljoen dollar. De deal wordt naar verwachting begin 2018 afgerond.


Advies, let op Brunel dat toch al zo lekker gaat.

  • ASML: naar 166 van 144 euro - Morgan Stanley
  • Brunel: naar 17,20 van 14 euro - ING


Nico en Tom Simonts van KBC Securities verslikken zich ook al in hun koffie over dat Brunel advies.

 

 

Wereldhave is er ook nog, hoewel...

 

 

De Duitse fabrieksorders zijn al door op een Übertotaldampfmachende +3,6% en verder is er alleen nog het Payroll Report. Vroegâh bewoog de markt daar soms in één keer een paar procent op  maar dat is alweer lang geleden. Misschien vandaag? In september waren die orkanen. Wellicht rolt er een onverwacht cijfer uit.  

  • 08:00 Duitsland fabrieksorders aug 0,7% MoM
  • 09:00 Spanje industriële productie aug 0,9% MoM
  • 1414:30 VS Payroll Report sep 90K en 4,4% 

 

En dan nog even dit

Nog een keer het hele verhaal over de huidige, unieke markt. Hoort u het ook nog even van Bloomberg, als u mij niet gelooft:

 

 

Leg het mij maar uit. Want intussen in Duitsland...

 

 

... en intussen in de VS:

 

 

Ene West High Yield, een Canadese junior miner. Weet iemand trouwens het wereldrecord van een stijging op één dag?

 

 

Gemist, een teken van krrracht?

 

 

Ik kan me niet voorstellen dat landen of unies ooit de controle over geld uit hand geven, maar wie ben ik:

 

 

Zal ik tot slot eens wat raars roepen? Die retailers gaan nog eens een mooie comeback maken. Shoppen bij Amazon en de rest is niet zo gezellig en de halve bevolking in het westen heeft de hele dag toch niks te doen.

 

 

En die andere helft werkt zich een slag in de rondte en... :-)

 

 

 

Succes vandaag.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 oktober 2017 09:58
    Juist,Arend Jan.
    Oktober is ondanks alle crashes gemiddeld genomen een goede beursmaand.
    Je collega Inberg meldde laatst dat oktober een slechte maand was, waarna ik hem corrigeerde met een reactie.
    Deze Inberg ging ook bekijken of "sell in may and go away, but remember to come back in september" dit jaar klopte.
    Hij nam alleen niet de juiste data hiervoor.
    Oppervlakkigheid troef dus.
    Volgens de theorie moet je dan half mei verkopen en pas eind september weer instappen, omdat september gemiddeld genomen een slechte beursmaand is.

  2. forum rang 7 ffff 6 oktober 2017 14:23
    Wat een kanjer van een overzichtsartikel weer, Arend Jan!
    Waar haal je toch iedere keer al die gegevens vandaan en dan nog in een pakkend verslag aan de lezer voorschotelen.

    Je eindigt je dagverslag met de opmerking: Zal ik eens iets raars zeggen en maakt een opmerking over de retailers. Zie pal hierboven.

    Weet je, Arend Jan, dat is nu precies de realiteit in mijn leven geworden en ik kan zomaar wat mensen opnoemen die mij hetzelfde vertellen.

    NIET zoals onze kinderen alles via internet bestellen en door DHL of de Post laten leveren, maar jezelf dwingen dagelijks achter die computer vandaan te komen en dagelijks je boodschappen doen in echte winkels, praatje maken met echte vreemden, vergelijken in echte schappen, mopperen over het weer of juist blij zijn met het weer.

    Kortom: Zelfs boodschappen verdelen over de week om dagelijks een goede reden te hebben , eens achter die computer of jullie achter je I-phone vandaan te komen....

    Shoppen om in beweging te blijven, mensen te ontmoeten, te vergelijken: Ik zie die retailers ook niet zomaar weggeconcurreerd worden door drones die de koopwaar op je gazon droppen...

    Peter
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links